22 dage endnu…

Og nej jeg vil ikke fortælle hvad jeg hentyder til. Det skal være en overraskelse.

Ellers går dagene på raske fjed, vi har nok at se til i det daglige, Yulia læser stadigvæk dansk og hun bliver bedre og bedre. Jeg hygger mig som hjemmegående husfar – og så spiller jeg golf med min makker Cai.

Vi går også vores daglige ture p.t. mest på Antoinette stranden om eftermiddagen, da solen så er på der.

På lørdag skal vi til 70 års fødselsdag hos Marianne og det glæder vi os til.

Vores nabo fortalte i går – det vil sige de spurgte om de kunne låne nogle stole hos meget snart, at de har nemlig guldbryllup så her ville de da meget gerne se os.

Jeg har lånt en bog på biblioteket, burde eje den, men syntes den er alt for dyr og da den er pakket ind plastic så man ikke lige kan tage en kigger, blev det et lån. Godt jeg ikke købte den, for magen til møg skal man lede længe efter. Den hedder “Bornholm i krig og fred” Så jeg gik ud fra at det var alt om Bornholm, og gerne en masse jeg ikke vidste i forvejen. Jeg mener forfatteren har brugt 6 år på at skrive den. Det var det måske også men efter at have læst 44 af de 448 side! stoppede jeg. For det første stod der intet om Bornholm for det andet var der flere faktuelle fejl. Den værste var nok at bogens forfatter i en billedtekst af Magasinbygningen på Forsvarsmuseet kalder bygningen for Kastellet. Det er ikke rigtigt, Kastellet er det Mantellotårn bag ved Magasinet.

Her var det kæden hoppede helt af, forfatteren har nemlig selv været Museumsleder på Forsvarsmuseet, det var ham jeg afløste.

Jeg tog dog nogle stikprøver igennem hele bogen for at finde noget nyt også om Bornholm. Lad det være sagt med det samme – det fandt jeg absolut ikke. Det var gammel vin på nye flasker. Du kan så måske forstå hvorfor bogen var pakket ind i plastic !!!

Pas god på dig selv og hinanden – det gør vi

Jeg ved det godt

At jeg er gået noget død med at skrive på min blog, men der er ting i vores liv, der har været meget mere vigtige, og fortsat er det. Så når jeg alligevel vil skrive lidt her på bloggen er det fordi jeg vil fortælle, at vi er i live har det efter omstændighederne godt. Det også selvom vi begge har været igennem en gang COVID-19.
Hos os var det bare som en mild influenza med med feber og ondt i alle led, muskler og med hoste. Måske fordi begge har fået de 3 stik. Hosten var det der varede længst.

Måske lige bortset fra at jeg fortsat har åndenød, når det går meget op ad bakke  med min golfvogn foran mig, så kniber det og jeg må holde nogle pauser på de mange “pensionist bakker”. Men det går, jeg klarer den. Det må være det der hedder en senfølge….

Pensionistbakke (Den ER meget stejl)

Min golfmakker Cai og jeg har et par problemmer ind imellem, men vi indrømmer det ikke

Ingen kommentar

Ellers har Yulia været ansat i Bornholms Regions Kommune siden midt i december, som Poder på Kommunens skoler. Hendes kontrakt udløber den 31. marts. Uden at sige for meget, er der allerede noget nyt i støbeskeen!

Ellers tager vi vores næsten daglige ture på strand eller i skov, således også i dag, hvor vi var en tur i Robbedale, da Yulia ville plukke nogle ramsløg til salaten.

Ramsløg plukke tur
Forhindringsskovtur i Nordskoven efter den sidste storm
På stranden ved Villa Nova

Så har vi jo også fejret Yulias fødselsdag i sidste måned. Vi havde bestilt bord på Strøgets Spisehuz hvor vi nød den gode mad, og hinandens selskab uden for hjemmets 4 vægge

Yulia fik Plankelaks og salat, jeg fil wienerschitzel

Så en lille sjov en til sidst. Jeg har købt noget nyt tandpasta, men jeg er lidt i tvivl om jeg skal bruge det – for bliver mine tænder nu Høje eller Skæve ?

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Der er 29 dage til…

 

Tid til lidt opdatering

Kære alle – næsten alle.

Vi er kommet nogenlunde ind i det nye år, men der er stadigvæk nogle bump på vejen, derfor næsten alle…
Der findes nemlig nogle røvh…. som ikke kan få nok magt, og de skyer ingenting for at få den, løgne, bedrag og falske oplysninger. Se det er en af årsagerne til, at jeg ikke har været så aktiv her. Desværre trækker det stadigvæk ud, da de hele tiden finder på nye løgne, som systemmet desværre tror på, her på Bornholm.
Men lad det ligge nu, I skal nok få den fulde historie når tid er. Det er lykkedes dem med en ny løgn/bedrag og trække tiden yderligere 2 måneder.

Ellers har vi det ganske godt, når befindes os her hjemme, og ikke færdes ude i samfundet her på øen, for det er en belastning. Yulia har hendes gode arbejde på Kommunen, og jeg som Hjemmegående husfar.

Som du sikkert har set på FB, tager vi stadigvæk på ture ud i naturen hvor der er fred og ro. Det bliver til mange gode billeder fra Yulia. Jeg lægger ikke så mange ud, vil dog give dig nogle i dag.

Indtil før nytår har jeg været medlem i Gudhjem Golfklub, men er fra Nytår skiftet tilbage til Nordbornholms Golfklub. Det har jeg gjort fordi, jeg så igen kan spille på Old Course uden at skulle betale for det. Ved godt at medlemsskabet i NBGK er noget dyrere, men når nu min gamle golfmakker Cai godt vil spille med mig igen, efter et par knæoperationer – tja så vender jeg tilbage – og vi glæder os til det bliver lidt lunere i vejret.

Ikke for vejret er dårlig her i dag, du kan tjekke det ved klikke på linket oppe i højere hjørne “Vejret på Bornholm – Knudsker” så kan du se hvordan vejret er her i Knudsker lige nu.

Der er også dumpet et dejligt brev ind ad brevsprækken, invitation til en 70 års fødselsdag på Sjælland, hvilket vi glæder os meget til.

Udendørs Julestemning
Indendørs julestemning
Vi har fået lidt sne, her i haven
Og i Almindingen
Vi gik også ture på stranden
Var til Julemarked på Danmarks ældste teater i Rønne
Gløgg skal der til
Jeg fik kolde hænder, så godt der var fyret op med grillkul
Vi har også været på “Kærestetur” i Roskilde
På havnen i Roskilde
På Vikingeskibsmuseet
Men også på en masse skovture herhjemme
Også i solskinsvejr
En dejlig hilsen fik jeg efter nytår.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi stadigvæk

Så nærmer det sig

Altså årets sidste dag. Desværre er vi ikke sluppet af med den igangværende pandemi, tværtimod bliver den værre og værre. Der snakkes og skrives meget om hvorfor, det går så galt som det gør. Min personlige mening er, at de mange mennesker, der IKKE lader sig vacciner har en stor del af skylder. Jeg ved godt det ikke forhindrer smitten breder sig, men vores sundhedsvæsen vil ikke blive så overbelaster som det er nu. Så efter min mening skulle de mange nægtere skamme sig, på grund af deres manglende samfunds sind. De er egoistiske og arrogante, og uden hold i virkeligheden i deres teorier og deres Nej til vaccination.

Normalt skriver jeg om hvordan vores år er gået, det har jeg været lidt i tvivl om hvordan jeg skulle gøre det, her mod slutningen af 2021. Der er nemlig nogle ting, som jeg indtil videre IKKE kan skrive om, men jeg lover at jeg nok skal åbne op for posen, når situationen er overstået, som jeg ser det vil det blive til min fordel. Ikke mere om det nu.

Ellers har Yulia og jeg brugt en del af foråret som Poder i Copenhagen Medical. Jeg fik nok midt i april, som jeg skrev om dengang, dårlig ledelse eller helt mangel på samme. Umenneskelige arbejdsforhold som fortsat finder sted, kan jeg læse om i dagspressen. Yulia forsatte dog til august hvor hun tog en tur til Moskva for at hente hendes national pas, og for at besøge hendes forældre og hendes datter. Jeg har brugt en del af sommer på at køre rundt til de Bornholmske seværdigheder, taget en masse billeder som jeg har lagt op på Facebook.

Vi har været på et par “kæreste ture” til Sjælland, for at se andet land. Men som situationen er nu når man skal gennem Sverige, så bliver det ikke den vej vi vil køre, så længe svensker gør som de gør ved grænsen.

Som jeg skrev i mit sidste indlæg er Yulia ansat af Bornholms Regionskommune som Poder på øens skolen, i et hold på 4 personer drager de ud 4 dage om ugen rundt på øens skolen, sammen med et andet hold, som tager andre skoler.

Juleaften tilbragte vi alene, dels fordi vi ingen familie har i nærheden af os, og min familie har jeg ikke set, og hørt noget fra siden jeg blev skilt i år 2000, så vi er bare os to.

Nytårsaften bliver lige så stille, bare os to med en god menu, efterfulgt af lidt guf og hygge, måske foran husalteret, indtil vi skal ud og hold på Snorrebakken med udsigt over Rønne, og nyde det fantastisk skue Nytårsfyrværkeriet er herfra – og så tænke på hvor tåbelige folk er ved at smide så mange penge ud å fyrværkeri. Nu håber jeg så bare, at alle der råber på miljøsvineri og CO2 problemer – så ikke er dem der skyder fyrværkeriet af……..

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

 

Så vender jeg så småt tilbage

Det er endnu for tidligt at fortælle dig, hvorfor jeg har været fraværende et stykke tid, da årsagen forsat er eksisterende, og nok vil være det i en længere periode endnu.
Så derfor vil jeg begynde med at skrive lidt her igen på min blok, også fordi jeg trækker mig lidt baglæns med hensyn til brugen af Facebook. Jeg syntes toner er blevet alt for hård, og for mig at se er der nogle, jeg regnede som måske ikke gode venner, men som venner, som har et sprogbrug mod både mig og andre som jeg ikke kan tolerede, så kan man ikke lide lugten i bageriet……

Derfor vil jeg hellere bruge “min egen” platform til mine tanker og vores liv her på Bornholm. Yulia og jeg har lagt nogle, syntes vi selv, gode planer for fremtiden. Dem skal jeg nogle fortælle om når tiden er inde.

Vi nærmer os jeg med raske skridt et nyt år, men først har vi lige en Jul der skal klares, i coronaens tegn. For os betyder det intet, idet vi ganske som vi plejer holder Julen alene. Yulias familie bor jo langt væk, og min familie ønsker mig ikke, så det er så nemt at holde Jul.

Hvorfor holder vi i det hele taget Jul? Er det på grund af de mange dejlige gaver vi giver hinanden, og derfor er vi gode ved hinanden en gang om året, eller er det fordi vi nyder at have familien samlet, eller en helt tredje grund……. det må du selv afgøre.

Vi giver heller ikke hinanden gaver til Jul, vi vil meget hellere gøre det igennem året, når vi finder en passende årsag dertil eller – noget vi har ønsket os, eller bare fordi vi har lyst til at give en ting. Det mener vi er mere vigtig, end det store gaveræs til jul.

I dag kørte vi en tur til Rytterknægten for at få lidt frisk luft og se sne. Godt nok havde vi lidt her i morges, men som sædvanlig ved jeg, at der så ligger et godt lagt i Almindingen. Ganske rigtig det gjorde der se bare her.

Yulia måtte ud og gå en tur og tage billeder

Jeg kørte lige bag hende

I søndags købte vi årets Juletræ, det blev ikke så stort og samme dag pyntede Yulia det

Hvert år kører vi en tur til Klemensker for at se “julehuset”

Jeg kan ikke huske hvor mange tusinde pærer der er, men flot er det.

Sidst i november fik Yulia en sms fra en tidligere kollega fra Copenhagen Medical, hvor de arbejdede sammen som poder. Han spurgte om hun havde lyst til at blive ansat som Poder i Kommunen, for at pode kommunens skolebørn. Vi besøgte Kaj og hans kone Vibeke som jeg kender. Stor overraskelse for os begge. Et par dage senere var Yulia til samtale på Kommunen, og hun blev ansat fra den 1. december med 26 timer ugentlig arbejde fordelt på 4 faste dage. Hun arbejder i et fast hold på 4 personer.

Det er ikke hendes drømmejob, men det bringer penge i banken.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Det trækker lidt ud

Når visse mennesker tilrager sig en magt de ikke burde have, og dem de tager magten fra ikke fatter hvad der foregår, men bare sidder som nikkedukker, tja så kan ting trække i langdrag, og blive forfærdeligt for alle parter, også for dem der tager magten. MEN det fatter de ikke en skid af, for DE er bedrevidende, og de er bedst til ALT-tror de.

Det er netop det der er sket – men tro mig jeg har fat i den lange ende.

Desværre ser det ud til, at der heller ikke sker noget de næste 3 måneder. Igen et forsøgt på at vende situationen. Men for mig er det helt i orden, bortset fra ventetiden. Men som sagerne står nu, bliver det kunne værre og værre for dem, jo længere tid der går.

Pas godt på jer selv – det gør vi nemlig