Stinger missil

Denne uge har ikke budt på lidt langsommere tempo, som jeg havde forventet – og som Storm P. sagde “Det er svært at spå, specielt om fremtiden”

På museums fronten har der været en udfordring, har der, eller har der ikke været, eller planlagt Stinger missil på Bornholm ?? Forespurgt pensionerede officerer, bragte ikke klarhed  – men jeg fandt to oplysninger i gamle militære papirer, der begge bekræfter, at der skulle have været Stinger missiler til Bornholms Værn til afløsning for Bofors Luftværnskanon. De kom dog aldrig til Bornholm, de blev kun demonstreret på øvelsesterrænet på Almegaards Kaserne i 1996. Derfor blev det nok ikke til noget, da Bornholms Værn som bekendt blev nedlagt i 2001.

Men oplysningen om “at de skulle have været til Bornholm” var nok for mig til at takke ja tak til Flyvevåbnets Historiske Samling til et sæt Stinger med affutage m.v. Dem modtog jeg i torsdags eftermiddag og i går fredag morgen gik jeg i gang med at opstille dem.
Der var ikke nemt, da jeg aldrig har haft det inden for rækkevidde, men et par billeder fra nettet og lidt stædighed, fik jeg samlet det (Det kom adskilt i tre store kasser)

Færdig kom det til at se sådan ud

Klar til skud

Lill-May’s uniform er nu kommet i udstillingen, og Bornholms Tidende bragte i dag en ½ side om dette.

I går aftes kørte vi en tur til Wonderfestiwall, fordi Yulia aldrig har set dette før. Jeg har været FORBI flere gange. Hun blev rigtig meget overrasket over hvor stort det var, og hvor mange mennesker der gik den godt 1 km lange tur fra P-pladsen til festpladsen.

Vi kørte i gennem Slotslyngen til Vang, en utrolig smuk tur igennem skoven. Jeg fangede på min mobiltelefon disse billeder

Vang set fra molen
– og den anden vej, med Yulia helt ude på det yderste af molen
Bagbords lys ved indsejlingen

Vi har haft åben på museet i dag, med bl.a. Sortkrudt Show og inden foredrag om sortkrudt. En rigtig god dag, og med en meget træt museumsleder.

God weekend.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

 

Open Air Opera

Dette fænomen bliver mere og mere populært, og det er nu også nået til Bornholm. I søndags afholdt Den Kgl. Operaforestilling på Vigenhavn’s område i Svaneke. Jeg kunne læse i avisen i går, at der havde været 2.000 tilhører. Det passer meget godt, efter vores beregninger.

Ellers startede weekenden stille og roligt, lidt regn, koldt og vi holdt os hjemme, lavede forskellige sysler. Lørdag eftermiddag kom solen og det gode vejr, så gik turen til Arnager for at se om den nye bro til havnen var færdig, det var den ikke, så vi sad på et par stole og nød det gode vejr

Sommer hygge

Som sagt tog vi til opera sammen med 1998 andre mennesker, det kom der disse billeder ud af.

Ole sad… Nå nej Klaus sad på en sten
Vi gik lidt rundt i pausen
– og selvfølgelig fandt Yulia en brombær´busk
Lidt meget modlys, men godt view på de mange mennesker

Mandagen gik bare, med hvad ved jeg ikke rigtig, det gik så stærkt. I dag fik jeg så endelig den bestilte mannequien dukke hjem fra Tyskland. Jeg skulle bruge den til at udstille Danmarks første kvindelig søofficers uniform, nemlig Lill-May Dideriksen. Jeg blev næsten færdig i dag. Skal finjustere den i morgen inden den kommer i udstillingen.

Kaptajnløjtnant Lill-May Dideriksen

Kan sige, det er sk… svært at give sådan en dukke tøj på. Det tog mig en time, fordi hun var ikke særlig samarbejdsvillig 😉

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Mink og blommegrød

I dag har været en rigtig slapper dag sådan… Vi gik i haven efter morgenmaden, Yulia gik gang med at plante blomster, og jeg tog turen bag græsslåmaskinen. Ikke fordi græsset var langt, det var ukrudtet derimod. Det kan klare sig fint, her i den tørre sommer, mens græsset er gået helt i dvale.

Vi tog en middagstur til Rema1000 og jem&fix, hvor jeg skulle have et par kroge til at hænge en blomsterkumme op, under køkkenvinduet. På vejen hjem gik vi på blommeskud omkring Snorrebakken søen. Desværre var alle de gule blommer allerede væk, så vi tog de røde. De står nu og koger til blommegrød.

Blomsterkumme
Udplantning

Vores højbed med tomater gror fuldstændigt vildt, pga den gode jord vi kom i kasserne

Tomat-, peber- og jordbær vildnis

 

Blommeskud

Da vi var færdige med haven og frokosten var spist tog vi en tur til den nye strand på Galløkken. Desværre har vinden været i syd de sidste par dage, så vandet var meget grumset, og der var masser af tang på stranden.

Der var heller ikke så mange der badede der

Få badedyr
Det bliver ikke i dag, der skal bades

Til gengæld var der rigtig mange fluer

Fluepapir – eller ben

Minkene holdt sig heller ikke tilbage

Frokosten indtages

Der var fuld knald på ungerne

Så NU slapper vi af.

