Sommervejret er over os

Det håber jeg i hvert fald, fordi den sidste uges tid har vi haft sol fra morgen til aften, og dagtemperaturer der ligner sommer, omkring 17-20 grader. Selvom jeg har tilbragt det meste af Påsken på museet, er der alligevel blevet plads til vores mange gode ture ud i naturen.

Lørdag var vi som sædvanlig på to ture, da vi har hele dagen til det. Formiddagsturen gik til Sorthat Odde og Pyritsøen

Ved Sorthat
Ved Pyritsøen

Eftermiddagsturen gik til Antoinette strand og solnedgang

Solnedgang i øjnene

Da Express1 passerede, kom der som sædvanlig store bølger rullende ind mod stranden, så store at to lystfiskere gik i land.

Rul bølge, de blev meget større senere

Her en lille stump video, læg mærke til at bølgen først dannes ca. 50 meter fra stranden.

I søndags kørte vi til Risebæk igen. Det blev en oplevelsesrig tur.

Yulia på toppen ved vandfaldet, som var meget vandfattigt
Solbrillerne var nødvendige

Ude i vandet stod der en lystfisker, som så mange andre steder langs de Bornholmske kyster – forskellen er, at ham her fangede en ørred

Der var bid

På turen tilbage til bilen, så vi at Den Kolde Krig ikke er slut. To F16 var på vej ud for at hilse på Russiske jagere, der ofte kommer alt for tæt på

F16 på vej

Om aftenen kørte vi en tur til havnen, for at nyde solnegangen

Solnedgang over Nørrekås

I morges, inden jeg kørte på arbejde, gik vi en frisk tur i skoven, hvor bøgen er sprunget ud. Her vores vej

Fra vores morgentur i skoven

P.S. Tid til en opdatering på mit band, der holder øje med mine skridt m.v. På de sidste 30 dage er det blevet til gennemsnitlig 7.676 skridt pr dag. I alt 124,5 km i samme periode. Det skete ned en gennemsnitlig “arbejdstid” på 1:46 time, og jeg forbrændte på den måned 4.486 Kal !!!

En enkelt dag skiller sig ud, det var den 10.4. her gik jeg 11.005 skridt eller 7,8 km hvilket jeg gjorde på 2:15 time og jeg forbrændte kun 273 Kal. ved det.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Påskegudstjeneste

Så blev det tid til at skrive lidt igen. Det har virkelig været en hård periode at komme igennem, og der har ikke været meget fritid tilovers. Det er lidt bedre nu hvor museums sæsonen  er i gang.

Hvad er der ellers sket!
Den 10. april tog vi til København, da Yulia har taget mit efternavn, skal hun have en nyt nationalt og et nyt internationalt pas. Så med vores vielsesattest i hånden kørte vi til Udenrigsministeriets Legaliserings afd. for at få Legaliseret vielsesattesten. Den var i forvejen sendt i kopi til en godkendt translatør i Vanløse. Det tog meget kort tid at få Legaliseret den, og hos translatøren tog det kun 30 min. så var vi på vej mod den Russiske Ambassade. Se nu kunne jeg godt fortælle en lang historie og bureaukrati, men jeg nøjes med at sige, det er en ommer, FORDI vi havde ikke en attest med fra kirken, der bevidnede at Yulia nu også virkelig havde taget mit efternavn. Det vidste vi ikke, Yulia havde talt med dem før vi tog af sted. Den har vi nu, så vi tager snart turen èn gang til, med legalisering, oversættelse og ambassade besøg. Nu vil jeg slet ikke fortælle hvad sådan noget koster.

Så nu vi var i den store by, tog vi en tur i Botanisk Have

På den hvide bro

Her flyttede vi os lige et stykke længere væk

Kendt baggrund

Han har “boller den mand”

På museet fik vi vores Eagle! og Jûlkat tilbage efter vinteropholdet på Almegårds Kaserne

SÅ er de hjemme igen

I søndags da vi åbnede museet kom TV2 Bornholm på besøg, og de sendte et indslag på et par minutter om aftenen

I tirsdag kom Bornholms Tidende så på besøg. Det blev til en meget stor artikel i dagens udgave, det så sådan ud

10 spalter, ikke ringe !

Gratis reklame når man sender en god pressemeddelelse til dem !!

Vi har nu haft åbent på museet i 6 dage, og jeg må sige, at jeg er godt tilfreds med besøgstallet.

I dag har vi rå-hygget, vi kørte i formiddags en tur til Ølene og Statens Vildfuglereservat. Her er der tre udsigttårne og vi besøgte dem alle. Det nordre tårn var det bedste for her så vi en flok traner.

Søndre tårn
Samme tårn, men knapt så køn udsigt

I eftermiddags tog vi en tur til Sorthat Odde, det kom der disse billeder ud af

Vandet var fuldstændigt blankt.
Og solen var pragtfuld varm
Ham selv

Til aften kom grillen i brug, hakkebøffer og hjemmelavet kold kartoffelsalat

4 på stribe

Og så til overskriften – vi tog til Påske aftensgudstjeneste i Vestermarie kirke i aften med vores ynglings præst Laura Cæcilie Jessen. Yulia er utrolig glad for hende, og hendes danske udtale, så vi går ofte til gudstjeneste i Vestermarie kirke eller Nylars Rundkirke.

Efter, tog vi en tur på haven til en lidt sen solnedgang

Tak for i dag

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

 

 

 

 

I er ikke glemt

Jeg har ikke glemt min blog, men den sidste tid har været mere travl end sædvanlig, fordi museumssæsonen lige pludselig var der, og jeg var lidt bagud. Så der har ikke været så meget krudt tilbage til at skrive – men ellers har jeg/vi det helt fint. Jeg skal lige have et par dage mere, så skal der nok komme en opdatering, selvom jeg holder museet åbent i Påsken, undtagen på lørdag og søndag. Disse dage bliver helliget familielivet og vennerne.

I anledningen af dagens fødselar(I ved nok hvem det er) hejste jeg naturligvis det store flag på Bastionen, godt hjulpet af Yulia.

Hip hip hurra

For lige du kan se hvor travlt jeg har haft, får du lige en lille stump video, der viser mit tempo en stille aftensstund, hvor jeg prøver at geare ned !!

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Sommervejr ??

Igen i år gik vi direkte fra vinter til sommer. De sidste 3-4 dage har vi haft dejligt sommervejr her i Knudsker og omegn. Lige nu lørdag kl. 20.05, hvor jeg begyndte at skrive min blog, er temperaturen +16,5 gr uden for.
I forgårs var den

22.4 gr. kl. 14.00 i torsdags

Vores dage går næsten som de plejer, Yulia på skole og jeg på museet. 1-2 gåture om dagen. Dog med nogle dejlige afbræk i rutinen. Tirsdag  morgen kl. 06:00 startede jeg med at dække bord og lave morgenkaffe på museet, idet vi for 3. år i træk, fik besøg af en flok elever fra Gerlev Idrætsskole på deres årlige “overlevelsestur” til Bornholm.

Morgenmaden nydes

De medbragte selv morgenmaden, også til mig og Fassel, så vi havde en rigtig dejlig morgen, inden de drog videre. Mandag eftermiddag fik de besked på at cykle fra skolen til Køge, mere vidste de ikke. På havnen fik de af vide at de skulle tage færgen til Rønne, for de skulle på tur på Bornholm. Således foregår resten af turen. Først på det nye sted for de næste mål.
Efter morgenmaden fik de en kort guidet tur på museet, og her er de klar til at drage afsted til Vingården i Pedersker

Farvel og tak for denne gang

Samme tirsdag var en rigtig travl dag. Efter de forlod museet, var jeg til høreprøve på Kommunens Kommunikationscenter, da mine høreapparater er 4 år gamle, og dermed klar til en udskiftning, gratis for mig.

Så kørte jeg til Klemensker og hentede min digitale repeater ned, da ejeren af siloen har 6 doblet lejen.

Om eftermiddag kom Figa og Fassel på museet og vi fik hegnet op, mellem museet og Kastellet

Onsdag tog i vi skoven for at plukke ramsløg til at putte i salaten m.v.

Yulia plukker ramsløg

Torsdag morgen startede med en tur på Hospitalet for at få taget den obligatoriske blodprøve, inden mødet med diabeteslægen.

Kl 14. var den en højtidelighed på Almegaards Kaserne i anledning af 70 året for Atlantpagtens start og dermed NATO. I den anledning var jeg indbudt som en af to taler ved denne højtidelighed. Den anden tale var Garnisonskommandant, Oberstløjtnant Holger Fuglesang-Damgaard. Efterfølgende var der en social sammenkomst i Danmarks Veteraners lokaler på kasernen.

I Veteran stuen

Om eftermiddagen tog vi en tur til Risebæk, et sted jeg aldrig før har været

Lige et billede fra vores aftens gåtur på stranden

Solnedgang

Fredag eftermiddag tog vi til bisonskoven i håb om, at vi denne gang fik set dem. Det skal jeg lige love for vi fik. Der var kun seks, så jeg formoder at der var været problemer med indvoldsorme igen i denne vinter. Her nogle billeder som jeg tog. Mindste afstand til dem var ca. 20 meter

Jeg så også lige et andet motiv jeg måtte have med

Yulia sidder på Prins Henriks bænk

I går var vi oppe hos Fassel og sætte min repeater op, desværre fik jeg ikke gang i den. Vi nød en dejlig aftensmad inden vi tog tidlig hjem, da Yulia havde en Skype undervisning, hvilket hun også har nu her søndag morgen.

Hun har en undervisning mere senere i formiddag. Dagen i dag bliver en havedag, solen skinner, græsset er langt og fuglene pipper.

God søndag til jer alle, og pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.