Nu går den nok ikke længere

Ved godt det er lang tid siden jeg har skrevet, men dagene har været “meget som de plejer” eller bare meget travle. Men i dag torsdag må jeg tage mig sammen. Vi har været på vores formiddags gåtur i skoven på 2.7 km, i et skønt solskinsvejr. Vi var dårligt nok kommet tilbage til bilen, før det blev overskyet, og på vej hjem kom der lidt slud – rigtigt kedeligt vejr nu !!
Men så hjælper det lidt, når bageren har været besøgt, og kaffen er varm og croissanten god 🙂

Men altså,  jeg vi vise jeg nogle af de billeder det er blevet til siden sidste indlæg her, mens Yulia Linnert sidder og øver dansk. Studsede du over hendes navn??  Men det hedder hun altså nu, fra den 22. marts. Nu skal hendes russiske pas bar lige fornyes inden et år, så er alt også i orden der.

Men altså billeder:

Det var temmelig blæsende denne dag på stranden ved Nordskoven
Stemningen på Nørrekås havn i går eftermiddags
Samme sted
Lidt skyggespil fotograferet af Yulia. Mogens kigger på!
Ved du hvad dette på stranden er?

Jeg knokler videre på museet, Den Kold Krig udstillingen har fået tilført en del DDR ting, udlånt af et medlem af Kastellets Venner

DDR

Den russiske montre har fået 4 nye geværer, vi ikke længere har i udstillingen i stueetagen tilført, så den tager sig bedre ud.

Russer montren

Den tyske montre har også fået “nye” våben ind

Tyske våben fra WWII

Ikke mere for i dag, ønsker dig en fortsat god uge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Kamp om damerne !

Nu skal du ikke tror at det er mig, der er ude i kampe omkring damer, jeg er gift – godt gift med jordens dejligste kvinde. Men derimod ænder, der slås om damernes gunst.

Vores lille formiddagstur gik i dag til den lille sø, hvor vi fodrer ænderne med brød. Som sædvanlig kommer de, når jeg fløjter efter dem. I dag syntes de godt nok at være noget dovne eller mætte, for normalt kommer de flyvende, men som du kan se, så kom de svømmende i adstadig tempo, og kun omkring halvdelen gad lette anderumpen!

Se selv:

Resten af dagen gik med afslapning, 1½ times Skyper undervisning af Julia. En tur på stranden i Hasle – blev en kort fornøjelse, det blæste 1/4 pelikan og Express1 sejler derfor heller ikke i morgen tidlig……

Efter aftensmaden og de lokale TV2 nyheder, gik jeg i gang med at farve hår på Julia. Jeg er helt ferm til det nu, og det bedste er, at Julia er tilfreds med resultatet, så kan jeg også være det.

Pas god på dig selv og hinanden – det gør vi

En rigtig dovne dag

Dagen i dag lørdag har været en rigtig dovne dag, vi har kun gået 6.000 skridt, svarende til ca. 5 km 😉 Det er en formiddagstur i skoven og en eftermiddagstur på stranden.

I mandags fik jeg lavet en montre med uniform M/96 med tilbehør. Ikke helt færdigt endnu

Uniformssystem m/96

På 1. sal er jeg i gang med at lægge våben i de montre de passer i. Blandet disse tyske

Mangler tekster

Hele vores afdeling med luftmeldetårns grej er blevet pillet ned. Her kommer udstillingen om 70 året for Den Kolde Krig, og 30 året for Mures fald.
I stueetagen mangler jeg kunne fotoudstillingen om soldat på Bornholm i 50’erne og 60’erne og så en kraftig oprydning, og lyset skal også tilpasses, så jeg når det nok før Påske !!!!

På Onsbæk Strand så jeg denne sæl, som viste sig ikke være en sæl, men blot en sten

Sælhund på stranden
Det blæste lidt rigelig ved  Onsbæk Strand

Som sædvanlig må jeg lave pitstop, når der en heste i nærheden

Et af Julia’s yngling motiver

Som du kan forstår så har den sidste uges tid været meget rutineprægende dage for os begge. Julia sprogskole og jeg arbejde.

Min kalender for den kommende, tør jeg næsten ikke åbne ! Mandag arbejde på museet. Tirsdag bestyrelsesmøde kl. 10-13. Møde med Team Bornholm kl. 16.-20.30.
Onsdag revision af 2018 regnskabet kl. 10.-13. Møde på museet men en som vi udlåne originale effekter til Kold Krigs udstillingen fra DDR kl.. 15.30
Torsdag en endnu tom, men der skal nok komme noget. Fredag arbejde på museet hele dag. Tja, og så gik den uge.

I dag har vi været hos børstenbinderen “Bornholmerbørsten” for at købe lidt gode varer. Hans kone har et firma der det hedder “Trolde og nisser”
Se her hvorfor

Nisser og trolde lavet af nylonstrømper

Det er nær Svaneke. Så når vi nu var kørt SÅ langt, så måtte vi lige en tur ind til Svaneke og Pernille Bulow

Pernille BUlow glaskunst

Vi kom også forbi disse figner fra sidste sommer. Gad vide hvorfor folk har et stort flot figentræ, når de ikke plukker fignerne ???

Tørre fra sidste sommer

Eftermiddagsturen gik til Hasle hvor vi gik en tur fra røgeriet langs stranden mod Rønne og igennem Hasle Lystskov på vejen hjem

Det smukke grundfjeld fik lige lidt opmærksomhed

Jeg tog mig lige et lille hvil, mens Julia lige skulle tage nogle billeder af røgeriet

Parkeret i cykelstativet

Normalt lægger jeg ikke vittigheder op her på min blog, men i dag gør jeg en undtagelse, for som du ved, så befinder jeg mig ret meget i køkkenet !!

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

 

Vinterferien faldt i går.

Vi besluttede for et par uger siden, at vi ville holde en lille vinterferie, i går den 7.3. Så vi bestilte færgebilletter til Ystad. Afgang kl. 06:30 og hjem igen kl. 22:50. Grunden til disse yderpunkter er billetprisen. På disse tidspunkter kan vi nemlig få dem til 99,- kr. for bil og 2 personer, hver vej. Billigere kan det ikke gøres.

Så vi tog fra morgenstunden til Lund, vi ville lige gense Lund Domkirke. Den var halvt lukket, idet man var i gang med at installerede et nyt kæmpe orgel tæt på alteret. Men vi fik da set de kalkmalerier, vi ikke kunne se sidste gang.

Imponerende kalkmalerier
En døbefont samme sted

Så var det tid til et besøg hos vores kaffe pusher.

Afslappende omgivelser

Vi besøgte også Sct. Petri kirke, videre til Caroli kirken. Den var lukket og så også ud til at være i alvorlig forfald! Herefter drog vi videre til Malmø, og et slot med en storhedstid, da det var dansk, nemlig Malmøhus Slot

Hovedindgangen

Det blev til et 4 timer langt besøg. Vi kunne godt have brugt mere tid, men vores ben sagde STOP. Så vi spiste middag i restauranter, varmrøget laks med tilbehør. Det var bare så godt – også prisen. Vekselkursen er p.t. 0,70 øre for 1,oo svenske krone. Så to gange laks, med ta selv salatbar, brød, smør, drikkevarer (vand og saft) samt kaffe 154,- DKR

Middagen er vel overstået

Slottet Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Av Erik av Pommerns kastell från 1434 finns fortfarande rester bevarade i det slott som stod klart vid 1500-talets mitt.

På Malmöhus slott bodde de danska kungarna under sina besök i Malmö och här hölls den äventyrslystne Earl of Bothwell, Maria Stuarts tredje make, fängslad i fem år.

När Skåne blev svenskt 1658 förstärktes befästningarna ytterligare men på 1700-talet förlorade fästningen sin betydelse och användes 1828-1909 som fängelse.

Der var flere udstillinger, bl.a. om Bergman, en kunstudstilling af en svensk malerinde, en Hollywood udstilling, og selvfølgelig den faste udstilling om slottets histrie. Her får du lidt billeder fra besøg

Fra maleriudstillingen
Bergman udstillingen
Corfitz Ulfeldt
Leonora Christina

Disse to boede på et tidpunkt på slottet, da de forrådte den danske konge.

En kanon i Kastellet
En lille morter
Billeder af dem der havde siddet i fængsel på slottet, samt oplysning om deres forbrydelse
Min ynglings konges bibel. Naturligvis Chr. 4.

Efter dette besøg var det tid til en lille rundtur i Malmø. Her så vi blandt andet som tidligere nævnt, to kirker. Vi så også dette kunstværk “The Knottede Gun”

Kaffetørsten meldte sig også på et tidspunkt, så vi tog på Nespresso og fik kaffe latte og en croisant hver.

Turen mod Ystad gik langs kysten til Trelleborg vider til Ystad. Hele denne kyststrækning er godt plastret til med bunkeranlæg. Der er ikke mange hundrede meter mellem hver.

Tre bunker indenfor 2 meter

Tilbage i Ystad blev det tid til at småhandle lidt, af de billige varer. Selvom det ikke er meget, der billigt der, til trods for den lave kurs. I hvert fald ikke det vi bruger i vores husholdning.

Dagen i dag har Julia været på Sprogskole, og jeg på museet. Fik hjælp af Jens Ole Fassel til at opsætte en skillevæg og to acrylplader hvor der skal være en foto udstilling, om det at have være soldat på Bornholm i 50’erne og 60’erne.

Mad afdelingen er næsten færdig
På disse to plader. til venstre i billedet(lidt svære at se) skal der være fotografier

Så får du ikke mere for den 25 øre.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Regnvejrsdag

I dag tirsdag har det været en rigtig øv dag, regn fra morgen og indtil nu kl.18.00. Så det har været en indendørs dag, med en masser sysler. Jeg har lavet nye skilte til museet og Julia har som altid været flittig, og øvet dansk en meget stor del af dagen.

I søndags tog vi en køretur til Danmarks højest beliggende kirke, Ruts Kirke i Rutsker, det var meget tåget

Tågen lå tæt

Var også en tur på Rytterknægten, hvor vi gik en 2,5 km tur i skoven. Tilbage ved Kongemindet skulle Julia lige varme sig lidt, men som du kan se, var der lidt rigeligt med røg

Røg i øjnene

Det blev også tid til at finde en skovtrold

Rytterknægt-skovtrolden

Dagen i går var der imod ret hektisk. Kl. 10 ankom der 7 mand stærk fra Almegards Kasernes REPDEL. De havde lovet at hjælpe mig med til at fjerne alt det, jeg har nedbrudt af den gamle våbenmontre, samt flytte rundt på alle vore kanoner med videre. Der udover var formand og næstformand for Kastellets Venner her, samt to dejlige drenge, med stor viden og hang til håndvåben. De hjalp NF med at lægger våben op i udstillingen på 1. sal, samt lægge resten i depot.

Her lidt billeder fra dagen

Flytningen er i gang, alt roder
Så kom kanonerne på plads
Så er radio afd. næsten hvor den skal være

Nu mangler bare en fin justering af alle tingene, samt ny skiltning alle steder. Madafdelingen skal lige have et tjek også. Så er jeg slet ikke begyndt på 1. sal endnu !!!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

En masse og så alligevel intet !!

Dagene er i øjeblikket meget ens for os begge to, hvad enten vi er sammen eller hver for sig. Daglig trummerum, vil jeg kalde det. Men derfor er vores liv ikke på nogen måde kedeligt, tværtimod. Julia har hendes skole og jeg mit arbejde på museet.

Her er jeg nået ret langt, i dag ser her sådan ud

Alt er nede.

Nu skal der bare ryddes op. Dertil får jeg hjælp fra Kasernen på mandag, 7 stærke mand stiller op, med det nødvendige maskineri, til at flytte de tunge betonplader og stålpladerne der sad i loftet. Det er REPDEL der altid stiller op når vi beder om hjælp. En STOR TAK fra mig. Nu er det så jeg skal i gang med at opbygge den nye udstilling, dertil har jeg kun 7 uger, så der skal gås til den…. Jeg har nemlig besluttet at åbne museet før Påske, 3 uger før jeg normalt åbner.

Vi går vores sædvanlige ture. Mandag, onsdag og fredag, en eftermiddagstur og tirsdag, torsdag en formiddags- og en eftermiddagstur. I weekenderne er det meget forskelligt.

En tur på stranden og ved røgeriet i Hasle
Foto stop ved Teglkaas
En tur på Lilleborg
En tur på stranden ved Pyritsøen
Bytur i Rønne
Et besøg på Cafe Gustav blev det også til.
Blomster foto stop i Aakirkeby

Vi besøgte en af Julia’s “skolekammerater” Asrun fra Island. Hun fik vores gamle grill og hun kvitterede med frokost. Inden vi kørte til hende, fangede jeg denne gås på Torvet i Aakirkeby.

Gåsefangst

Jeg har lige tjekket mit Mi band jeg altid går med. Det er dels et ur, men det er også en skridtmåler m.v. I februar måned har jeg gået gennemsnitlig 6.939 skridt, svarende til 5,5 km dagligt.
Det mindste antal skridt jeg har gået siden jeg tog det i brug i november måned er den 21.februar i år, med kun 2.598 skridt og dagen med flest skridt var den 8. februar i år(Vi var i Moskva den dag) med 16.693 skridt eller 13,4 km. Jo man går mange skridt i Moskva 🙂

Om lidt kommer Connie og Flemming til flæskesteg med det hele.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.