Første feriedag…

Og hvad skal man så lave? Tja her i formiddag slapper jeg bare af, har set en film og nu skriver jeg blog. Nu er det Yulia’s tur til at tage på “arbejde”. Hun starter i dag på AOF med FVU undervisning i dansk. Det skal hun fremover hver mandag fra kl. 9-12.

Ellers har ugen været præget af Efterårsferie på museet. Det har været en meget atypisk uge. Idet vi hele ugen har haft en masse gæster, undtagen lørdag, hvor vores helt store show løb af stablen. Kun 50% af de gæster vi plejer at have om lørdagen. Vi havde som sædvanlig “lav selv mad” og militære feltrationen med Major Poul Figa

Feltration demo (Yulia hjælper til)

Dagen sluttede med Sortkrudt show, hvor vi brugte det sidste sortkrudt der findes på Bornholm og formentlig kommer til i lang tid, da DJØF’er har lavet nogle love, der gør det umuligt at få sortkrudt til Bornholm. Grrrr.

Geværet fyres af

Som jeg skrev i mit sidste indlæg fik vi muren på besøg. Vi fik købt en ny vaskemaskine, her står den i carporten inden jeg fik installeret den.

Bosch vaskemaskine.

Søndag kørte vi en tur til Østermarie, hvor vi besøgte en af Yulia’s gamle klassekammerater fra sprogskolen. Vi plukkede æbler til den store guldmedalje. Der var så mange æbler på træerne, at selv store tykke grene knækkede

Knækket gren fyldt med æbler

Vi plukkede omkring 40-45 kg æbler, så nu kan vi klare vinteren igennem med æbler.

Sørgeligt syn

På vejen hjem gjorde vi stop ved Bastemosen, hvor vi gik en tur ind og op fugletårnet. Det eneste vi så, og hørte var gråænder.

Yulia nyder solen på 1. sal
Og jeg kigger efter fugle på 2. sal

Der er naturligvis lavet en vis planlægning for de kommende uger. Jeg skal bl.a. have Forretningsudvalgsmøde og Bestyrelsesmøde på museet. Vi skal give Fassels hunde morgenmad 3 gange i ugens løb, da han er på ferie i Scotland. Jeg skal til tandlæge og have lavet en tand færdig. Jeg skal til øjenlægen og have fjernet noget hud fra min øjenlåg. Jeg skal influenza vaccineres o.s.v. Det får du alt sammen mere om, når tid er.

Så nej, jeg keder mig ikke selvom museet er lukket.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Halv uge – næsten

Så gik den halve Efterårsferie uge næsten. Vi har haft nogle rigtig gode dage på museet. I dag havde vi årets sidste guidet Bunkertur, og ikke færre end 33 gæster var med på turen, herligt. Der har heller ikke manglet gæster på museet de to første dage i denne uge.

Klar til Bunkertur

I går aftes tog vi en måneskinstur på stranden, pragtfuld bare synd månen ikke var der !

Men smukt var det

Kommunen er ved at afmærke museet grund, på vores opfordring, med skilte der fortæller at grunden er fredet område. I næste uge begynder de at udtynde i de alt for mange træer der er på grunden.

Der mangler lige en Informations tavle

I sommer fangede vi tre mus i vores udhus/bryggers. Vi kunne ikke forstå hvor de kom ind. I sidste uge skulle Butana (varmemåler firma) ned i krybekælderen og opsætte et eller andet, så jeg måtte tømme krybekælderen. Shit der stod vand, så mange af tingene var ødelagt. Men hvor kom det vand fra??
I forgårds døde vores vaskemaskine (ca 12 år gammel) Så jeg fik Fassel til at komme forbi med hans kassevogn for, at få kørt den på lossepladsen. Da jeg flyttede den fandt jeg ud af hvor mus og vand kom fra. Musene havde gnavet plastik røret til afløbsvandet over, så de kunne komme ind, det betød så at alt vandet fra vaskemaskinen løb ned under gulvet.

I dag kom mureren for at lave hul og afløb

Hul i gulvet.

Dagen er ved at være slut, jeg har set lidt tv mens Yulia havde 1½ plus 1 times Skype undervisning.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Lørdags opdatering

I mandags havde vi hjælp af Beredskabsstyrelsen til at flytte vores Luftmeldetårn. Det skal op og stå og boltes fast på en betonplade på 1,8 tons, så det ikke vælter. Desværre havde fabrikanten af betonpladen boret det 4 huller til fastgørelsen forkert. De var bestilt med 1,4 m imellem. De havde boret dem med 0,14 m, sååå det er en ommer. Her et billede fra flytningen  af tårnet.

Flytning påbegyndt

Mandag eftermiddag efter lukketid, havde vi Forretningsudvalgsmøde på museet.

Tirsdag eftermiddag var Yulia og jeg oppe i Rutsker og give Fassels hunde mad, da han var i København indtil onsdag morgen. Den ene af hvalpene havde med travlt med at lege med Yulias snørrebånd

Snørrebånds trækker

Fassel har her til aften sendt en meget kedelig besked, den ene af de to hvalpe er død. Den havde ikke rigtig spist de sidste par dage, ej heller da vi gav den mad. Den var tilsyneladende blind på det ene øje, og den gik og faldt hele tiden. Så det var nok, trods alt, der bedste at den døde.

Torsdag var jeg på hospitalet til blodprøvetagning i forbindelse med min diabetes II. Resultatet får jeg den 23. hvor jeg skal til konsultation på hospitalet. Normalt går jeg hos min egen læge, men da jeg har fået nogle ny piller var det på hospitalet jeg skulle.

Så har jeg også fået besked om, at jeg har fået fornyet mit kørekort. Jeg skulle igennem en lægeundersøgelse og til vurdering hos Amtslægen, fordi jeg også ville have fornyet mit store kørekort. Jeg bruger det på museet til vores Eagle og Jûlkat. Fik besked på at det lille køretkort var fornyet i 5 år og det store i 3 år. Sådan er det når man har diabetes.
Havde jeg ikke ikke ønsket at forny det store kørekort, havde det været en formsag på kommunens Borgerservice, og så havde jeg fået det lille kørekort i, hold nu fast, 15 år !!!!!

Torsdag eftermiddag kom en af Yulias veninder fra Moskva på besøg, hun bliver til på tirsdag. Hele fredagen kørte hun og Yulia rundt på Nordbornholm og fredag aften var vi på Bryghuset i Svaneke for at spise aftensmad. Jeg bestilte lammefilet – kæft den var god

Mums

Pigerne spise grillet laks.

I dag lørdag kørte vi en tur på Rytterknægten videre til bison skoven, desværre så vi ikke nogle af dem. Turen gik videre gennem Åkirkeby til Dueodde, hvor vi spise frokost på Dueodde Dinner og Steakhouse. Den stod på kylling sandwich

Så lækker – og stor (topbrøddet har jeg taget væk)

Lige nu sidder Yulia og indtaler en opgave som skal afleveres til Sprogskolen i Glostrup – og om lidt er kaffen klar

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Kan høre igen….

Fredag havde Yulia en nogenlunde tur med engelske krydstogtgæster. Grunden til at jeg skriver nogenlunde er, at engelske krydstogtgæster er nogle særdeles vanskelige gæster at behage. Jeg husker det fra min egen tid som guide. Vi guider brød os ikke om dem. Så nu ved Yulia hvad det var jeg mente, da jeg fortalte hende om dem 😉

Min dag i går lørdag blev særdeles hektisk. Om formiddagen havde jeg en flok mænd fra Metodistkirken på en guidet rundtur på museet. Altid dejligt at guide voksne interesserede mennesker. Efter dem havde jeg lige en pause på en time, inden jeg skulle være klar til børnefødselsdagen. Det skal lige tilføjes, at Yulia kørte med mig på museet kl 8:30 hvor jeg åbnede museet og hun dækkede bord og gjorde klar til fødselsdagen.

I den ene time jeg havde, kørte jeg hjem og fik lidt mad at stå imod med. Det var en god idé. Og nu siger jeg det ligeud “hold da kæft hvor børn i dag er mega støjende”. De var ti drenge i 9 års alderen. De taler ikke sammen, nej de råber sammen.
Som faren til fødselslaren sagde “Det er godt jeg ikke blev skolelærer, tænk at skulle gå på arbejde hver morgen, og vide at det støjhelvede ventede på en” Den tror jeg ikke, jeg vil kommentere.

Men drengene havde et nogle gode timer, med bl.a. skattejagt. Det var nogle meget tilfredse forældre, der tog afsked kl. 16:45. Det skal lige tilføjes, at de også holdt drengens 7 år fødselsdag på museet, det er den bedste anbefaling man kan få når gæsterne vender tilbage.

Lige nu her søndag formiddag, hvor jeg skriver her, sidder min flittige kone og læser dansk og løser opgave til Sprogskolen. Senere i dag skal vi til Åbent Hus hos et par bilforhandlere. Vi skal af med vores leasede bil til december.

Så er vi blevet inviteret til aftensmad hos Fassel, også fordi nu vil Yulia gerne se de to små hundehvalpe

I dag er der noget større, de har fået øjne og er begyndt at spise tørfoder.

Er jeg ikke sød !
Lidt livlige

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Det er sk… koldt

Nu har Efteråret i hvert fald indfundet sig her på Bornholm, i morges havde vi kun 6 gr. da vi stod op. Af hensyn til eftermiddagens Parade på Almegårds Kaserne i anledning Danmarks Veteraners lokalafdeling Bornholms 50 års Jubilæum, hvor jeg var inviteret med, så blev påklædningen en anelse tykkere end den ellers ville være blevet. Heldigvis, for det var en anelse koldt. Der var dækket op  i Veteranforenings lokaler efter paraden, der var dejligt varmt, så pindemadderne gled ned sammen med den væske der var stillet op.
Det blev til et par hyggelige timer sammen med Veteranen, tjenestegørende, Beredskabet og Politiet. Der blev uddelt 40-, 50- og en 60 års medalje. Den sidste var for aktiv deltagelse i Congo.

Ellers har ugen været rimelig stille. Mandag og tirsdag er der ikke noget at skrive hjem om. I går onsdag havde jeg de 30 smede på besøg. Det blev er herlig formiddag, som strakte sig helt hen til kl. 13:30 før de sidste gik. Selve rundvisningen gik rigtig godt og den tog lid længere tid en normalt. Der skulle jo snakkes og fortælles fra deres side også.
Efter rundvisningen havde Figa og jeg besluttet, at vi ville fortælle om de militære feltrationer og så ellers lade dem selv tilberede og smage. Det blev en stor succes. De havde selv medbragt øl og sodavand, så det endte næsten ud i en fest

Så er der dækket op

I dag har jeg som skrevet, været til Jubilæum på Almegård Kaserne. Formiddagen gik med snak. Jeg havde planlagt jeg skulle have lavet en masse i Kastellet, men først kom IT-Flemming, så kom Fassel, Flemming gik og så kom Per. Han er vel først i 80’erne, har været sprængningsofficer på Almegård. En mand der altid er værd at høre på. Vi fik en historie om dengang han bortsprængte et lokum på Christiansø. Fassel havde godt hørt om historien, men mente det blot var en historie – det var det så ikke. Så vi fik os en sund latter.

På museets parkeringsplads så jeg denne samling svampe i eftermiddag.

Se størrelse i forhold til min størrelse 45

Her til aften har Yulia haft to gange Skype, mens jeg lavede aftensmad og så NCIS.

I morgen skal vi tidligt op, da Yulia skal være på krydstogtkajen kl. 08:15 for at guide på en tur der hedder “Highlights of Bornholm”. Så jeg møder tidlig ind på arbejde i morgen. Godt vi har en god kaffeautomat 🙂

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi