Nexø i solskin

Efter en sen morgenkaffe i onsdags, besluttede vi os for at køre en tur i det gode vejr til Nexø. Det blev til en god lang gåtur omkring havnen og centrum af byen.
På torvet fandt jeg denne sten i belægningen

650 års jubilæums sten

På turen rundt kom vi forbi Nexø kirke, og vi gik ind for at gense denne smukke kirke. Den store lysekrone havde en inskription jeg ikke tidligere havde langt mærke til.

Gave til kirker efter bombardementet af Nexø i 1945

Vi var en tur i INHOUSE/KOP&KANDE for at ose lidt. Kæft det er dyrt der!!!! Vi handlede lidt i Kvickly og tog derefter hjem til en velfortjent frokost.

Naturen kan ikke rigtig finde ud af det i øjeblikket, se bare her vores jordbær

Røde jordbær, ok halvrøde
– og der er mange af dem

Nå ja, jeg glemte lige, at i tirsdag var jeg en tur på museet, da en mand ville komme og aflevere noget. Det viste sig at være to 60 mm granater fra 1. verdenskrig. De var begge to uden sprængstof, og de havde været affyret.

Vores gamle formand på museet Major Figa var i Oksbøl til Materieludvalgsmøde. Han ringede til og spurgte om han måtte sende et par billeder til mig, for at se om der var nogle interessante ting jeg ville have. Han sendte de her billeder

Her så jeg et raketstyr, stengun og et Remington
Her var det Garand geværet jeg ville have, vi har godt nok et, i udlån.

Så i går kom Figa med dem. Nu ligger de klar til at blive deaktiveret.

I går aftes var vi i biografen i Gudhjem for at ser “Jokeren” – hold da op, den gav godt nok stof til eftertanker.

Man sidder rigtig godt på 3. række, men vi flyttede op på 7. pga nyt lydanlæg

I morges gik vi en tur rundt om Snorrebakkesøen, 2748 skridt er der rundt, og det blev også til lidt billeder og en video

På gyngende grund
Samme sted

Sådan så det ud på en del af turen hvor der lavet en lav bro, i et meget fugtigt område

I formiddags var jeg til øjenlægen for at få fjernet sting – det var en lettelse, da de strammede en hel del. Nej du får ikke noget billede i dag, det må vente 🙂

Natten til onsdag fik vi nattefrost, så jeg var meget spændt på om vores jordbær havde klaret den. Bedøm selv…

De klarede den

Så nu er det tid til nyheder fra TV2 Bornholm

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Halloween

For ikke at ødelægge din halloween forventninger til skrækkelige udklædninger og masker, undlader jeg at vise hvordan mit fjæs ser ud i dag, for så ville alle andre skræk udklædninger falme.

Lørdag kørte vi en tur til Arnager for at få lidt vind i håret, skal lige love for vi fik det, se selv (bemærk regnvejret – det nåede os)

For ikke helt at forlade emnet Halloween vil jeg vise dig, hvad vi brugte lidt af søndagen til:

Indmaden af et stort græskar plus et par løg

Efter noget arbejde og adskillige andre ingredienser, og en time på svagt blus, kom der det her ud af det

Lækker græskarsuppe

Men inden vi nåede så langt, lå der lige lidt arbejde med selve udhulningen som Yulia stod for

Stregerne er slået, og skære arbejdet er i gang

Resultatet kom til at se sådan i dagslys

Næsten færdig

Om aftenen så det således ud

Skrækkeligt farligt ansigt !

I går søndag kunne man komme i Rønne Bio til kun en halvtredser, så det benyttede vi os af. Vi var inde og se “Downtown Abbye” En storslået film med hensyn til scenerier og skuespil kunst, måske knapt så god handling. Jeg så indtil flere skuespiller fra “Harry Potter” filmene. Det var lidt svært at få dem indplaceret i denne film 🙂

I morges var vi i Rutsker for at fodre Fassels dyr for sidste gang, han kommer hjem i dag fra Skotland.