God weekend til dig og dine – pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

For tidligt ude…

Efteråret var så IKKE på vej alligevel, i dag har vi fået sommeren tilbage. Nu her kl. 18:22 (Bornholm tid) har vi 24,2 gr. på nordsiden af huset, døre og vinduer står åbne, selv da sidder jeg her i 26,3 gr. og sveder – nej ingen fotos af det 😉

Dagen i dag har været lidt anderledes. Jeg har været hos min læge til undersøgelse, da jeg jo snart skal have nyt kørekort. Der skal en lægeerklæring til, da jeg fortsat vil beholde mit store kørekort, da jeg jo dagligt kører i museets Eagle eller Jûlkat, så det var lige 425,- kr ud af lommer. Når jeg får mit kørekort gælder det i 5 år. Så næste gang lader jeg det store kørekort gå, for så kræves der ikke lægeattest, og kørekortet gælder så i 15 år !!!!!

Yulia har som altid været flittig med at studere dansk og så har hun haft en ny elev til engelsk undervisning på Skype.

Det er sjældent jeg bringer vittigheder, men faldt lige over denne – den er så sød og så rigtig.

 

Pas godt på dig og hinanden – det gør vi

Er det allerede på vej ?

Jeg bryder mig ikke rigtig om det, men der er masser af tegn på, at Efteråret allerede er på vej.

1: Vi har temperaturer under 23 gr.
2: Oplysningsforbundene har udsendt deres vinterkatalog
3: Markerne er afhøstet og bønderne er begyndt at pløje.

Det bryder jeg mig slet ikke om, syntes ikke rigtig vi har haft en sommer i år, i hvert fald ikke, hvis vi skal sammenligne med sidste år. På den anden side kan vi ikke vinde i “sommer lotteriet” hvert år.

Her et udsnit af AOF kataloget, og som du kan se, håber Yulia på, at hun får en travl vintersæson, nu sommer guidningen er afsluttet

Årets AOF vinterkatalog. Yulia er på med 2 kurser og foredrag.

I søndags var vi også en tur i Ekkodalen i det dejlige vejr, og bypigens skræk for de store heste er helt væk, se selv

Prædikestolen i Ekkodalen
Nebbe Odde får vores besøg når vejret ikke til solnedgang

Turiststrømmen er taget en smule af her i denne uge, så vi er gået i gang med lidt reparationsarbejde på museet. Vores skilderhus er efterhånden godt medtaget i bunden, så det skal laves. En pensioneret tømrer hentede det i dag for at lave det hjemme på hans værksted.

Det ser ikke så godt ud
Klar til at blive læsset.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Ølfestival

Lørdag tog vi på Store Torv til Ølfestival, arrangeret af de lokale bryggere på Bornholm. Her kunne man købe en “ølbillet” til 75,- så kunne man gå rundt med sine 7 “øl mønter” og smage på øllet, i det 25 cl glas der fulgte med. Vi lod være med at købe, jeg skulle køre hjem, og Yulia havde ikke lyst til øl om formiddagen, så vi gik bare rundt og kiggede, og talte med de mennesker vi kendte.

Med på en kigger
Et lille udsnit af de mange øl
Og et mere

Vi kørte hjem til frokost og Yulia lavede pandekager til os, og på den tid af dagen smager de bedst med rød Russisk kaviar ”

Mums siger jeg bare

Om aftenen kørte vi en tur på stranden i Nordskoven. Her var godt nok meget tang, så det blev til en gåtur på stranden og ingen badning

Kuk kuk
Yulia i færd med at tage et af hendes mange fantastiske billeder.
Det hun tog her kan ses på hendes Facebook profil. Yulia Linnert

Lige nu søndag morgen, er morgenmaden indtaget, jeg skriver her og Yulia er i gang med jobsøgning på RUC.

God søndag til dig, pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Weekend

Så blev det endelig weekend, endelig for det har været en hård uge på museet. Aldrig har vi haft så mange gæster, alene i går havde 174 gæster, det er helt vildt, vi har aldrig haft så mange på på en dag.

Gæsterne stod i kø for at komme ind, lige fra morgenstunden

Kø fra morgenstunden

Vi tager de sædvanlige morgen- aften badeture, mest Yulia, jeg er lidt kuldeskær !!
Yulias lille urtehave, er begyndt at give noget tilbage for alt hendes vanden.

Cherry tomaterne er rigtig flotte og der er mange af dem
Denne squash vejer 2½ kilo, en ordenlig en
De her ved jeg ikke navnet på. Men store er de

I går aftes gik turen til Teglkås og en flot men speciel solnedgang.

Solnedgang ved Teglkås

Yulia tog dette refleksfoto samme sted

Model og fotograf i et

Den 22. august skal vi til Djævleøen for at hente Yulias nye pas. Det kan ikke sendes, så vi må afsted kl. 6.30 om morgenen og hjem kl. 22.30 om aftenen – en rigtig lang dag, men sådan er det når man vil have de billige billetter 🙂

Godt jeg kan holde det russiske ude herfra (for lidt kan jeg) Yulia taler nemlig med Helen (hendes datter) på WhatsApp.

For weekenden har vi ikke rigtig nogle planer – endnu.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi