Ud og køre…..

Søndag blev en dejlig slapperdag, vi sov længe, spise en dejlig morgenmad, men så trængte vi også til at røre os. Så vi besluttede at køre en tur til Opalsøen for at se om de havde fået fjernet den 290 meter lang tovbane. Der har været så mange uheld med tilskadekomne der har måtte en tur på skadestuen, at Politiet besluttede at lukke tovbanen. Den højest tilladte hastighed var 50 km/t men den kørte med 75 km/t. Den VAR væk, og der var derfor plads til en masse badende gæster, se selv

Vi kørte så til Sandvig Strand hvor det blev til en formiddags svømme-, badetur. Så var vi blevet sultne igen så Strandpromenaden fik besøg af os

Dimar går til den

Så gik turen videre til Ole Christensen skulpturpark lige før Olsker.

Oversigt af hvad der er tilbage
Mellem …..
Omfavnelse.

Hjemme igen var der engelsk undervisning og diverse gøremål, så som grill aftensmad på terrassen i en skøn aftenstemning. Det gode vejr må naturligvis udnyttes, bare til en kort solnedgangstur. Så vi kørte til Nørrekås lystbådehavn og her blev disse billeder taget

Drenge altså….
Den smukke kvinde og
hendes mand nyder dette

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Ny uge på vej.

En ny uge truer, det samme gør regnvejret, men som altid passer vejrudsigterne ikke for Bornholm. Vi har her til formiddag behagelige 24,3 grader og let overskyet. Det er til at holde ud.

Ellers blev dagen i går på museet, lige så travl som jeg havde forventet, med rigtig mange gæster, til trods for det perfekte strand vejr. Det gav mig ekstra sved på panden, da jeg manglede min tinsoldat- og sortkrudtskytte mand, så her måtte jeg selv træde til. At side og støbe tinsoldater med 230 gr varmt tin i 33 gr varme – det får sveden til at tapløbe.

Soldatermaden smagte godt
Adskillelse og samling af håndvåben
Så er jeg klar til at køre en tur i Jûlkatten

Da jeg kom hjem fra museet, kørte vi som sædvanlig til Sorthat Odde for at bade, herlig tur. Hjem til et let middag med hakkebøffer fra grillen og bagt kartoffel. Senere på aftenen tog vi en tur til Teglkås for at få lidt frisk søluft og gå en tur langs vandet. Ingen en herlig tur i det Bornholmske landskab

Dima skulle selvfølgelig “vove” noget
Julia blev på det tørre

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Så blev det næsten….

Hvis ikke varmen for mig op i det røde felt, så gjorde en e-mail jeg fik i går fra Regionen det. Det kom fra “Aktiv Patientstøtte” hvor man tilbød en daglig samtale med sygeplejerske for at hjælpe mig!!!
Jeg skrev til dem og spurgte med hvilket grundlag de sendte dette tilbud til mig, fordi jeg fandt det godt nok grænseoverskridende, da de slet ikke kender en skid til mit helbred – og jeg har slet IKKE brug for dagligt at tale med en sygeplejerske. De undskyldte sig med, at jeg havde haft flere hospitals indlæggelser – ja og sidste gang for 10 år siden, og skulle det give dem den tror at jeg havde brug for dette tilbud. Så kommer det godt nok 10 år for sent. De skulle hellere bruger kræfterne på nogle de ved der trænger til hjælp, i stedet for nogle “de tror”. Grrrrr…..

Fredag aften og weekenden er startet, normalt, men ikke i denne weekend, idet vi har Store Familiedag på museet i morgen. Jeg vedhæfter lige programmet så du kan se hvad der sker.

Så det vil blive en travl lørdag.

I dag blev Julia og Dima hjemme for at studere. Efter to timers studie blev det tid til lidt afslapning, så de tog bussen til Gudhjem, hvor de ligeledes “gjorde byen” i et par timer.
Så vi mødes hjemme til social hygge, og en kop kaffe inden vi kørte på stranden for tage vores aften-badetur. Det blev en speciel oplevelse for de to, jeg har oplevet det flere gange før. Det der sker er, at ca. 20 minutter efter Leonora Christina har passeret, kommer der nogle meget voldsomme bølger, helt op til 1½ meter i højden, og “udsuget” efter disse bølger er ganske farligt, idet du suges med ud igen. Det værste er næsten, at du overhovedet ikke kan se bølgerne før de er ca 20-30 meter fra stranden. Det kan være en ganske voldsom oplevelser, specielt for børn men også for voksne. Så det er bare at vente med at bade i de ca 10-15 minutter det varer.

Hjemme igen i sikkerhed, blev grillen tændt og aftensmaden nydt. Lige nu er der engelsk undervisning på terrassen.

Jeg flytter ud i haven også, for her inde er der 29,7 gr. udenfor er der KUN 24,9 graden

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Det bliver ved…

Jeg ved godt man ikke skal klage over det gode vejr, det gør jeg heller ikke, jeg kunne bare godt tænke mig, at der kom en sky forbi ind i mellem. I dag nåede temperaturen igen over 33-34 grader. Lige nu hvor klokken er 21.00 har vi her i Knudsker, udenfor 28,3 gr. og indenfor 29,5 gr. så jeg sidder og sveder med anstand, mens Julias og Dima sidder udenfor og har engelsk undervisning.

Lektielæsning på terrassen

I morges kørte jeg Julia og Dima til Hammershus, hvor Fassel havde en guidet tur for de Veteransoldater fra Danmark, England og USA, jeg havde på museet i mandags. De blev kørt tilbage til Rønne, hvor de gik på opdagelse i bymidten. De var også en tur på Bornholms Museum, inden de kom på museet for at få lidt skygge og koldt at drikke. De fortsatte til stranden for bade.

Hjemme slappede vi lidt af, inden vi kørte til Sorthat Odde for at tage vores aftensvømmetur.

Brombærerne er modne

Lidt undervisning blev det også til, bl.a. om dinosauruserne fra området ved Hasle

Undervisning om en fjern fortid

Aftensmaden blev indtaget på terrassen kl. 20.00 i den dejlige skygge.

Håber du klarer varmen, og huske at drikke godt med vand, og sove uden tøj på i disse tropenætter.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Kæft det er varmt…

Nu er det lige i overkanten af hvad vi nordboer kan klare med varmen, i hvert for mig. 32 gr. i eftermiddag, og lige nu klokken 20.30 har vi her 26 gr. alt sammen i skyggen. I nat kom temperaturen ikke under 21 gr.

På museet har jeg i dag kørt rundt med gæster, der havde lyst til det, i vores Eagle-1, det var godt nok en varm omgang, selvom begge luger stod åbne, så efter hver tur måtte jeg lige køle lidt ned, men hvad, der er penge i skidtet 😉 Vores åbne Jûlkat har et bremse problem så den kunne jeg desværre ikke køre i.

Julia har i dag været på arbejde som turistguide for gæsterne fra Silver Star krydstogtskib. Hun har guidet på turen “Highlights of Bornholm” og hun havde 30 gæster med i bussen, englænder og amerikaner. Hun var yderst tilfreds med turen selvom, der var et par, meget “danske” spørgsmål hun ikke kunne svare – men det kan hun nu.

Efter arbejdstid kørte vi på stranden for at bade og svømme lidt. Hjem igen og spise aftensmad, og så ellers lave de sidste forberedelse til Dima, en af Julia’s elever fra Moskva, og søn af hendes venner. Han tager normalt på sommerskole i England, men som bekendt er der lidt spændinger de to lande imellem. Så hans forældre spurgte om han kunne komme i sommerskole, her hos os i 9 dage. Så kl. 22.45 skal vi hente ham i Bornholms Lufthavn. Det bliver lidt af en udfordring, men den tager vi gerne. Vi har lagt et program for alle 9 dage, for en dreng på 14 år skal holdes til ilden.

Når der er tid til det på museet, læser jeg denne meget tykke bog, som indeholder samtlige dokumenter, mellem den danske regering i 1945/46 og den Sojetrussiske administration under Sovjetunionens besættelse af Bornholm. Det er rigtig spændende læsning.

Spændende bog

Tilbage har jeg bare at ønske at du må få en god nattesøvn i den Tropenat der venter os om få timer.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

I hoved og r..

Søndag blev er rigtig slapper dag. Sent op, dejlig morgenmad, øve dansk. Tog på stranden for at morgenbade/svømme. På vejen tilbage tog vi i Kanondalen for at se Cirkus Arenas elefanter blive vasket af Falck. Det var der i øvrigt tusindvis af andre, der også ville se.

Cirkus Arena set fra toppen af Kanondalen
Først i hoved
og så i r..

Hygge og afslapning, og sidst på eftermiddagen til vores favorit strand for at svømme og sole lidt. Hjem til er dejlig let middag. Øve dansk i haven og nu flyder vi bare ud.

Selv om man øver dansk kan man godt se godt ud

Pas godt på dig selv – det gør vi.

Du skal ikke snydes

Bare fordi det er lørdag, kan jeg da godt skrive lidt på min blog. Så det gør jeg. Vi sov rigtig længe i dag, lige til kl. 8.00. Så det blev lidt sent inden morgenmaden blev fortæret. Under spisningen blev der lagt en plan for dagen.

Vi ville køre til vores nye badested for at svømme. Desværre var der på grund af mange dages bølgegang, stadigvæk masser af tang, så vi nøjes med at spise en moderat mængde kirsebær, før vi kørte mod Opalsøen for går en tur rundt på Hammeren og se de mange mennesker der smed sig ud fra klippen hængende i to tove, og ikke nok med det, de giver også 150,- kr. for at få lov. Hvis det var mig, ville JEG have 150,- kr. for at gøre det.

Julia kigger på tovbanen
Fuld knald på nedad det 290 m lange tov

Og så var der dem der bare hoppe ud fra 8 meter over vandet.

S P L A S H

Det her sted skulle lige fotografers også !

HH

Det var en skøn men også svedig tur rundt om Opalsøen så vi kørte til Sandvig Strand hvor Bølgebadet i sin tid lå. Her var der ingen tang og dejligt varmt vand 21 gr. og luften var 23 gr. og pigen…….
Her fik vi en dejlig svømmetur, og lidt sol på kroppen, inden vi kørte hjemad, til en dejlig kop kaffe og jordbærtærte.

Maden blev sat i ovnen, kyllingefilet på grøntsags bund. Julia læser “på lektien” da hun skal guide på onsdag. Hun er utrolig seriøs med hendes guidning.

Så er vi hjemme fra vores sædvanlige aftentur – du skulle prøve det, det er en rigtig dejlig afslutning på dagen. Vi tog i dag til Pyritsøen. Desværre var de ikke en rigtig solnegang, så Julia må stå for igen.

Hvor blev solnedgangen af
Nå ja, så lad mig tage et billede af ham her, tror jeg Julia tænkte

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Ny vinkel

Dagens blog bliver kort, det er sent og jeg er træt. Men lidt skal du have. Meget normalt sommerferie-fredag på museet. Julia kørte hjem fra Sprogskolen med en klassekammerat.
Hjemme lavede vi grillet kyllingebryst, aubergine og majs – dejlig let mad.

Det blev dog til en aftentur, til en lidt anden destination end vi plejer, så kan gætte, finde ud af hvor vi var, har du vundet en Bornholmer soft-ice når du besøger Bornholm og os.

Hvor var vi?

Du får lidt hjælp i form af nogle flere billede, hvis det da er til nogen hjælp 😉

END(E)

Det var det, send mail til mig hvis du ved hvor vi var. Du kender min mailadresse.

Pas godt på dig selv og hinanden

Bedre sent end aldrig..

Dagen i dag har været en almindelig torsdag, godt med gæster på museet, så jeg klager ikke. Vi er også ved at få lavet tagrenden på Kastellet, da den er blevet utæt i næsten alle samlinger. Der blev skudt med forlader sortkrudtgevær i dag, altid en populær ting hos vore gæster.

Jeg var en smut hos min læge i morges, da min venstre skulder plager mig en del på det sidste. Ved godt at det stammer fra min tid som aktiv håndboldspiller – men ondt gør det…
Julia kørte med til Hasle, jeg satte hende af ved vandrehjemmet og så gik hun ellers på stranden til havnen hvor vi mødtes.

Jeg kom først, og da Bo, vores fiskemand lige var kommet i havn, var der friskfanget torsk, det vil sige, det blev torskefileter. De smagte rigtig godt på en grøntsags bund, stegt i ovnen(med kold hvidvin til)

Vores gæster i lørdags,  Connie og Flemming havde en stor flot hibiscus blomst med til, i dag så den sådan ud

Flot ikke?

Vi kørte en tur til Sorthat Odde efter aftensmaden, for at se solnedgangen og spise lidt kirsebær. På vej dertil, som vi disse rådyr, meget tæt på vejen.

Rådyr nr. 1
Rådyr nr. 2

Solnedgangen som vi så den

Som Julia så den
– og som jeg så den

Pas godt på dig selv og hinanden