Ikke i dag…

Det bliver ikke i dag, du får et tilbageblik på året der gik, der er stadigvæk et døgn endnu!
Lørdag lavede vi ikke ret meget ud over de sædvanlige lange gåture, vi var rigtig dovne, det vil sige, tøjvask og rengøring i hele huset, indkøb til gæstefrokost i dag, og til Nytårsaften og andre små gøremål blev det også til.

I formiddags stod den også på lidt indkøb(glemte ting fra i går), et besøg i Matas og i H&M – kvinder du ved 😉  Handlede nogle tilbud i Netto inden jeg hjemme igen, gik i gang med at lave frokost. Julia dækkede bord og hyggede over det hele, hvilket hun også er god til.

Julia havde inviteret Asrun, hendes skoleveninde fra Sprogskolen og Island. Hun kom til frokost, hvor vi havde lavet en rigtig lækker frokost, med sild, hjemmelavet lun leverpostej, gravad laks, lidt pålæg og ost. Det var rigtig hyggeligt, og i dagens anledning tog jeg en enkelt af de skarpe, vodka jeg har fået af svigermor. Dansk snaps gå hjem og læg dig……

Efter kaffe og kage, kørte vi en tur til bison skoven. Asrun har boet på Bornholm siden juni, og hun har endnu ikke været der. Desværre fandt vi ikke bison flokken i dag. Da vi var hjemme igen, så jeg på Facebook, at andre havde været mere heldige.

Foto Julia

Skoven i dag så smuk

Selvom vi ikke fik set bisonerne så vi dog, hvor de havde taget sig et lille mellemmåltid

Bison bid

Da vi kom hjem stod den på kaffe, og Julia havde en Skype snak med hendes mor.

Her til aften kørte vi en lille tur for at se juleudsmykningen i Klemensker en sidste gang. Gennem Julia’s linse så det således ud

Nytårsaften tilbringer vi her på Hedebovej alene. Der et indkøbt et par rigtig gode T-bone som vi vil nyde, plus alt det tilbehør der hører sig til.

Nytårsaften kl. 24.00 kører de 500 meter hen på Snorrebakken, for her kan vi se alt det fyrværkeri der affyres i Rønne. Det er så smukt heroppe fra højden, og så er det meget billigt 😉

I morgen kl. 11.45 inviterer Hasle Havnebad til Nytårskur, og da jeg har boet i Hasle flere år, kører vi dertil. Der serveres varm suppe og kakao. Kl. 12.00 er der “fælles hop i havnebadet”. Jeg er overbevist om at vi glemmer badetøjet herhjemme 🙂

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Næsten hverdag igen

Så blev det næsten hverdag igen. Vi var lige en tur i Rema1000 for at købe lidt mælk og lidt grøntsager  –  holdt helt op, man skulle tro der havde været lukket i 2 uger så meget som folk puttede i vognene !!

Julia fik lavet en rigtig lækker salat(russisk salat?) til frokost i går

Lækker salat

Fyrværkeri showet i Nexø gik over alt forventning. Der var over 200 mennesker der kiggede på, inklusiv Julia som lavede lidt video derfra

I går gravad jeg en ½ lakseside, som vi skal have til forret Nytårsaften, den er blevet vendt i dag, hvilken den også skal de næste to dag.

Gravad laks

Jeg har netop gjort klart til at bage kransekage, venter på at tage den ud af ovnen om lidt.

Julia er optaget med at hjemmearbejde til sprogskolen efter Nytår – og jeg har netop været på AOF’s hjemmeside hvor jeg fandt dette

Læg mærke til hver underviseren er på disse to kurser ! Nemlig Julia. Så hun går vist et travlt forår i møde. Undervise tirsdag og onsdag fra kl. 17-18.30.
Mandag, onsdag og fredag på sprogskole fra 8.15-12.30 og på FVU fra kl. 13-14.30.

Så det beviser, at hvis man vil og har evnerne naturligvis, så er der også er arbejde at få !!!

P.S. Jeg fik kransekagen ud i tide 😉

 

Pas godt på dog selv og hinanden – det gør vi.

Mellemjul

Vi har brugt dagene til rigtig at “flade ud”. Det vil sige, vi tager vores daglige gåture. I går gik vi om formiddagen, en dejlig tur omkring Pyritsøen, det blæste temmelig meget, men vi havde en skøn dag med solskin.

Klart med blæsende vejr
Solen var med os – øh i mod os !!
Østersøen viste lidt tænder

Vi har sat en “kugle holder” op på køkkenvinduet, hvilket giver os en del underholdning.

Vi fik en masse æbler af en af Julias sprogskole veninder. I går fandt vi dette tvilling æble

I går aftes var vi i biografen i Gudhjem for at se “Mary Pottins vender tilbage” en børne/familiefilm, men da vi fik billetterne gratis……. Det var en hyggelig film, med en masse flotte digitale scener, lige noget for vores tidsalders “digitale børn”.

I eftermiddag skal vi til Nexø, jeg har lovet Fassel(som er uddannet Fyrværker) at hjælpe ham igen, som så mange andre gange, med at opstille og afvikle et meget stort fyrværkerishow på havnen i Nexø. Det er bolighuset In-house der har bestilt det, i anledning af deres 10 års fødselsdag.
Så venter vi bare på at tågen skal lette !! Julia tager med og besøger en sprogskole veninde i Nexø, mens vi klargører. Det tager ca. to timer for os 4 mand.

Jeg vil lægge lidt billeder op her i morgen..

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Glædelig Jul

Vi håber I alle havde en rigtig god Juleaften. Vi var bare os to her på Hedebovej. Derfor behøver Julen ikke være kedelig. Jeg havde lavet en traditionel Dansk Julemiddag, andesteg, m/rødkål, hvide- og brunekartofler og god andesovs, og en skål salat. Til dessert risalamande.

 

Sådan så vores Julebord ud

Vi havde besluttet os at gå i Knudsker Kirke til Julegudstjeneste, men avisen havde givet forkert tid, så vi kom ½ time for sent. Så vi besluttede os at tage til Midnatsgudstjeneste i Nylars Rundkirke i stedet for. Det var en anderledes oplevelse også set i lyset af, at jeg tidligere har været i Københavns Domkirke til Midnatsgudstjeneste julenat.

Vi sov derfor lidt længe i dag, men da klokken var 9:45 besluttede vi os for at gøre forsøget med Sct. Knuds Kirke, så vi var til 1. juledags gudstjeneste.

Sct. Knuds kirke i god tid !!

Inden havde vi været på museet for at sætte flaget

Flaget sat på Bastionen

Kl. 15:36 strøg vi flaget som det skulles. Resten af dagen har den bare stået på afslapning og hygge, fodret de vilde fugle, drukket kaffe og så lige spist lidt af andestegen fra i går.

Efter vi havde spist, kørte vi til Almindingen, i bison skoven. Vi gik en lang tur (4,2 km) men desværre så vi ingen bison.

Julia har lige bestilt en gang massage, så jeg må hellere hente massabænken ind så den kan blive tempereret inden hun lægger sig på den.

Pas godt på dig og hinanden – det gør vi.

 

I aften er det Juleaften og….

Der er ikke længe til, og til trods for at de danske meteorologer sagde, vi ikke ville få en hvid Jul, er det i hvert fald her på Bornholm modbevist, da vi har rigtig meget sne.

VI havde en rigtig god aften hos Asrun i Aakirkeby, sammen med hendes datter og svigersøn, samt Riza(deres skolekammerat) og hendes mand. Vi fik meget specielt Islandsk mad. 3 forskellige slags sild, tilberedt efter Islandsk opskrift, det var god oplevelse. Til hovedret fik Islands røget lam, det var meget hårdt røget, men smagte fantastisk godt, med en masse tilbehør. Lækker snaps til silden og gode vine til lammekødet.

Klar til god mad

Inden vi kørte til Asrun gik vi en tur i Aakirkeby for at indsnuse stemningen der.

I byens igloo, med meget lidt lys

Ellers har den bare stået på hygge og gode lange gåture, som ofte på 2-3 km. I går var vi en tur i Almingen helt præcist Aborettet. Sneen dalede ned og vi kom rigtig i Julestemning.

Et par enkelte video blev det også til. (Tryk på firkant symbolet i højre hjørne for at få videoen i fuld skærm)

Forsigtig, meget forsigtigt…..

Vi mødte også en skovtrold

Inspireret af den gode tur gik Julia i gang med at pynte juletræet.

Nu her søndag formiddag er julemiddagen, and med alt tilbehør ved at blive klargjort, risalamanden blev lavet i går, så om lidt tager vi en tur i skoven for at indsnuse lidt frisk luft.

Tilbage er bare at ønske jer alle en

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Første skridt…

Nu skal overskriften ikke forstås på den måde, at vi har èn der lige har lært at gå, men at vi har været på det russiske visum center IFS, i København for at søge visum til mig. Og så fik jeg røbet hvor vores næste “ferie tur” går hen. Vi skal til Moskva, for at besøge mine svigerforældre, og min bonusdatter.

Vi havde lidt tid inden vi skulle være i Visum centret, så vi stoppede op i Fisketorvet for at få en kop latte og lidt sødt. Det var efterhånden 5 timer siden vi havde spist morgenmad.
ADVARSEL: Køb aldrig en lille latte og et lille kage(3x3x3 cm) i Starbucks der. Vi bestilte kun en gang, da prisen for det du kan se på billeder var 73,- kr. RØVERI ved højlys dag, hold dig langt væk fra Starbucks!!!!

73,- kr. for dette !!!
Det skulle nydes, selvom jeg ikke ser sådan ud 🙂

Fisketorvet var pyntet smukt op til Jul

For at få visum kræves der en masse forudgående arbejde, såsom udfylde en ansøgning on-line, med en masse informationer. Derefter printe den ud, bestille tid på visum centret (det betales sig) og så ellers en tur til København med alle papirerne. Det viste sig at jeg havde udfyldt den bare lidt forkert, så det måtte jeg rette på stedet, på den dertil indrettet computer.

Billedet jeg medbragte duede ikke, hvilket Julia havde fortalt mig. Det var fra oktober 2017, og det må højst være 6 mdr. gammelt. Så ud i forkontoret, ind i billed-automaten, nyt billede og 150 kr. fattigere (gør ikke noget, skal alligevel have nyt kørekort til august hvortil jeg skal bruge et billede).
Betalte en ikke lille sum, også for at jeg ikke skal til København, og hente mit pas igen, så er det billigere, at betale for de sender det.

Det hverken ligner eller er kønt. men sådan skal de fotos se ud!!!

Når vi nu var i København, og der er Juleudstilling i Tivoli, så måtte vi derind. Jeg fik taget nogle gode billeder, men Julia fik taget mange, rigtig mange gode billeder. Vi købte absolut intet, for med de priser skal man være velhavende for at handle der!!!

Man bliver kortbenet efter en tur i den store by. Vi gik præcist 10 km

Da vi havde fået nok, tog vi  en kort tur på Strøget, som var fyldt godt op med Julegave-indkøbende-mennesker.

Vi kørte lige en tur i gennem Nyhavn på “den pæne side”

Da vi ikke orkede København mere, kørte vi til Malmø og Store Torg, hvor jeg forventede et flot Julemarked, men ak, det var et helt tom torv. Så vi gik lidt i byen inden vi kørte til Emporia Det blev ikke til mange timer der, vi gik efter noget helt bestemt, men fandt det ikke. Det center er for stort, og der var for mange mennesker, hvis sprog vi ikke forstod. Tydeligt ikke?

Turen til Ystad med “Brækbardo” færgen gik godt, men der var heller ingen bølger. På vejen hjem var der optil 50 cm bølger, så det blev en urolig tur. Møg færge…..

Alt i alt en god, men også meget lang tur tidsmæssigt. Vi stod op kl. 5.00 for at komme med 6,30 færgen og vi var først hjemme i Rønne igen kl. 23.50. Men hvad gør man ikke for at få de billigste billettet ??

Så i går stod den for mit vedkommende på afslapning, Julia var i skole som sædvanlig, men da hun kom hjem flød vi bare ud, men det blev også til en lille strandtur naturligvis. I dag bliver det heller ikke til det store, der er hjemlige sysler, såsom tøjvask, oprydning, blogskrivning m.v.
I morgen er vi inviteret til en af Julia’s studie veninder, til spisning. Asrun er fra Island, så vi skal have typisk Islandsk mad, har hun oplyst. Som du ved er det Vintersolhverv i morgen, så jeg forventer en meget specielt menu. Se lige denne MENU her.

Så får du ikke mere for den 25 øre.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Søndagsturen

Vi sov længe i dag søndag, lige til 7.30 ! Julia havde en Skype lektion kl. 8.30 så det var med at komme ud af dunene – den daglige morgengymnastik/yoga skal laves, selvom det er søndag. Morgenmaden må vente til senere.

Da den var overstået og vi havde slået mave, blev dagens program lagt. Første stop på turen var Slusegård, der hvor Prinsesse Magrethe i sine tider lå og rodede i jorden. På vej mod havet ligger dette punkt

Læs lige teksten så ved du det er et meget specielt punkt….

Selve stedet er markeret med denne sten som Julia står på

Når man lukker øjnene her, så vælter man…….

På selve Slusegård er der en julestue, den besøgte vi

Det oser virkeligt meget af jul

Vi kørte videre til Pakhuset i Svaneke hvor der også en Julemarked. Her fik vi en snak med en af Julia’s nye bekendte, en kunstnerinde der laver smukke kort, malerier og hun har netop udgivet en bog.

Turen hjem gik igennem Almindingen, her var jorden helt dækket af sne. Vi besøgte Christianshøjkroen og Kyllingemoderen Klik på linket og se historien.

Dette træ står lige udenfor

Efter lidt sent frokost og afslapning tog vi Musikhuzet for at høre Julekoncert med Rønne Byorkester. Efter 3½ nummer kunne vi ikke holde det ud længere, så vi forlod stedet i en fart. Handlede lidt ind, kørte hjem og lavede en salat Julia skal have med på Sprogskolen i morgen.
Den består af kogt- kylling, kartofler, gulerødder, ærten. Kapers, rå løg, agurk og saltagurk, alt sammen bundet sammen med mayonaise. En virkelig lækker salat. Der blev også til os selv til aftensmad. Vi spiste middag til middag.

Så nu står den på afslapning.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Den første sne

Så fik vi lidt vinter her på Solskinsøen, dog ikke mere end at det hurtigt forsvandt, da vi fik plus grader. Så vi nyder stadigvæk den grønne vinter. Jeg havde i mandags 40 skoleelver fordelt på et formiddagshold, og et eftermiddagshold på rundvisning på museet. Det samme skal jeg have igen på mandag. Onsdag havde Forretningsudvalget indkaldt til et møde, som blev klaret perfekt, set fra min stol 🙂

Onsdag  kørte vi ud til pladsen hvor kommunen altid har solgt juletræer, her blev vi mødt af dette skilt

Slut med juletræer fra Stampen

Så vi fandt et sted lige udenfor Østermarie hvor de solgte  juletræer, så vi kørte dertil og vi fik et rigtig flot træ.

Torsdag var vores bil til det årlige serviceeftersyn. Vi kører jo ikke så mange kilometer, så det rækker med en gang om året. Samme dag var vi inviteret til Totalforsvars- og Garnisons Julegudstjeneste i Sct. Nikolai kirke og efterfølgende gløgg og æbleskiver i Officersmessen på Almegårds kaserne. Som sædvanlig mødte Politiet talstærkt op omkring kirken, bevæbnet med skudklare maskinpistoler, da det jo er det samlede Forsvar-, Beredskab- og Politi lederser den var samlet, både i kirken og på kaserne. Det blev til et par hyggelige timer, med en masse snak, også for Julia.

Fredag var en stille dag for mig, men travl for Julia. Hun havde den sidste undervisningstime i år på Campus Bornholm. Efter Nytår starter hun på den 3. klasse !
Som sædvanlig tager vi vores formiddags- og eftermiddagsture i skov og på strand når vi kan.

Stadigvæk frugt på nogle træer
Spor i sandet og en vinterbader
Det var lidt blæsende, se også bølgerne

I dag lørdag tog vi på Julemarked på Bornholms Middelaldercenter, og skal så have sat Juletræet ind(Der er sat fod på) og komme i gang med at pynte det.

Der var hyggelig i køkkenbygningen
Gang i fotografen
Masser af små røde meget sure æbler
Julia var ikke enig i at de var så sure

Inden vi tog til Julemarked, lavede jeg lige en plade med grahamsboller

Jeg har ind i mellem tænkt på en bestemt ret, vi ofte spise i Sverige “Strömming med sennep i fad” SÅ, endelig i går fandt jeg opskriften på nettet, så den skal snart prøves, da vi alligevel skal have købt sildefileter. Strömming fås jo ikke i Danmark. Jeg er sikker på, at du Marianne og Leif husker denne ret!

Sådan så retten ud som jeg fandt nettet

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Julefreden har sænket sig.

Der sker ikke så meget i vores hverdage lige nu. Jeg arbejder med at få regnskabet på museet færdigt, Julia passer hendes skole og undervisning. I går lørdag havde hun to gange undervisning, det samme i dag.

I går gik vores eftermiddagstur på en del af O-ringen, nær ved BOFA. Her blev vi på det nærmeste overfaldet af en flok  gråænder, fordi vi ikke havde mad med til dem

Vi har omkring middag gået en rigtig lang tur i skoven, luften havde godt af os, eller var det omvendt. Vi var nemlig begge til julefrokost i går, godt nok hvert sit sted. Jeg var i Nyker hos Flemming hvor vi først havde møde omkring køretøjstræffet 2020, og så Julefrokost.
Julia var sammen med det meste af hendes sprogklasse hos Riza, de var ca. 50, voksne og børn – godt jeg ikke kunne kommer med. Hun kom da også hjem allerede kl. 20.30 da hun fik kørelejlighed tilbage til Rønne.

Det var lidt koldt i skoven i dag.

I går lavede vi “Sild i pelskåbe” som var min del af Julefrokosten hos Flemming. Vi lavede nu så meget, at Julia fik en portion med også, og den vakte stor glæde hos dem af hendes skoleveninder, der kender denne ret.

Sild i Pelskåbe

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Sædvanlig dag på kontoret

De sidste par dage har været uden de store sving – formiddagstur, når det kan lade sig gøre – eftermiddagstur hver dag, på strand / skov.

Mon vindretningen kan gættes

Det var meget blæsende i går da vi tog vores eftermiddagstur, på de sædvanlige 3-4 km, se lige denne stump video

 

Julia skal i denne uge undervise på Campus 3 dage, de 2 er klaret. Stadigvæk i to HHX klasser. I dag da jeg hentede hende, fortalte hun, at efter Nytår venter der en 3. klasse hun skal undervise i engelsk. Så mon dog ikke snart det munder ud i et ansættelsesforhold. Julia er i hvert fald klar til det.

På fredag har jeg Hjemmeværnets top på guidet tur på museet, 12 mand i alt. Det glæder jeg mig til.

På lørdag er der planlægningsmøde vedrørende Dansk Militærhistorisk Køretøjs-Forenings lejr på museet i 2020. Det foregår hos Flemming i Nyker. Ja vi er i god tid !!!! Efter mødet spiser vi lidt julemad.
Julia skal også til julespisning hos en af hendes klassekammerater fra Sprogskolen. Så jeg skal holde mig ædru, da jeg skal hente hende nær Nexø.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.