Vi er næsten lige kommet hjem fra en tur i skoven/stranden og vi har nydt en god kop kaffe og hjemmelavet æblekage med flødeskum. Mens Yulia udhulede græskar lavede jeg æblegrød i søndags. Turen i dag var i skøn sol og næsten igen vind

Lidt modlys
Med havet som baggrund

Et par billeder fra Yulias telefon

Lige nu er Yulia i gang med en gang Skype snak.

Aftensmaden i dag består af dampede grøntsager (dampet i vores Multicooker) og dampet laks fra Rema1000. De er på tilbud i dag.

Pas godt på digt selv og hinanden – det gør vi

P.S. Yulia er begyndt på noget jeg aldrig troede hun ville give sig i kast med, hun er ved at strikke sig et halstørklæde i Alpace.

 

Så er den bestilt

Om en måneds tid har jeg haft min leaset Peugeot i 3 år, så skal den leveres tilbage. Det er jeg ikke ked af, den var ikke det jeg forventede. Så i dag er den kommende bil bestilt, igen en leaset bil. Vi var i mandags hos Midtbornholms Auto Toyota, for at sondere terrænnet. Mens jeg talte med Jim, ejeren som jeg kender fra min tid i Rotary, kom Yulia men en brochure på en bil, hun syntes kunne være interessant for os. Det var netop den bil Jim og jeg havde talt om. Så vi fik en prøvetur, der gjorde at vi var overbevist om at det skulle være en Yaris.

Jeg har regnet meget på det, leasing kontra køb, og for os er det en fordel at privat lease. Så den næste bil, som vi forventer af få om ca 1 måned, er denne

Toyota Yaris Hybrid, Hydro Blue

Det er en 5-dørs, Hybrid 1,5 benzin, med 100 hk og automatgear. Den er spækket med alskens lækker teknologi, ikke fordi jeg en nørd – men alligevel:
Akustisk forrude (hvad det så end er)
Bakspejl med automatisk nedblænding
LED-kørelys for
LED-baglygter
Sidespejle, automatisk foldbare og med varme
Sædevarme
Skumringssensor (tænder automatisk lyset)
Regnsensor
Blænder selv ned og op for lang/kort lys
Nøglefri døre og start (trykker blot på en knap for start og stop)
15″ alufælge
2-zonet automatisk klimaanlæg
Apple CarPlay
Fartpilot
Fartbegrænser
Mørktonede elruder bag
Tågelygter
Bakkamera med guidlinjer
Køreinformationer skærm i farve
Bluetooth (håndfri telefonering)
Elruder for
7″ multimediaskærm
Toyota Touch 2 multimedie system
Pre-Collision System (Undgå at køre op i den forankørende)
Emergency Brake system (bremser selv hvis…..)
Lane Departure Alert (giver alarm hvis du skifter vognbane u/blinklys)

– og en masse andre finesser. Gad vide om jeg nogensinde lærer at bruge dem ???

Sådan ser den ud

Lækker med rene linjer

Nå, men vi glæder os til den, også fordi Yulia bedre kan køre i en bil med automatgear end i en med almindelig gear. Selvom hun snart mestrer det ret godt. Da hun tog kørekortet, lærte hun at køre i bil med automatgear, så der har været en proces for hende, at skulle “røre i suppen -og ja hun har Dansk Kørekort og Internationalt Kørekort.

Til sidst – dagens fjæs !!!

Det bliver værre endnu

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi (måske lidt mere end sædvanligt – snart)

 

Højere til himlen

Jeg har pludselig fået højere udsyn op til himlen, takket være min øjenlæge i Hasle !!
Mine øverste øjenlåg hang efterhånden så meget at jeg kunne se dem, det er ikke rart, så jeg havde en tid her i formiddag hos øjenlægen. 25 minutter efter jeg satte mig i stolen, var jeg færdig og mit udsyn opad var meget bedre.

Det er 10 år siden jeg sidst fik fjernet lidt hud. Lige nu ser mine øjne sådan ud

Lige nu kl. 17:00

Men vent bare til i morgen, så er der gult, rødt og blåt omkring øjnene. Nu er de bare en smule hævet. Det strammer og gør lidt nas, men så er det da godt man har sådan et glas Latte Macchiato 😉

Mums

P.S. Sygeplejersken sagde jeg skulle tage den med ro hele weekenden, så det agter jeg at gøre – tror jeg. Eftermiddagen er gået med at sidde i den gode stol og se film på tossekassen. Yulia er som altid flittig med at lære dansk. Hun er efterhånden ret god til det, jeg er virkelig imponeret over hendes formåen. Der mangler lidt i udtalen af visse ord, hvor i mod grammatikken er helt i top. Hun har også en fantastisk godt ord forråd…

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Så er det i morgen

Det er syv år siden sidst, jeg fik fjernet overskydende skind fra mine øjenlåg, så i morgen har jeg tid til en ny gang “make-up”

I lørdags var vi til “Lukkefest” på Snogebæk røgeri, som afslutning for sommersæsonen inviterer røgerier, på skift, til denne fest for alle medarbejdere hos Bornholms- Guide- og Gruppeservice, og der hører vi begge til. Vi havde nogle hyggelige timer med god mad og hyggeligt samvær med gode kollegaer. Festen varede til kl. 01:00, det var vist kun de unge der kunne fortsætte så lang tid. Vi var hjemme kl. 22:30

Tirsdag morgen tappede vi vand i alle de egnede beholdere vi havde, da der blev lukket for vandet fra kl. 8:00 til 15:30

Onsdag var jeg til møde med diabetes sygeplejersken på Bornholms Hospital. Jeg var derude for en uge siden, for at få taget en prøver. Resultatet kendte jeg på forhånd, da selv tester blodsukkeret. Det var ikke godt, hvilket jeg selv havde konstateret, men hvorfor vidste jeg ikke. Det viste den blodprøve de havde taget, nemlig at jeg ikke producerer så meget insulin mere, hvilket har noget at gøre med min dåbsattest !
Så nu vil de finde, ikke en ny dåbsattest, men ud af hvad der skal ske. Jeg har for to år siden testet en medicin der hedder Trulicity – den virkede men var også rasende dyr. Jeg skulle tage en sprøjte om ugen, pris 350,- kr. Så nu venter jeg på Overlægens bud.

På vores eftermiddags strand gå tur i går, var der en anselige mængde små vandmænd skyllet op på stranden

De skulle lige fotografers

I mandags og i dag fodrede vi Fassels 3 hunde og hans kat

 

Gi’ mig mad nu
Hva’ med mig.

I dag var vi en tur på Nordbornholms Røgeri for at købe røget laks til Flemming. Han er vores IT mand, og han klarer det hele for os, også i sidste uge da Yulia’s computer pludselig havde fået en ond virus. Den blev klaret uden tab. Så vi var lige forbi i dag med ½ røget laks til Flemming.

På vej hjem kørte vi forbi Hammershus og igennem Slotslyngen. Skoven står så smuk i øjeblikket, selv i den megen tåge vi har haft hele dagen

Smukt syn
Det her var nu heller ikke ringe 😉

I forgårs sendte Dr. And (Søren) nogle billeder til mig, dias som hans bror havde scannet ind. Efter jeg havde kigget lidt på dem, gik det op for mig, at det var fra min 40 års fødselsdag.

Tja hvad skal man sige. Husker godt den kurv Kirsten og Søren havde lavet.

Yulia er flittig som altid. Hvis hun ikke læser dansk underviser hun på Skype i engelsk. 3½ time slutter lige om lidt.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Første feriedag…

Og hvad skal man så lave? Tja her i formiddag slapper jeg bare af, har set en film og nu skriver jeg blog. Nu er det Yulia’s tur til at tage på “arbejde”. Hun starter i dag på AOF med FVU undervisning i dansk. Det skal hun fremover hver mandag fra kl. 9-12.

Ellers har ugen været præget af Efterårsferie på museet. Det har været en meget atypisk uge. Idet vi hele ugen har haft en masse gæster, undtagen lørdag, hvor vores helt store show løb af stablen. Kun 50% af de gæster vi plejer at have om lørdagen. Vi havde som sædvanlig “lav selv mad” og militære feltrationen med Major Poul Figa

Feltration demo (Yulia hjælper til)

Dagen sluttede med Sortkrudt show, hvor vi brugte det sidste sortkrudt der findes på Bornholm og formentlig kommer til i lang tid, da DJØF’er har lavet nogle love, der gør det umuligt at få sortkrudt til Bornholm. Grrrr.

Geværet fyres af

Som jeg skrev i mit sidste indlæg fik vi muren på besøg. Vi fik købt en ny vaskemaskine, her står den i carporten inden jeg fik installeret den.

Bosch vaskemaskine.

Søndag kørte vi en tur til Østermarie, hvor vi besøgte en af Yulia’s gamle klassekammerater fra sprogskolen. Vi plukkede æbler til den store guldmedalje. Der var så mange æbler på træerne, at selv store tykke grene knækkede

Knækket gren fyldt med æbler

Vi plukkede omkring 40-45 kg æbler, så nu kan vi klare vinteren igennem med æbler.

Sørgeligt syn

På vejen hjem gjorde vi stop ved Bastemosen, hvor vi gik en tur ind og op fugletårnet. Det eneste vi så, og hørte var gråænder.

Yulia nyder solen på 1. sal
Og jeg kigger efter fugle på 2. sal

Der er naturligvis lavet en vis planlægning for de kommende uger. Jeg skal bl.a. have Forretningsudvalgsmøde og Bestyrelsesmøde på museet. Vi skal give Fassels hunde morgenmad 3 gange i ugens løb, da han er på ferie i Scotland. Jeg skal til tandlæge og have lavet en tand færdig. Jeg skal til øjenlægen og have fjernet noget hud fra min øjenlåg. Jeg skal influenza vaccineres o.s.v. Det får du alt sammen mere om, når tid er.

Så nej, jeg keder mig ikke selvom museet er lukket.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Halv uge – næsten

Så gik den halve Efterårsferie uge næsten. Vi har haft nogle rigtig gode dage på museet. I dag havde vi årets sidste guidet Bunkertur, og ikke færre end 33 gæster var med på turen, herligt. Der har heller ikke manglet gæster på museet de to første dage i denne uge.

Klar til Bunkertur

I går aftes tog vi en måneskinstur på stranden, pragtfuld bare synd månen ikke var der !

Men smukt var det

Kommunen er ved at afmærke museet grund, på vores opfordring, med skilte der fortæller at grunden er fredet område. I næste uge begynder de at udtynde i de alt for mange træer der er på grunden.

Der mangler lige en Informations tavle

I sommer fangede vi tre mus i vores udhus/bryggers. Vi kunne ikke forstå hvor de kom ind. I sidste uge skulle Butana (varmemåler firma) ned i krybekælderen og opsætte et eller andet, så jeg måtte tømme krybekælderen. Shit der stod vand, så mange af tingene var ødelagt. Men hvor kom det vand fra??
I forgårds døde vores vaskemaskine (ca 12 år gammel) Så jeg fik Fassel til at komme forbi med hans kassevogn for, at få kørt den på lossepladsen. Da jeg flyttede den fandt jeg ud af hvor mus og vand kom fra. Musene havde gnavet plastik røret til afløbsvandet over, så de kunne komme ind, det betød så at alt vandet fra vaskemaskinen løb ned under gulvet.

I dag kom mureren for at lave hul og afløb

Hul i gulvet.

Dagen er ved at være slut, jeg har set lidt tv mens Yulia havde 1½ plus 1 times Skype undervisning.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Lørdags opdatering

I mandags havde vi hjælp af Beredskabsstyrelsen til at flytte vores Luftmeldetårn. Det skal op og stå og boltes fast på en betonplade på 1,8 tons, så det ikke vælter. Desværre havde fabrikanten af betonpladen boret det 4 huller til fastgørelsen forkert. De var bestilt med 1,4 m imellem. De havde boret dem med 0,14 m, sååå det er en ommer. Her et billede fra flytningen  af tårnet.

Flytning påbegyndt

Mandag eftermiddag efter lukketid, havde vi Forretningsudvalgsmøde på museet.

Tirsdag eftermiddag var Yulia og jeg oppe i Rutsker og give Fassels hunde mad, da han var i København indtil onsdag morgen. Den ene af hvalpene havde med travlt med at lege med Yulias snørrebånd

Snørrebånds trækker

Fassel har her til aften sendt en meget kedelig besked, den ene af de to hvalpe er død. Den havde ikke rigtig spist de sidste par dage, ej heller da vi gav den mad. Den var tilsyneladende blind på det ene øje, og den gik og faldt hele tiden. Så det var nok, trods alt, der bedste at den døde.

Torsdag var jeg på hospitalet til blodprøvetagning i forbindelse med min diabetes II. Resultatet får jeg den 23. hvor jeg skal til konsultation på hospitalet. Normalt går jeg hos min egen læge, men da jeg har fået nogle ny piller var det på hospitalet jeg skulle.

Så har jeg også fået besked om, at jeg har fået fornyet mit kørekort. Jeg skulle igennem en lægeundersøgelse og til vurdering hos Amtslægen, fordi jeg også ville have fornyet mit store kørekort. Jeg bruger det på museet til vores Eagle og Jûlkat. Fik besked på at det lille køretkort var fornyet i 5 år og det store i 3 år. Sådan er det når man har diabetes.
Havde jeg ikke ikke ønsket at forny det store kørekort, havde det været en formsag på kommunens Borgerservice, og så havde jeg fået det lille kørekort i, hold nu fast, 15 år !!!!!

Torsdag eftermiddag kom en af Yulias veninder fra Moskva på besøg, hun bliver til på tirsdag. Hele fredagen kørte hun og Yulia rundt på Nordbornholm og fredag aften var vi på Bryghuset i Svaneke for at spise aftensmad. Jeg bestilte lammefilet – kæft den var god

Mums

Pigerne spise grillet laks.

I dag lørdag kørte vi en tur på Rytterknægten videre til bison skoven, desværre så vi ikke nogle af dem. Turen gik videre gennem Åkirkeby til Dueodde, hvor vi spise frokost på Dueodde Dinner og Steakhouse. Den stod på kylling sandwich

Så lækker – og stor (topbrøddet har jeg taget væk)

Lige nu sidder Yulia og indtaler en opgave som skal afleveres til Sprogskolen i Glostrup – og om lidt er kaffen klar

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Kan høre igen….

Fredag havde Yulia en nogenlunde tur med engelske krydstogtgæster. Grunden til at jeg skriver nogenlunde er, at engelske krydstogtgæster er nogle særdeles vanskelige gæster at behage. Jeg husker det fra min egen tid som guide. Vi guider brød os ikke om dem. Så nu ved Yulia hvad det var jeg mente, da jeg fortalte hende om dem 😉

Min dag i går lørdag blev særdeles hektisk. Om formiddagen havde jeg en flok mænd fra Metodistkirken på en guidet rundtur på museet. Altid dejligt at guide voksne interesserede mennesker. Efter dem havde jeg lige en pause på en time, inden jeg skulle være klar til børnefødselsdagen. Det skal lige tilføjes, at Yulia kørte med mig på museet kl 8:30 hvor jeg åbnede museet og hun dækkede bord og gjorde klar til fødselsdagen.

