Julefreden har sænket sig.

Der sker ikke så meget i vores hverdage lige nu. Jeg arbejder med at få regnskabet på museet færdigt, Julia passer hendes skole og undervisning. I går lørdag havde hun to gange undervisning, det samme i dag.

I går gik vores eftermiddagstur på en del af O-ringen, nær ved BOFA. Her blev vi på det nærmeste overfaldet af en flok  gråænder, fordi vi ikke havde mad med til dem

Vi har omkring middag gået en rigtig lang tur i skoven, luften havde godt af os, eller var det omvendt. Vi var nemlig begge til julefrokost i går, godt nok hvert sit sted. Jeg var i Nyker hos Flemming hvor vi først havde møde omkring køretøjstræffet 2020, og så Julefrokost.
Julia var sammen med det meste af hendes sprogklasse hos Riza, de var ca. 50, voksne og børn – godt jeg ikke kunne kommer med. Hun kom da også hjem allerede kl. 20.30 da hun fik kørelejlighed tilbage til Rønne.

Det var lidt koldt i skoven i dag.

I går lavede vi “Sild i pelskåbe” som var min del af Julefrokosten hos Flemming. Vi lavede nu så meget, at Julia fik en portion med også, og den vakte stor glæde hos dem af hendes skoleveninder, der kender denne ret.

Sild i Pelskåbe

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Sædvanlig dag på kontoret

De sidste par dage har været uden de store sving – formiddagstur, når det kan lade sig gøre – eftermiddagstur hver dag, på strand / skov.

Mon vindretningen kan gættes

Det var meget blæsende i går da vi tog vores eftermiddagstur, på de sædvanlige 3-4 km, se lige denne stump video

 

Julia skal i denne uge undervise på Campus 3 dage, de 2 er klaret. Stadigvæk i to HHX klasser. I dag da jeg hentede hende, fortalte hun, at efter Nytår venter der en 3. klasse hun skal undervise i engelsk. Så mon dog ikke snart det munder ud i et ansættelsesforhold. Julia er i hvert fald klar til det.

På fredag har jeg Hjemmeværnets top på guidet tur på museet, 12 mand i alt. Det glæder jeg mig til.

På lørdag er der planlægningsmøde vedrørende Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forenings lejr på museet i 2020. Det foregår hos Flemming i Nyker. Ja vi er i god tid !!!! Efter mødet spiser vi lidt julemad.
Julia skal også til julespisning hos en af hendes klassekammerater fra Sprogskolen. Så jeg skal holde mig ædru, da jeg skal hente hende nær Nexø.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Nu er det snart Jul

Så fik vi tændt for vores advents lys i dag den 1. december. Det er også den dag hvor Julia, og jeg blev venner på Facebook for 2 år siden, så det er en dag der er værd at huske.

De sidste par dage er gået med de sædvanlige sysler, ture i skov og på stand. Julia har haft 3 undervisningstimer i denne uge på Campus Bornholm, og hun har 3 mere i næste uge, plus hendes Skype lektioner. Lige nu lørdag middag har hun en.

Vores eftermiddagsture går pt til Antoinette stranden, for her har vi den bedste solnedgang

Smuk solnedgang

Jeg var også på stranden 🙂

Brrr det var koldt

Torsdag aften blev Juletræet på St. Torv tændt, og der tombola, uddeling af risengrød og musik m.v.

Santa Klaus

Juletræet med sin pynt og fuld musik

I går var vi til Julestue udenfor Aakirkeby. Der var gratis ler og gran, men man skulle selv medbringe pynt til Juledekorationerne. Der var også gratis kaffe, the, cacao, gløgg og æbleskiver. Et rigtig flot arrangement, med desværre alt for få mennesker. Det skyldes nok det var fredag, da holder familier hjemme-familie-aften med fredagsslik og Disney i TV.

Flot pyntet lokale

I går morges da jeg stod og lavede morgenkaffe, havde jeg denne udsigt fra køkkenvinduet

Morgenstund har guld i mund

Jeg forsætter i dag søndag aften med bloggen. I går lørdag forberedte vi os på gæster om aftenen, det vil sige at jeg startede allerede fredag eftermiddag med at sætte over til osso buco – hold kæft den blev god, risalamanden var heller ikke ringe, og vi havde en rigtig hyggelig aften med Connie og Flemming.

Så vi sov lidt længe i dag 🙂 Men kl. 10.30 mødte jeg op på museet, da de Bornholmske Sortkrudtskytter havde deres årlige Juleskydning på Raghammer. Da de ikke længere har et klublokale, lægger museet lokale til dem. Fassel var i fuld gang da jeg kom derud. Brændeovnen var tændt, det samme var varmepumpen, så der blev hurtigt varmt. Kl 12. ankom der 12 mand(10 mand og 2 kvinder) og Fassel og jeg var klar med de gule ærter med tilbehør.

Bordets glæder – og oplæsning, premieuddeling efter skydningen

Da klokken var omkring 1 hentede jeg Julia, hun havde brugt formiddagen på at forberede sig til undervisningen i morgen mandag. Det hele sluttede kl. 15. Så vi kørte en tur til Antoinette stranden og gik en god lang tur.

Først den ene vej…
– og så den anden…

Det VAR lige så koldt som det ser ud til, selvom vi har +6 grader i dag.

Hjemme igen fik vi varmen, og nu mens jeg skriver har Julia Skypeundervisning med Dima.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi