Jeg tror ikke at

der er nogen der læser min blog, eller også er i for generte til at skrive en kommentar til mit sidste indlæg.
Jeg skrev:  nå ja og så bagte jeg lige en æblepie. Den kan du ikke få et billede af, da der ikke var mere film i mit kamera.
Altså hvornår har man anvendt kamera med film i ?????

Denne uge har været meget rutine præget og travl. Det har været efterårsferie og i morgen lukker museet for sæsonen og på mandag tager vi på en velfortjent ferie. Mere om det senere.

P4 Bornholm har igen inviteret mig i studiet til en morgensnak, i morgen tidlig kl. 8.30, denne gang om hvordan sæsonen er gået, det kan jeg lige nå inden jeg skal åbne for museet.

Som du ved tager vi næsten hver aften en tur ud for at se solnedgangen, det bliver vi aldrig trætte af. I går var vi et nyt sted, lige ud for enden af landingsbanen på lufthavnen.

Solnedgangen så således ud

Julia gør rigtig meget for at få det perfekte billede, se bare de to næste billeder jeg har taget

Op og stå…
Ned i knæene

Du får lige et madbillede på falderebet inden vi kryber til køjs.

Dagens middag: Fyldte snackpeber og græsk yoghurt.

Du ønskes en god weekend og indtil vi ses igen:

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Mit nye Mi 3 ur viser at jeg i dag har gået 8947 skridt 6,26 km i dag. Så jeg bevæger mig stadigvæk meget. Mere om mit ur senere…

Weekend slut

Så går weekenden på hæld. Det har været en udsædvanlig dejlig weekend, som alle vore andre. Selv i denne har vi haft dejlige sydlandske temperaturer. Vi nåede 22,3  grader søndag  eftermiddag kl. 12.30

Dagen i dag startede med 1 times engelsk undervisning på Skype, så imens lavede jeg morgenmaden klar, nå ja og så bagte jeg lige en æblepie. Den kan du ikke få et billede af, da der ikke var mere film i mit kamera.
Efter morgenmaden kørte til

Blykobbe Plantage

Her gik vi en tur gennem

Efterårs skoven

og vi kom til

Stranden.
Bedre udsigt på en stor sten

Det var en rigtig dejlig tur, også tilbage gennem skoven hvor der ingen stier var. Her så vi en masse

Svampe

og flere

Svampe

Frokoste stod Julia for i dag og den så sådan ud

Søndags frokost

Hjemmelavet surkål, kogt kyllingebryst brasekartofler, tomater fra haven og en enkelt Classic.

Så var der lidt forskellige gøremål inden turen sidst på eftermiddagen gik til Svaneke for at se om byen var pynte til Hallowen som Gudhjem var. DET var den så ikke, intet var der, det vil sige, vi så ET græskar mens vi gik en tur rundt i byen

Smukke blomster, baggrunden er heller ikke værst 🙂
Vi købte ikke is i dag

Var en tur i Bulow glas

Bulow glas er flot men dyrt

Vi kørte videre og så Svaneke Hjemstavnsby, videre til Aarsdale hvor vi så denne lille samling fugle et godt stykke ude i vandet

Tid til hvile
Flot farverig vandmand

Så vovede Julia sig ud på denne smalle “mole”

Langt ud…

Senere blev hun lidt mere landfast

Havnen i Aarsdale

Sluttelig dette billede af en landfast båd, gad vide om det er kunst ???

Kunst eller ??

Vi tog turen igennem Paradisbakker og hjem til em meget let gang mad. Mens jeg sidder her og skriver blog, er Julia i færd med at forberede sig til Sprogskolen i morgen. Den holder ikke lukket i “Kartoffelferien.

Håber du har nydt weekenden, så med ønskes om god uge siger jeg

Pas godt på dig og hinanden – det gør vi.

 

P.S. Vi gik kun 5.709 skridt lig med 4,41 km i dag – det er jo søndag.

 

 

Weekend start

Weekenden startede med at Julia havde Skype undervisning kl. 8.00 i morges. Imens lavede jeg morgenbordet klart. Efter morgenmanden stod den på “skovtur” – ud og gå en god lang tur i den friske morgenluft, indsnuse de dejlige dufte fra skoven, nyde stilheden og fugle sangen.

Jeg er her..

Hjem til huslige sysler, tøjvask osv. nå ja, det var efter formiddagskaffen. Kl. 13 igen en ny Skype undervisning, og så blev det tid til frokost.

Lidt shopping og så en sen eftermiddagstur til Gudhjem. Der er til at være nu hvor turistsæsonen er ovre. Vi gik en dejlig ud på den lange mole, hvor vi også sad og nød solnedgangen. Den er lidt anderledes her, idet vi ikke kan se de sidste 5-6 minutter af den. Men smuk var den.

Der var to mænd der tog sig en meget kort svømmetur.

Her får du en lille serie billeder

Det blæste lidt meget
Solnedgangen var helt ok
For os begge to
Vi satte os derefter og nød de sidste solstråler
Dagens sidste sol

På vej tilbage til bilen kom vi forbi disse farvestrålende både

Farvede både

Hjemme igen spiste vi en dejlig middag, dampet laks og grøntsager. Aftenen stod på hygge og en god hjem på Netflix.

I morgen tidlig kl. 8.00 har Julia igen en 1 times Skype undervisning.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Er der forår i luften ?

Det føles i hvert fald sådan for med 20 gr. i dag og sol. Men det er nok en stakket frist før efteråret sætter ind for alvor. Men vi må nyde det så længe det varer.

Dagen har været meget stille på museet, heldigvis for jeg skulle lægge planer og forberede Efterårsferien i næste uge. Jeg tror det bliver et godt program jeg har fået lagt.

På Sprogskolen var der dikteret gruppe arbejde. Så Julia’s inviterede hendes grupper med Asrun(Island) og Riza(Indonesien) hjem i stedet for at sidde på skolen. Her satte de sig i haven for at nyde solen og varmen, samtidigt med at de arbejdede.

Sidst på eftermiddag var vi på posthuset for at sende nogle gamle landkort fra museet. Besøgte en etnisk købmand og kørte derefter til Onsbæk Strand/Skov for at få lidt frisk luft i lungerne og nogle skridt i benene.

Her lidt billeder fra turen

Der var skønt på stranden, med solen i øjnene
Med ryggen til solen
– og lidt på afstand i skoven

Så er solen på vej ned

Lidt snyd, det var ikke så mørkt, men modsol gør det mørkt

A’propos det med skridt i benene, så måler min telefon hvor meget jeg bevæger mig, sommetider har jeg den ikke på mig, og derfor kan tallene være lidt større. Her en screen print at hvad jeg har gået fra den 1.1. og til dag


Som du kan se har jeg gået i gennemsnit 5.561 skridt hver dag eller i alt 1.267.978 trin, det svarer til 4,74 km i gennemsnit hver dag eller i alt 965,99 km i år. Så kom ikke og sige, at jeg ikke rører mig 😉

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Super studerende !

SÅ kom resultatet vi har ventet på i to uger

BESTÅET

Kun to fejl, og så på kun 4 måneder. Julia havde faktisk 15 måneder til at bestå den test, men hvorfor vente, når man nu kan.
Stor TILLYKE min skat, du har gjort et fremragende studie, og du bliver ved, med at læse FVU, for at bestå det, der svarer til en 10. kl. dansk. Jeg er imponeret.

I dag gik den tidlige aftentur rundt om Snorrebakkesøen og her så jeg dette

Så smukke efterårsfarver
Her er der et vist farve-genskin!

Efter en kort shoppetur, kørte vi til Antoinette stranden for at se solnedgangen, den så sådan ud

Dagens solnedgang – vi bliver aldrig trætte af dem.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Kultur-lørdag

At vågne op til en kølig, men solrig morgen, dreje hovedet og se min dejlige kone lave trutmund til en morgenkysser – hvad mere kan man forlange, spørger jeg bare?

Sådan startede min weekend. Vi sov lidt længe, men ikke for længe, morgenritualer du ved og kl. 8.30 havde Julia en Skype undervisning. Derefter lækker morgenmad og så ellers ud på en frisk morgen tur først i skoven, så på stranden ved Arnager. Der er en ret speciel strand der, læs mere om den her

Der blev taget nogle billeder af os begge. Tilbage ved Arnager satte vi os på en bænk i solen, og der var ingen vind. Vi måtte tage overtøj af, så vi sad der i T-shirt og nød varmen og den friske havluft.

Meget speciel kyststrækning

Er det det, man kalder “overhængende” fare?
Skrænter kan være meget porøs

Det blev også til en lille stump video

Soldyrkning på højt niveau
Hvem er solen?

Hjemme var der lidt sysler, inden jeg gik i gang med at farve hår på Julia. Det er jeg efterhånden blevet helt godt til. Nu er det ikke hele håret der skal farves men de første 5-6 cm fra hovedbunden – og du får ingen foto af Julia med en plasticpose på hovedet 😉

Kl. 16 mødte vi op i Sct. Nicolai kirke for at høre en kirkekoncert med Sorø Klosterkirkes Drenge- og Mandskor. Det blev en smuk time, og Julia sang med på de to fællessange – imponerende….

Koret under koncerten
Bagefter udenfor
Én mere stillede op til fotografering

Så fortsatte Kulturdagen med en tur i biografen kl. 19 for at se filmen “The Wife” Indholdet i filmen er ret så tyndt, hvor imod de medvirkende skuespillere gør den ganske godt.

God nat her fra – og pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Ferien nærmer sig

Så blev det fredag, og der er kun to uger tilbage på museet, før vi lukker ned for vinteren – og dermed er der dømt ferie. Vi har ikke de store planer for en ferie, vi tager bare 5 dage til Lübeck og Berlin for at se noget andet end Bornholm.

Dagene har været ret travle, i går havde vi på museet 119 gæster i tre omgange til rundvisning, fra Gislev Rejser. Det er nu andet år i træk de kommer. Efter alle dem, kom der en skole på rundvisning, så jeg havde ikke så meget stemme tilbage, da jeg kom hjem, så det blev en stille aften i går.

I onsdags var jeg hos lægen til den årlige influenza vaccination, og 7-9-13 så har jeg ikke haft influenza de sidste 13 år, hvor jeg er blevet vaccineret. Om aftenen tog vi en solnedgangstur til Arnager Havn, det sådan ud

Det var lidt koldt
Men også smukt

Julia knokler på med dansk undervisningen på Campus Bornholm og jeg syntes hun gør store fremskridt. Vi har også øvet en del udtale og det har hjulpet ret meget. Der en næsten ikke mere modersmåls accent tilbage.

I dag kørte vi en tidlig aftentur til Onsbæk hvor vi gik på kanten af skov og hav. Det var en ret frisk men også dejlig tur

Som sædvanlig blev der taget en masse fotos
Selv jeg var i gang

Og sådan så næsten solnedgangen ud igennem min telefon

Smuk himmel

Lige nu mens jeg skriver min blog, har Julia Skype undervisning. Så der bliver sikkert ikke ret megen dansk undervisning i dag. Weekend ligger lige der, så lad os samle den op.

God weekend til jer alle

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.