Koldt vejr

Tja dagen bragte ikke så meget – som ventet. Yulia har det meste af dagen lavet en prøve eksamen på hendes dansk modul. Så jeg har været overladt til mig selv – synd for mig ik’?
Nej jeg vil ikke ynkes, slet ikke, det lød bare meget godt i mine ører. Jeg har nu heller ikke kedet mig. Jeg brugt en del tid på at finde ud af hvordan FT8 virker! Så er der nogle af jer der siger “Hvad hulen er FT8”. Jo ser du, det er en forholdsvis ny digital mode for licenseret radioamatører. På en måde beklager jeg denne udvikling, man taler ikke sammen mere, alt er digitalt. Jeg håber bare ikke at “alt” bliver digitalt i min levetid  🙂

Midt på dagen var det tid til et bræk, så vi kørte til Onsbæk Strand for at gå en tur, det gjorde vi også – men den blev meget kort. K… hvor vinden bed, så vi vendte hurtigt tilbage til bilen.

Det blev dog til lidt billeder fra turen

Det var s…. koldt
Men billeder skulle der tages

Aftensmaden i dag bestod igen af farseret aubergine, vi havde lige en overskud, samt noget oksefars fra min mad i går. Rødvinen var der i mod ny!

Mums

Resten af aftenen var sofahygge

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Drejning af dagen

Efter jeg skrev i går formiddags her på min blog, tog dagen en helt ny og uventet drejning! Joanna som vi var til fødselsdag med i sidste weekend skrev til Yulia, at mavedanserholdet skulle mødes til sammenskudsgilde i Rønne i går aftes, og selvom Yulia ikke går til mavedans – endnu – ville de gerne se hende til spisning. Så hun bagte, en eller anden form for kage til kaffen – tror jeg nok. Hun snakkede med hendes mor på Skype og fik opskriften af hende. Der ville også være Bosnisk-, Polsk- og Dansk mad.

Honningkager

Yulia havde en rigtig god aften sammen med 10 mavedansere, og nej de er ikke alle halvfede kvinden 🙂

Mavedansere

De fik en masse dejlig mad og alle Yulia’s russiske  honningkager blev spist til kaffen – de smagte også rigtig godt.

Jeg havde en stille aften foran husalteret med filmen “Jagten på Røde Oktober” god kaffe og honningkager, efter jeg havde spist min aftensmad, pitabrød med hakkebøf, grøn salat m/det hele i, også jalapenos.

Hvad dagen i dag bringer udover, at Yulia nu kl. 9:00 starter en Skype undervisning, ved jeg ikke.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Kedeligt vejr – igen

Dagen i går torsdag, var en meget stille dag. Yulia læser forsat rigtigt meget hver dag, og jeg bruger det meste af tiden til at slappe af !! Omkring middagstid kørte vi til Rønne for at handle lidt. I onsdags ville vi lave sandwich i vores toaster – men vi kunne ikke finde den, så vi blev enige om at den nok var endt på Bofa, og da vi havde et Rønne Bygavekort, besluttede at det skulle bruges til en toaster. Så vi besøgte Rønne Isenkram hvor vi købte denne

En OBH 2 i 1, den kan åbnes og bruges som bordgrill

Vejret i dag er igen ikke særligt rart

Regn
Atter regn
Og mere regn, dog nu med lidt oplivende at se på

Så du kan nok forstå at humøret ikke står på højtryk her, så vi lukker “hulen” til og får det bedste ud af det. Så hvad der sker mere i dag – tja det ved jeg ikke rigtigt. Måske en film i “kassen” !!!!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Der er noget i luften, jeg ved (ikke) hvad!!!

Onsdagen startede som de fleste dage lige i øjeblikket. Under morgenmaden kom Yulia med et forslag, til en tur ud i det blå (det var virkeligt blåt), ingen skyer og masser af den der gule skarpe runde ting, jeg har glemt hvad hedder – men den er rigtig rar, når den først kommer frem!

Vi kørte en tur til Døndalen. Der var to ting vi ville se, for det første, hvor meget vand løb der i Danmarks højeste vandfald. Det var en hel del må jeg sige, men vi har også haft en ret våd vinter.
På vejen fra P-pladsen til vandfaldet, er der en del særprægede og smukke træer, der alle har en infotavle, der fortæller om dem

Her er det nu nok ikke træet fotografen var interesseret i.

Der var temmelig mudret, men vi kom frem uden at have hilst på mudderet med andet end vore støvler, og sådan så det ud vandfaldet

Med et forstyrrende element i højre hjørne 🙂

Vi fortsatte op ad lange stier, op i den næst øverste del af skoven

Langt op

Heroppe blev vi mødt af nogle smukke klippeformationer

Smukt klippeparti

Vi valgte ikke at gå helt op, fordi så er vejen tilbage til bilen en anelse for lang i dette mudret terræn. Men sådan ser den sidste trappe ud

L A N G T op
Vi blev nede

Den anden ting vi kom efter, har noget med overskriften at gøre. Jer som kender Døndalen, ved hvad den også er kendt for udover vandfaldet, nemlig ramsløg, de er begyndt at dukke op, og duften af hvidløg er ikke til at tage fejl af.

Årets første ramsløg

Jeg fristen at sige “Find Holger”, mener naturligvis Yulia. Se lige de smukke og meget høje klipper. Det var helt oppe ved foden af klipperne Yulia fandt de bedste ramsløg

Der plukkes ramsløg og fotografers

Vi kørte så til Gudhjem for at sidde på havnen og nyde den friske havluft og solen. Det var godt nok mig, der blev siddende længst, for Yulia gik rundt og tog en masse billeder

Solen nydes i fulde drag

Vi kørte hjemad for at nyde en sen frokost, det vil sige vi var lige inde i Gudhjem Brugs for at handle lidt. Yulia styrer Yaris’en på hele turen, hvilket hun gjorde helt godt.

Eftermiddagen er ved at gå på held. Jeg har set en enkelt NCIS og Yulia er i gang med 2 x 1½ times Skype undervisning. Aftenmaden er så godt som færdig – det bliver rester fra i går, plus lidt fra fryseren.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Bidende koldt

Du får en meget kort blog i dag. Der er nemlig ikke sket særlig meget. I formiddags skulle jeg lige en tur på museet, for at printe et par fakturarer ud fra mail boksen, samt lidt andre ting. Yulia tog med mig, for at gå en tur i det friske vejr.

Til lands
Til vands

Godt det kun tog mig en halv time på kontoret, for det var bidende koldt. Se selv

Vinterklædt

Termokedeldragt, halstørklæde, hue og vanter på, er ikke almindeligt tøj på kontoret, men i dag var det, selvom det var lidt svært at skrive på tastaturet med vanter på, så lykkedes det alligevel.

I eftermiddag var Steen her til Russisk/Dansk undervisning. Der gik lidt hygge i det, den første halve time, men det skal der også være plads til. Yulia havde nemlig bagt en af hendes fantastiske æblekager. Han er nu på vej hjem til Aakirkeby på cykel, heldigvis for ham, med rygvind.

I mens lavede jeg regnskabet helt færdigt, og jeg skrev til bilagskontrollanterne, at jeg er klar til gennemgangen.

Mørket er faldet på, da solen gik ned allerede kl.16:14. Nu har vi slet ikke set solen i dag, såååå…. Vejrudsigten lover vi skal se den, det meste af dagen i morgen, men lad os nu se. Ikke fordi den Norske vejrudsigt rammer ret meget forkert i forhold til DMI, men alligevel.

Jeg er sikker på at resten af dagen går med diverse hygge ting.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Uheldig vampyr

I går gik vi en dejlig tur i Robbedale skoven på en times tid. Der var så stille og næsten ingen vind, men lidt sol

Der var lige nogle kogler der skulle fotografers

Der var ikke så meget spændende at tage billeder af, så vi måtte ty til et selfie, ved selvfølgelig ikke om du syntes det er spændende 🙂

Skov selfie

I dag stod jeg tidligt op, for at være den første på hospitalets blodtapning, da jeg har tid til besøg hos diabetes sygeplejersken midt i næste uge. De åbner kl. 08:00 og jeg tjekkede ind kl. 07:41, fastende, som nummer

Nummer 1

MEN jeg var ikke den første der kom ind til blodtapning, men nr 4 !!!! – jeg forstår ikke rigtigt deres nummersystem. Desværre var jeg ikke så heldig med hende ,der skulle tage blodprøven, da hun havde fedtet rundt med nålen en 4-5 gange, uden at der kom blod, bad jeg hende stoppe og i stedet tagen prøven fra min hånd. Her kan man nemlig se blodårerne. Så det gjorde hun. Det gør lidt ondt, men hellere det, end at blive anvendt som nålepudde. På grund af hendes gentagen stikken havde jeg forventet en fuldstændig blodunderløben arm – men nej der er intet at se, ganske enkelt fordi hun ramte slet ikke venen !!!!

Allerede inden middag fik jeg en mail fra minsundhedsplatform.dk
Den har jeg aldrig hørt om før, da jeg så gik ind på den, lå alle min prøvesvar fra blodprøven !! Der var i alt 9 forskellige ting, der var blevet testet. Kun mit blodsukker var ikke helt i orden, men det er faldet noget siden sidste test for 3 måned siden, så jeg er godt tilfreds.

Så kender du ikke denne platform skulle prøve at logge ind på den med dit nemId.

Aftenmadden, wook er indtaget, jeg skriver her og Yulia – ja det ved du allerede.

Har lige tjekket min kalender, det er helt underligt, der står intet før på søndag. Det skal jeg lige vende mig til.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Lige en lille sød en

 

 

 

Kolde tæer, dejlig mad….

Så må det være på tide jeg skriver lidt på bloggen igen. Det har været nogle stille helt almindelige dage siden sidst, dog med et par undtagelser. TV2 Bornholm var på museet i fredags, for at færdiggøre optagelsen af programmet, om de ting de filmede i mandags. De havde været på Store Torv, hvor de viste de tre ting de havde filmet, og så talt med folk om, de kunne se hvad det var, og hvor det kom fra. Samt om de kunne tænke sig at få hele historien om tingene, og se tingene. Det vil sige, de skulle vælge en til to ting. De valgte og jeg havde også på forhånd valgt. Vi var enige, det bliver om en tysk flak kikkert fra 2. verdenskrig og en boks ligeledes fra krigen, men engelsk. Der står Wireless på den. Det var datidens trådløse ting, nemlig radiorør.

Det var meget morsomt, at se hvad folk svarede. Jeg ved ikke om det bliver vist i selve programmet, eller kun der hvor programmets vært Kasper viser mig optagelserne. Det bliver til en program om Forsvarsmuseet alene på ca 30 minutter, og det sendes på et tidspunkt senere på året, hvornår ved jeg ikke. Men Diana, programleder har lovet at fortælle hvornår det sendes, og så skriver jeg det her.
Kæft hvor jeg frøs om tæerne, selvom jeg havde to par sokker på. På vores magasin var der kun 6 grader.

Det var, som Diana udtrykte det, et af de hurtigste optagelser hun nogensinde havde lavet, de brugte kun 1½ time til at lave 30 minutters udsendelse. Hun mente det var fordi, jeg efterhånden er helt proff når de kommer på museet, samt et godt ping pong, og ingen øh øh mellem mig og Kasper. Herligt at høre. De havde så pludselig fået 1½ time i overskud, inden de skulle være det næste sted, så de tog på Cafe Munter for at spise frokost. Jeg kørte hjem til varme hjemmesko og kaffe – og en varm kone !!

Fredag eftermiddag skinnede solen fra en skyfri himmel, så vi kørte en tur til Teglkås, delt for at gå en tur langs vandet, men også for at nyde solnedgangen.

Lige før… (Foto Yulia)
Lige efter… (foto Yulia)

I går lørdag var jeg så på museet igen, havde et møde med Næstformanden(tidligere museumsleder og søn af stifteren af museet) hvor vi planlagde den kommen sæsons udstilling. Han havde temmelig meget i tankerne, og skal jeg være helt ærlig, tror jeg kun halvdelen bliver lavet, men det er også ok.

Ligeledes var vores webmaster Stefan også på museet. Han var der for at tage gode billeder af de genstande, som skal lægges på museets hjemmeside, og det blev til en del billeder. Vi skulle også have talt om medieplanen, men tiden løb heldigvis fra os, for 3 timer på loftet igen i 6 graders varme, tærer lidt på virkelysten. Så vi blev enige om at mødes på hans kontor. Han er Marketingsleder på Destination Bornholm.

Fuld gang i fotografen

Lørdag aften var vi til fødselsdag hos Joanna, en kvinde Yulia har mødt i Facebook Gruppen “Tilflytter Qvinder Bornholm”. Hun hold festen hos hendes kæreste Torben, der er sportsjournalist på TV2 Bornholm. Vi havde en rigtig hyggelig aften sammen dem, og de øvrige gæster.

I dag søndag har vores morgen/formiddag været som så ofte om søndagen. Lige nu øver Yulia dansk og jeg skriver blog. Jeg er lidt overbevist om, at resten af dagen bliver en slapperdag – men man ved aldrig hvad vi finder på, bortset fra Yulia har Skype undervisning kl. 17:00.

Jeg overgå til endnu en kop dejlig kaffe og benene op, og måske se James Bond filmen “Skyfall”

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Regnskabets time…

Tak for en herlig solskins dag – det meste af dagen. Man bliver helt i godt humør, når der ingen grå skyer er at se, og solen skinner livgivende.
Formiddagen blev for mit vedkommende brugt til at rette museets hjemmeside lidt til, nu da vi er kommet ind i 2020, og Yulia tja jeg behøver vel ikke sige hvad hun lavede.

Sidst på formiddagen kørte vi på museet, tændte for varmen på mit kontor, og gik så en meget lang tur på Galløkken, i det dejlige solskinsvejr. Det kom der lidt billeder ud af

Den nye krydstogthavn og den nye badestrand
En lidt anden vinkel fra Yulia’s billeder
Solen var stærk, men også dejlig

Undervejs så vi dette, jeg tror det er en slags svamp. Har aldrig set det før, er den nogen, der kan fortælle mig hvad det er ?

Svamp eller ?

Vi gik helt ud til det vinterlukkede Fredensborg Badehotel, hvor denne nedgang til stranden ligger, med diverse “pit-stop” undervejs

Der er langt ned – og op!!!

Turen gik tilbage til museet, hvor jeg fik en snak med de to folk fra kommunen, der går og fælder træer på museets grund, således at det fredede voldsystem nu langt om længe tydeligt kan set. Jeg glæder mig til de er helt færdige.

Her bliver mere åbent nu

Ind på det varme kontor og printe en masse bilag ud til, regnskabet og så hjem til en dejlig sen frokost.

Yulia har hele eftermiddagen (3 timer) har Skype undervisning, og jeg er næsten blevet klar med regnskabet, så bilagskontrollanter kan gennemgå det. Det nåede op på 416 bilag !

Om lidt når Yulia er færdig, skal vi lige en tur til Rema1000, da køleskabet på nærmeste er støvsuget. Hjemme igen, maden er sat over, hakkebøf omviklet med bacon, Pommes Rösti, ærter og bearnaise sauce.

Så blev det sofa tid.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Vi så solen

I dag har Yulia haft hendes første on-line møde med Sprogskolen i Glostrup på modul 3.5 og den nye lærer. Men inden havde hun lige en times Skype undervisning i engelsk, inden det blev udskiftet med dansk. Hun startede kl. 17:00 og for 5 minutter siden kom hun ud fra hendes studer-kammeret gennemblødt af sved. Hun havde været den eneste studerende, så hun fik næsten 1½ times ene-undervisning…..

Det var godt vi efter frokost kørte en til til Aboretet for en god times gå tur i skoven, det var en herlig tur, skønt vejr, selvom det var lidt mudret

Her på tør skovbund
Også mig, og med solen i ansigtet
Dejligt solskinsvejr

Efter Yulia on-line seance blev det tid til en slapper mens aftensmaden klarede sig selv. Den er nu spist og så er det tid til sofa hygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Jeg vil ha’ frost og sne

Det kan godt lyder underligt med det ønske, men jeg er træt af gråvejr og regn næsten fra morgen til aften. Så hellere en frostklar dag med sol og sne, det kan man forholde sig til. Det her andet vejr, er til at blive deprimeret over.

I dag har Steen været her. Yulia har undervist ham en time i russisk, og han har undervist hende en time i dansk – dyt dyt ska vi byt…..

Jeg har brugt tiden til at gennemgå de rettelser FU har lavet i mit Budget. Som ventet var der mange fejl, fordi de ikke aner hvad der sker på museet, og så har de slet ikke økonomisk forstand, nok til at lave et budget. Som jeg skrev i går, så bliver vejen stejlere og stejlere !!!!

Jeg har i morges taget min ugentlige Trulicity injektion, målt blodsukker og været på vægten. Bloksukkeret var o,2 højere end i sidste uge, hvilken ikke nødvendigvis betyder noget. Det bedste var, at jeg nu på 10 uger har tabt mig 7 kg. Et stille og roligt vægttab, som både kan ses og mærkes. Så må jeg bare bide bivirkningerne i mig, hvilket jeg også gør.

Vores brødrister er ved at være færdig. Varmelegemet i midten varmer snart ikke mere. Da jeg så så, at en landsdækkende isenkræmmer kæde havde en Philips brødrister på tilbud, hvis man er medlem, hvilket jeg er, med en rabat på 400 kr. Tjekkede på kædens hjemmeside, at vi kunne købe den i den lokale forretning. Så vi kørte dertil. En sælger havde set os, men hun blev ved med at snakke privat med en veninde. Da de endelig var færdige gik hun, så jeg måtte kalde på hende. Hun kom tilbage, og jeg spurgte til den pågældende brødrister. Svaret var “Den fører vi ikke her”. Hvortil jeg sagde “Jamen på kædens hjemmeside står der, at I har den”. Hvortil hun svarede “Vi fører ikke Philips varer her” Hvorefter hun vendte om og gik.
Hold kæft siger jeg bare, magen til arrogant, snobbet og overlegen sælger, troede jeg simpelthen ikke fandtes. Så vi gik uden brødrister.

Vi blev enige om ALDRIG at sætte vores ben der mere. Det er nemlig ikke første gang, jeg har været ud for en noget lignende behandling. Jeg havde ellers besluttet mig for ikke at nævne hvilken kæde det er, men jeg sidder og bliver mere og mere vred, så du får det – det er IMERCO i Rønne

-og om lidt er maden klar.

Pas godt på dig selv og dine (og handle aldrig i IMERCO i Rønne) – det gør vi nemlig.