I den ene time jeg havde, kørte jeg hjem og fik lidt mad at stå imod med. Det var en god idé. Og nu siger jeg det ligeud “hold da kæft hvor børn i dag er mega støjende”. De var ti drenge i 9 års alderen. De taler ikke sammen, nej de råber sammen.
Som faren til fødselslaren sagde “Det er godt jeg ikke blev skolelærer, tænk at skulle gå på arbejde hver morgen, og vide at det støjhelvede ventede på en” Den tror jeg ikke, jeg vil kommentere.

Men drengene havde et nogle gode timer, med bl.a. skattejagt. Det var nogle meget tilfredse forældre, der tog afsked kl. 16:45. Det skal lige tilføjes, at de også holdt drengens 7 år fødselsdag på museet, det er den bedste anbefaling man kan få når gæsterne vender tilbage.

Lige nu her søndag formiddag, hvor jeg skriver her, sidder min flittige kone og læser dansk og løser opgave til Sprogskolen. Senere i dag skal vi til Åbent Hus hos et par bilforhandlere. Vi skal af med vores leasede bil til december.

Så er vi blevet inviteret til aftensmad hos Fassel, også fordi nu vil Yulia gerne se de to små hundehvalpe

I dag er der noget større, de har fået øjne og er begyndt at spise tørfoder.

Er jeg ikke sød !
Lidt livlige

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Det er sk… koldt

Nu har Efteråret i hvert fald indfundet sig her på Bornholm, i morges havde vi kun 6 gr. da vi stod op. Af hensyn til eftermiddagens Parade på Almegårds Kaserne i anledning Danmarks Veteraners lokalafdeling Bornholms 50 års Jubilæum, hvor jeg var inviteret med, så blev påklædningen en anelse tykkere end den ellers ville være blevet. Heldigvis, for det var en anelse koldt. Der var dækket op  i Veteranforenings lokaler efter paraden, der var dejligt varmt, så pindemadderne gled ned sammen med den væske der var stillet op.
Det blev til et par hyggelige timer sammen med Veteranen, tjenestegørende, Beredskabet og Politiet. Der blev uddelt 40-, 50- og en 60 års medalje. Den sidste var for aktiv deltagelse i Congo.

Ellers har ugen været rimelig stille. Mandag og tirsdag er der ikke noget at skrive hjem om. I går onsdag havde jeg de 30 smede på besøg. Det blev er herlig formiddag, som strakte sig helt hen til kl. 13:30 før de sidste gik. Selve rundvisningen gik rigtig godt og den tog lid længere tid en normalt. Der skulle jo snakkes og fortælles fra deres side også.
Efter rundvisningen havde Figa og jeg besluttet, at vi ville fortælle om de militære feltrationer og så ellers lade dem selv tilberede og smage. Det blev en stor succes. De havde selv medbragt øl og sodavand, så det endte næsten ud i en fest

Så er der dækket op

I dag har jeg som skrevet, været til Jubilæum på Almegård Kaserne. Formiddagen gik med snak. Jeg havde planlagt jeg skulle have lavet en masse i Kastellet, men først kom IT-Flemming, så kom Fassel, Flemming gik og så kom Per. Han er vel først i 80’erne, har været sprængningsofficer på Almegård. En mand der altid er værd at høre på. Vi fik en historie om dengang han bortsprængte et lokum på Christiansø. Fassel havde godt hørt om historien, men mente det blot var en historie – det var det så ikke. Så vi fik os en sund latter.

På museets parkeringsplads så jeg denne samling svampe i eftermiddag.

Se størrelse i forhold til min størrelse 45

Her til aften har Yulia haft to gange Skype, mens jeg lavede aftensmad og så NCIS.

I morgen skal vi tidligt op, da Yulia skal være på krydstogtkajen kl. 08:15 for at guide på en tur der hedder “Highlights of Bornholm”. Så jeg møder tidlig ind på arbejde i morgen. Godt vi har en god kaffeautomat 🙂

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi