Næst sidste dag i 2019

Vi nærmer os med hastige skridt 2019’s sidste dag – hvor blev året dog af ?

I dag har jeg arbejdet med museet regnskab, så jeg kan afslutte det i morgen. Yulia har som sædvanlig været flittig med at lære dansk – og hun er begyndt at lave hendes CV på dansk. Det jeg har set indtil nu, er stort set uden fejl, men der mangler dog noget endnu. Ikke fordi jeg tror, der bliver særlig mange fejl, men det skal laves.

Frokosten blev en let gang grønstsags suppe a`la Yulia. Derefter gik turen ud i det grønne i det dejlig solskinsvejr, hvor vi kørte til Sorthat Odde

Den var solid
Jeg nød solen(se lige den lækre blå bil i baggrunden)

Så var det tid til at handle det sidste ind til Nytårsaften. Vi gider ikke stå i
L A N G E køer i morgen. Hjemme igen havde Fru Solsort fundet en pose med æblestykker, der var beregnet til hesten tæt på os

Mums gode æbler

Naturen kan ikke finde ud af det milde vejr vi har i år, vi har en rose der næsten er sprunget ud

Tæt på

Yulia er lige nu på Skype med hendes mor(og far). Jeg skriver bloggen færdig OG i dag er det Yulia der laver aftensmaden. Jeg har en fornemmelse, at det er fordi hun forventer jeg gør det i morgen- der i har hun helt ret.

Menuer er besluttet, det blev T-bone med hasselback kartofler, grøntsager og bearnaise sauce. Som forret bliver det nok en toast med hjemmelavet tunsalat med tilbehør. Kransekager og champagnen er også klar. Så nu kan det godt blive 2020 for vores skyld

Pas godt på dig selv og hinanden – specielt i morgen – det gør vi nemlig

Igen – igen på TV2

I går aftes viste TV2Bornholm sidste afsnit af “De underjordiske” og det var bl.a. om de militante.

Se afsnittet HER du skal 16:27 ind i indslaget hvor du kan se det der blev optaget på Forsvarsmuseet.(Vi fik ikke mindre 5:30 minut)

Dagen i går blev brugt til oprydning, tøjvask, indkøb, borddækning og madlavning, fordi vi havde inviteret Connie og Flemming til mad og hygge.

Jeg lavede kogt hamburgerryg med grøntsager og aspargessauce. Vi fik kun hovedret fordi Yulia havde bagt en af hendes helt fantastisk æblepie til kaffen. Det blev som altid til nogle rigtige hyggelige timer i deres selskab og vi fik naturligvis lige ordnet verdenssituationen 🙂

Så dagen forsvandt ret hurtigt ud af vore hænder.

Vores søndage har næsten altid det samme formiddags ritual, også i dag. Det sluttede med en tur i byen, for at handle et par småting, og se om vi kunne få en idé til Nytårsmenuen – det fik vi dog ikke i denne omgang.

Efter frokost gik vi i gang med at ansøge om forlængelse af Yulia’s Arbejds- og Opholdstillaldelse. Den 29. marts er det tre siden hun fik den første tilladelse, og så skal der søges igen. Næste gang er om 4 år, og derefter om 6 år. Heldigvis for det et noget af et arbejde. Der skal udfyldes – on-line en masse ting, betales 2.400 kr og indsendes en masse dokumentation. På Politistationen og få optaget ny biometri. Indhentes dokumentation fra banken o.s.v. Men nu er vi starter, så nu ruller det.

Kl. 17:00 var vi til Fyrværkeri demonstration i Land&Fritid i Aakirkeby, hvor Connie arbejder. Vi vidste ikke de havde denne demonstration, men hun fortalte os det i aftes. Så nu har vi “fyret vores” nytårskrudt af !!

Her en kort video derfra (Det var slædehunde koldt)

Aftensmaden er spist og resten af aftenen foregår på sofa med at se denne film “Gnavne gamle mænd (Grumpy Old Men)”

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

For sent..

Der er rigtig mange ting, der kan være for sent, en af dem er “grøn jul” altså ingen sne.
Efter sen morgenmad – igen – kørte vi en tur i skoven i det dejlige solskinsvejr. På vej derned blev det mere og mere overskyet, og da vi var halvvejs rundt begyndte det her vejr

og meget mere blev det ikke til, så den grønne vinter fortsætter. Vi fortsatte så til Snellemark Centret, for Yulia havde set der ville være udsalg på vinterfrakker, og hun havde set en hun gerne ville købe – og jo – den var til halv pris.

Mens stod jeg og talte med Christian, journalist fra TV2 Bornholm og hans fotograf, prøvede Yulia frakken. De var ude for at lave et indslag om “Store Byttedag”. Da han spurgte om vi også var ude for at bytte, måtte jeg skuffe ham, vi var ude for at købe til ½ pris, spurgte han om han måtte lave et kort indslag om det, ja naturligvis, og de filmede også Yulia mens hun stod og prøvede en frakke. Så må vi se om det bliver sendt i aften !!!

Det blev det:
http://play.tv2bornholm.dk/?area=specifikTV&id=782568#782568

Ellers gik vi gang med at gøre rent over hele huset. Vaskemaskine blev fyldt et par gange, der blev støvsuget, ordnet badeværelset og vasket gulve til den store guldmedalje.

Eftermiddagskaffen blev drukket, og nu har Yulia i Skype lektion, håber det går godt, uden udfald. Fordi i eftermiddags havde hun en Skype snak med hendes mor, som de måtte opgive. Hendes mors forbindelser faldt ud konstant, så de prøver igen på mandag.

Aftenen gik stille og roligt uden de store oplevelser.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Dovnedag!!

2. Juledag har været en rigtig dovnedag, udover at have spist morgenmand (kl. 9:00) blev der sat en tøjvask i gang, set film i tossekassen, været i Vestermarie Brugs efter mælk, så jeg har ikke lavet en brik i dag, også fordi det er Yulia, der har kørt os rundt. Yulia syntes det er helt ok, at jeg tage en total slapper i dag.

Hun har som sædvanlig været flittig med at lære dansk. Jeg tænker sommetider på, at det ender med hun bliver bedre til dansk end jeg er !!

Vi kørte dog den korte tur til andedammen fordi vi havde lidt tør brød til ænderne. Efter de havde spist gik vi en tur i området.

Så er der mad

Ok, så kommer vi

 

 

Resten af dagen var bare hygge, snak og lidt læsning, indtil kl. 17:00 hvor vi(Yulia) kørte os til Rutsker. Vi var blevet inviteret til Fassel og Jonna for at spise – og så måske også for lige at se, hvor stor Simba var blevet. Hun(d) var blevet meget stor og fræk. Jonna havde hendes 2 hunde med, og Simba drillede dem konstant. Hun har krudt et vist sted…

Vi havde en hyggelig aften. Da vi kørte hjemad begyndte det at regne, men det slog hurtig over i slud. Det blev dog ikke til mere end det.

Vi sov længe i dag, har lige spist morgenmad. Så vi tager en lille slapper, skriver huskeliste, og skal så ud og handle lidt, dels til i morgen hvor vi får Connie og Flemming til middag. Så er der jo også lige en Nytårsaften der skal klares !

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. I dag for 9 år siden, lå der 81 cm sne på vores havebord

Hammeren rundt !

Håber I alle er kommet vel over Juleaften, på alle måder.

Vi havde en hyggelig Juleaften, os to alene, intet pakkeræs, for vi giver hinanden gaver når det passer os, og ikke kalenderen. Jeg havde lavet gammeldags andesteg med det hele, og til dessert havde jeg lavet ris al’ mande. Hvor vi lige nu har spist resten (Har kogt ris m.v. så jeg kan lave en portion til). Efter maden så vi det sidste afsnit af Matador, så har vi været alle 24 afsnit igennem !!

Vores juletræ

Kl. 23:30 var vi Juleaften, til Midnatsgudstjeneste i Nylars rundkirke. En tradition vi startede på sidste år. Det er en anderledes, og meget hyggelig aften som vores præst Cæcillie udførte, i en fyldt kirke.

Så det blev lidt sent inden vi kom op morges, morgenmaden blev først spist kl. 9:30. Så sundede vi os lidt, inden Yulia kørte os til Hammerfyr. Det vil sige vi holdt på P-pladsen ved Sandvig campingplads, og så gik vi den lange tur op til fyret. Ikke en vind rørte sig, og ok temperatur.

Hammefyr

På vej derop

Smuk view mod Sandvig

Vi ville gå hele vejen rundt til Salomons Kapel og tilbage til bilen.
Men da vi rundede fyret, skal jeg lige hilse og sige, at det blev koldt, rigtig koldt. Det bed i ansigtet, så vi vendte om gik samme vej tilbage.

Her kom vinden, se bare Dannebrog

Vi kørte via Hammershus og Hasle hjem til en kop kaffe og hyggen kom i højsædet. Som sagt, er der spist den sidste ris al’ mande og jeg tror den bliver det sidste måltid i dag (Kaffe og kager er jo ikke et måltid, vel) 😉
For med den mad vi spiste i går, er der ikke plads til ret meget mere.

I øvrigt taber jeg mig stille og roligt, lige som mit blodsukker også er fint faldende, hvilket jeg vidste ville ske, når jeg begyndte at tage Trulicity for min diabetes 2. Så sommer-strand-figurer nærmer sig 😉

I øvrigt planlægger vi at tage en tur til Sjælland i nogle dage efter Nytår, indtil nu er det bare lige kommet på bordet, da vi kørte hjem fra Hammerfyr

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Dagen før dagen….

Så blev det dagen før dagen – og den er nu ikke så anderledes end de andre dage i denne uge. Vi skal være herhjemme os to alene i år, og holde en fredfyldt Jul, dog skal vi have andesteg med alt tilbehør og ris’ ala mande. Jeg er ved koge risen nu.

Søndag var en sædvanlig dag på kontoret, indtil kl. 13:30 hvor vi var kørt til Store Torv for at se byens rideskolers Nisseoptog

 

Det var lidt bidende koldt så den varme kaffe, med tilbehør gjorde godt da vi kom hjem. Om aftenen besluttede vi os til at køre en tur til Aakirkeby for at se deres Juleudsmykning. Den var præcis som den plejer – og så kan du selv lægge i det, hvad du mener !!!

Santa Klaus på besøg

I går Julehandlede vi lidt, gik en tur og spiste meget lidt, fordi vi er inviteret til Julefest hos Niels og Riza i Svaneke. Riza elsker at lave mad og det smager rigtig godt og så er der meget af det, se selv

Ta’ selv bord

Senere kom der oste og desserter på bordet også 🙂  Så vi fik som sædvanlig spist for meget, så i dag nippes der bare til maden, for der skal være plads til anden i morgen.

Vi var omkring 20 personen, lagt de fleste fra Yulia’s tidligere hold på Sprogskolen fra Campus.
Det var rigtig sjovt for mig at høre hvordan deres danske sprog er blevet, siden sommer, sammenlignet med Yulia’s . Hold da op, hun er langt bedre end dem, der har gået der i 3-5 år. Men det viste jeg godt ville ske, det var jo derfor hun skiftede Sprogskole til Glostrup. Selv med e-learning er undervisningen bedre. Jeg har altid sagt, at Sprogskolen på Campus giver elever et “Netto-dansk” – og jeg mener det, og i går hørte jeg det, at det passer.

Yulia er i gang i haven, du læste rigtig, det er en blomsterkrukke der skal tilplantes med hyacinter, mos med videre – tror jeg. Må heller gøre klar til en gang kaffe og æbleskiver når hun om lidt kommer ind

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

En kort en lang – næsten det samme

I dag måtte vi tidlig op, allerede kl. 7:30 🙂 da Yulia have Skype kl. 9:00. Jeg fik lavet lidt forskellige gøremål imens. Vi kørte til Rønne for at handle lidt mad, ikke det store.

Efter frokosten fandt jeg julepynten frem, men jeg kunne ikke finde juletræskæden. Jeg endevendte ALT, den var pist væk. Så var det, at det gik op for os begge to, at vores langtids hukommelse HELLER ikke er god. Vi smed nemlig kæden ud efter sidste jul, da næsten halvdelen af lysene var gået ud, og det var ikke muligt at skaffe nye pærer.

Så der var kun en ting at gøre – ned i byen igen og få købt en ny, hvortil der kan fås nye pærer. Så gik Yulia i gang med pyntningen

Pyntningen er i gang

Resultatet ser således ud

Færdigt arbejde

Den 6. december var der St. Nicholas/Santa Claus navnedag i den Ortodokse verden, så Yulia’s søster sendte dette kort til mig

Yulia’s anden Skype lektion er ovre, aftensmaden (dampet grøntsager og laks) er spist. Jeg gør lige min blog færdig, og så er det sofa-, nusse tæertid og så ellers nyde den rest, af dagen der er tilbage

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Det la’r sig altså ikke….

At nu er der kun 4 dage til Juleaften. Vi var i formiddags ude for at købe et juletræ. Det første sted vi kørte til, fandt vi meget hurtigt lige det træ, der passer hos os. Så nu skal det bare pyntes, det står Yulia for.

Så er det på fod og på plads. Sækken med julepynt står klar

Ellers er det hjemlige sysler, læse dansk, rense ud i min “nye” computer, tage back-up.

Vi stod meget sent op i dag, ved ikke lige hvad der gik galt, men klokken blev 8.30 før dynen røg til side !! Det betød at hele dagen har være rykket lidt. Efter frokosten kørte vi en tur, for at få lidt frisk luft, og en gåtur. Vi kørte til Teglkås for blandt andet at nyde solen.

På denne årstid er det jo “de lange skygges tid”

De var lange i dag

På vej hjem slog vi lige et smut til Klympen, for at sidde på en bænk, og se ud over havet, og nyde solen.

Højt på en bakketop…

Aftensmaden er spist (medisterpølse), jeg skriver blog og Yulia strikker på et halstørklæde.

Det meste af dagen er det Yulia der har kørt bilen. Det er helt tydeligt, at hun finder sig bedre tilpas, i en bil med automatgear, som hun også i sin tid tog kørekort i.

Det blev en kort blog i dag, de må være fordi Julen nærmer sig og vi tager den mere med ro end vi plejer 🙂

På godt på dig selv og hinanden – det gør vi.