Sæt dig godt til rette i dag !!

IGEN sov vi længe i går, det er ved at være en vane 🙂 men dejligt er det. Så vi fik travlt med at rydde lidt op, da Yulia kl. 10 fik besøg af en veninde Olga fra Nexø. Jeg kørte en tur på museet, for at tømme postkassen, og sende et par breve på posthuset (Meny).

Jeg var også i jem&fix for at købe den højtalerledning, jeg skrev om i går.

Der var kommet et utroligt vigtig brev fra Midt- og Vestjyllands Politi, kaldet PAC (Politiets Administrative Center). Det var tilladelsen til at indkøbe 2 kg sortkrudt og 5000 stk fænghætter til museet, en tilladelse jeg ikke troede vi fik, idet der er kommet nye bestemmelser for hvor meget sortkrudt der må købes, så jeg havde kun forventet ½ kg. Så nu kommer næste problem, hvordan får vi sortkrudtet til Bornholm? For at gøre en meget meget langt historie kort, det kan ikke lade sig gøre på grund af nogle helt sindsyge regler som nogle DJØF’er har lavet. De aner ikke en skid om hvad det drejer sig om.

Ganske kort, som museum har vi fået en tilladelse til 2 kg, hvilket jeg slet ikke forventede, jeg troede vi kun fik tilladelse til ½ kg. Her taler vi om NEM vægt, hvilket vil sige den reelle vægt af sortkrudtet.
Som privatperson må jeg opbevare 5 kg NEM, så længe der er tale om fyrværkeri !!
Vi kender alle hvad der skete i Seest med fyrværkeri fabrikken. Det fik det store omfang fordi sortkrudtet var pakket ind, det er skide farligt. Derimod er sortkrudt “i løst vægt” næsten helt ufarligt. Så det giver rigtig god mening af mennesker, der ikke har forstand på sortkrudt, må have 5 kg hjemme under sengen, mens os som ved hvad vi har med at gøre, kun må have 2 kilo – OG de skal opbevares i et godkendt eksplosionssikret stålskab, der er boltet til væg og gulv plus en masse andre bestemmelser

Forstår du hvad jeg mener med, når jeg siger, at de (DJØF’er) der laver loven, overhovedet ikke ved hvad de har med at gøre.

Jeg kunne forsætte med at fortælle flere helt urimelig love i den anledning, men det skal jeg nok spare dig for, også fordi jeg selv sidder og bliver gal!!

Yulia og Olga havde en rigtig hyggelig snak og jeg deltog også lidt, da Yulia havde bagt små pandekager til kaffen. Så fortrak jeg til stuen, hvor jeg begyndte at dele det indkøbte kabel. Derefter loddede jeg det sammen, så nu har jeg 50 meter. Velvidende at jeg nok kun kan få de 40 meter op.

50 meter 2×2,5 kvadrat ledning

Vi må se om det bliver i dag. Jeg skal bare have lagt(sømmet) det op, inden den indkøbte “forbindelse” en balun 1:9 kommer med, nej ikke med postnord, men med GLS. Det virker nemlig.

Lige en sjov ting. I foregårds da vi var på Borgerservice og bestille nyt kørekort til Yulia, blev hun spurgt om hun ville have det sendt med postnord, eller selv komme tilbage og hente det. Yulia nåede ikke at svare, før hun sagde “Jeg vil foreslå at du kommer og henter det, ellers kan det tage meget lang tid før du får det” Så vi henter det !!!

Vi var på biblioteket for at aflevere “The Young Pope” filmene. Yulia lånte en DVD om Danmarks Historie fra 1896 og frem til slutningen af 70’erne. Dels på grund af sproget, men også for at kende Danmarks Historie.
I tilknytning til biblioteket ligger “Ø-arkivet”. Der var jeg inde og hente en militær “Forhandlings protokol” de var kommet i besiddelse af. De havde ringet til mig, for at høre om jeg ikke ville have den. Så den tog vi med hjem.

I går omtalte jeg en ting vi skulle. Fassel er 3 dage på Langeland hos hans veninde, så vi fodrer hans to hunde hver aften, der er en anden som giver dem mad om morgen.

Simba venter på at hun får mad.

Aftenen gik med diverse gøremål, som spise aftenmad, se lokal nyheder på TV2 – tja og så røg DVD i afspilleren og så var den aften gået

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Nul dag…

Det er lang tid siden vi har haft en dag, for mit vedkommende med absolut næsten igen aktiviteter ! Den eneste var, at vi var på museet i formiddags, da en kvinde ville komme forbi med en hjelm, formentlig tysk fra WWII, som hendes far havde gravet op, da han ville flytte hendes ribsbuske. Og ja det var en WWII tysk hjelm, men der manglede 1/3 del af, det var simpelthen rustet væk, og resten så heller ikke køn ud. Men som altid tager vi det til os, hvilket jeg også gjorde. Den ender sammen med de mange andre, som er i samme dårlig stand.

Yulia havde Skype i går formiddags i en time og 2½ time sidst på eftermiddag, plus hun selvfølgelig selv læser.

Jeg har snakket lidt radiosnak med et par radioamatører, for være sikker på hvilken type tråd jeg skal bruge til at lave mig en HF antenne af. Skal lederen var af rustfrit stål, aluminium eller af kobber. Resultatet blev kobber, og det blev almindelig 2,5 kvadrat højtaler ledning, som jeg deler og hænger op. Det sker i dag, og så håber jeg at den balun jeg har bestilt også kommer i morgen. Hvis jeg er heldig kommer den i dag.

2 x 2,5 kvadrat højtaler ledning

Nå ja forresten, vi var på Borgerservice, da Yulia godt ville have nyt kørekort med hendes rigtige efternavn på. Så det fik vi også lige klaret.

Mens jeg skrev her, sad og lytter på 4o meter, der skete heller ikke så meget, hvilket er det samme, som på alle andre bånd. Så det blev tidligt i seng. I eftermiddag og de følgende to dage, har vi et lille job for en ven, mere om det i morgen.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Store hospitalsdag

Nu skal du ikke blive urolig over overskriften, alt var planlagt for lang tid siden. Kl. 11:00 var jeg blevet indkaldt til Fodterapeut på hospitalet på grund af min diabetes. De ville tjekke hvordan min fødder har det, med hensyn til hård hud og følelsen i fødderne.
Hun tjekkede mine fødder, og hun fandt intet unormalt, tværtimod havde hun forventet hård hud o.l. Men alt var ok. Følelsen i mine fødder blev testet og den var også helt i top. Så med mindre, der opstod noget hvor jeg selv ville besøge hende, ville hun slet ikke se mig mere. Hun tvivlede på min alder !!!!

Kl 13:00 var jeg så igen på Hospitalet, for en snak med diabetes sygeplejersken. Vi var enige om at resultatet for den sidste blodprøve var mærkelig, da bloksukkeret ikke var faldet så meget, som både jeg og hun havde forventet nu jeg tager Trulicity. Mit vægttab på 7 kg. kunne ikke være bedre. Jeg måler selv et noget lavere blodsukker end hospitalet var kommer frem til, så jeg tvivler lidt på det, da vi plejer er være meget enige. Så hun ville tale med overlægen om situationen.

Yulia tog med denne gang til Rønne og hun gik sig en tur på en halv times tid på Galløkken. Godt det ikke tog mere tid sagde hun, for det var meget koldt dernede.

Yulia har brugt dagen til at læse, med undtagelse af 1½ times Skype. Kl. 17:00 havde hun on-line møde med sprogskolen i Glostrup.

Aftenen gik med sofahygge.

Kender du i øvrigt www.time.is  hvis ikke skulle du prøve den. Den viser hvor nøjagtig uret i din computer er!

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

On the air

I går aftes var Yulia til mavedans, det var en træt, men også meget glad hustru jeg fik hjem, efter mere end 1 times mavedans

En selvfie foran det store spejl i DGI Hallen hvor de danser

Når man er tilpas stædig, så får man også tingene til at virke. Det er bevist endnu engang, her på matriklen. Jeg har gennem et stykke arbejdet med at få min HF station (kortbølge radio for ikke amatører) til at virker igen. Det har irriteret mig længe, så i går aftes tog jeg en beslutning, jeg er glad for jeg tog, selvom det kommer til at koste mig en masse timer med at lave setup på den til blandt andet  Dstar (Digital radio kommunikation) igen. Men til gengæld fik jeg den digitale form, der hedder FT8 til at virke. Lige nu her tirsdag formiddag kører jeg på det amatørbånd, der hedder 30 meter

Bagerst min IC Dstar radio og forrest min IC 7100 HF radio

Som det set og vides af radioamatører er frekvensen 10.136 Mhz den frekvens der bruges på 30 meter båndet til FT8.

Sådan ser min computerskærm ud når jeg kører FT8. Her kan du måske se, at jeg har kontakt med en M6JVJ, Andy Mousley fra Oldham i Midtengland, ikke en af de lange strækninger, men jeg er tilfreds

Nå nu ikke mere radioamatør snak, eller falder du bare af, med at læse resten af min blog i dag 😉

Vi sov meget længe også fordi vi kom sent i seng, der var lige en masse der skulle tales om, og masse “dansetrin” der skulle vises 🙂 Så formiddagen er næsten gået. Yulia, tja hun øver dansk og kl. 13:00 kommer Steen, og så skal der læses Russisk og Dansk i to timer. Jeg hygger mig med at skrive her og “snakke” radio.

Eftermiddagen og aftenen gik hurtigt og vi hyggede os (det er vi rigtig gode til) Så lidt lokal nyheder fra TV2 Bornholm, og bare havde hjemlig hygge, så gik aftenen hurtigt.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Øllebrød, film og kartoffelmos !

I går søndag startede vi dagen lidt sent, herligt at sove længe, og for mit vedkommende bestod morgenmaden af øllebrød med “tyk mælk” 🙂

Herlig øllebrød

Vi havde lige en times tid inden vi skulle til Vestermarie, og som sædvanlig kører Yulia. Det er snart sjældent jeg “får lov til at køre” 🙂 Hun skal lære det, og det går fantastisk godt. Det blev meget lettere, da vi fik Yaris’en med automatgear.

Hvad dagen ellers vil bringe, jo noget ved vi. “Drengene” skal i biografen kl. 17:30 og se filmen “1917” og bagefter kører vi (Yulia henter jeg) til Connie og Flemming i Nyker, hvor der står kødsovs og kartoffelmos på bordet.

Kødgryden kom på bordet

Yulia havde en buket roser med til værtinden

Til Connie

Dagen i dag har været og er fortsat travl for Yulia. I formiddags 1½ times Skype engelsk, med Tanja som besøgte os i sommer. Til middag 2½ times FVU undervisning på AOF. Hjem og spise lidt og lidt hygge, inden hun igen gik på Skype(hvor hun stadigvæk er).

Jeg har det meste af dagen arbejdet med at få mit FT8 program til at virke. Har banket kobber jordspyd 1½ meter ned, og jorden min amatørradio, min computer og antennen. Men lige lidt hjalp det, så var jeg ikke gråhåret, så er jeg det nu.

Pas godt på dig selv og hianden – det gør vi

Koldt vejr

Tja dagen bragte ikke så meget – som ventet. Yulia har det meste af dagen lavet en prøve eksamen på hendes dansk modul. Så jeg har været overladt til mig selv – synd for mig ik’?
Nej jeg vil ikke ynkes, slet ikke, det lød bare meget godt i mine ører. Jeg har nu heller ikke kedet mig. Jeg brugt en del tid på at finde ud af hvordan FT8 virker! Så er der nogle af jer der siger “Hvad hulen er FT8”. Jo ser du, det er en forholdsvis ny digital mode for licenseret radioamatører. På en måde beklager jeg denne udvikling, man taler ikke sammen mere, alt er digitalt. Jeg håber bare ikke at “alt” bliver digitalt i min levetid  🙂

Midt på dagen var det tid til et bræk, så vi kørte til Onsbæk Strand for at gå en tur, det gjorde vi også – men den blev meget kort. K… hvor vinden bed, så vi vendte hurtigt tilbage til bilen.

Det blev dog til lidt billeder fra turen

Det var s…. koldt
Men billeder skulle der tages

Aftensmaden i dag bestod igen af farseret aubergine, vi havde lige en overskud, samt noget oksefars fra min mad i går. Rødvinen var der i mod ny!

Mums

Resten af aftenen var sofahygge

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Drejning af dagen

Efter jeg skrev i går formiddags her på min blog, tog dagen en helt ny og uventet drejning! Joanna som vi var til fødselsdag med i sidste weekend skrev til Yulia, at mavedanserholdet skulle mødes til sammenskudsgilde i Rønne i går aftes, og selvom Yulia ikke går til mavedans – endnu – ville de gerne se hende til spisning. Så hun bagte, en eller anden form for kage til kaffen – tror jeg nok. Hun snakkede med hendes mor på Skype og fik opskriften af hende. Der ville også være Bosnisk-, Polsk- og Dansk mad.

Honningkager

Yulia havde en rigtig god aften sammen med 10 mavedansere, og nej de er ikke alle halvfede kvinden 🙂

Mavedansere

De fik en masse dejlig mad og alle Yulia’s russiske  honningkager blev spist til kaffen – de smagte også rigtig godt.

Jeg havde en stille aften foran husalteret med filmen “Jagten på Røde Oktober” god kaffe og honningkager, efter jeg havde spist min aftensmad, pitabrød med hakkebøf, grøn salat m/det hele i, også jalapenos.

Hvad dagen i dag bringer udover, at Yulia nu kl. 9:00 starter en Skype undervisning, ved jeg ikke.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Kedeligt vejr – igen

Dagen i går torsdag, var en meget stille dag. Yulia læser forsat rigtigt meget hver dag, og jeg bruger det meste af tiden til at slappe af !! Omkring middagstid kørte vi til Rønne for at handle lidt. I onsdags ville vi lave sandwich i vores toaster – men vi kunne ikke finde den, så vi blev enige om at den nok var endt på Bofa, og da vi havde et Rønne Bygavekort, besluttede at det skulle bruges til en toaster. Så vi besøgte Rønne Isenkram hvor vi købte denne

En OBH 2 i 1, den kan åbnes og bruges som bordgrill

Vejret i dag er igen ikke særligt rart

Regn
Atter regn
Og mere regn, dog nu med lidt oplivende at se på

Så du kan nok forstå at humøret ikke står på højtryk her, så vi lukker “hulen” til og får det bedste ud af det. Så hvad der sker mere i dag – tja det ved jeg ikke rigtigt. Måske en film i “kassen” !!!!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Der er noget i luften, jeg ved (ikke) hvad!!!

Onsdagen startede som de fleste dage lige i øjeblikket. Under morgenmaden kom Yulia med et forslag, til en tur ud i det blå (det var virkeligt blåt), ingen skyer og masser af den der gule skarpe runde ting, jeg har glemt hvad hedder – men den er rigtig rar, når den først kommer frem!

Vi kørte en tur til Døndalen. Der var to ting vi ville se, for det første, hvor meget vand løb der i Danmarks højeste vandfald. Det var en hel del må jeg sige, men vi har også haft en ret våd vinter.
På vejen fra P-pladsen til vandfaldet, er der en del særprægede og smukke træer, der alle har en infotavle, der fortæller om dem

Her er det nu nok ikke træet fotografen var interesseret i.

Der var temmelig mudret, men vi kom frem uden at have hilst på mudderet med andet end vore støvler, og sådan så det ud vandfaldet

Med et forstyrrende element i højre hjørne 🙂

Vi fortsatte op ad lange stier, op i den næst øverste del af skoven

Langt op

Heroppe blev vi mødt af nogle smukke klippeformationer

Smukt klippeparti

Vi valgte ikke at gå helt op, fordi så er vejen tilbage til bilen en anelse for lang i dette mudret terræn. Men sådan ser den sidste trappe ud

L A N G T op
Vi blev nede

Den anden ting vi kom efter, har noget med overskriften at gøre. Jer som kender Døndalen, ved hvad den også er kendt for udover vandfaldet, nemlig ramsløg, de er begyndt at dukke op, og duften af hvidløg er ikke til at tage fejl af.

Årets første ramsløg

Jeg fristen at sige “Find Holger”, mener naturligvis Yulia. Se lige de smukke og meget høje klipper. Det var helt oppe ved foden af klipperne Yulia fandt de bedste ramsløg

Der plukkes ramsløg og fotografers

Vi kørte så til Gudhjem for at sidde på havnen og nyde den friske havluft og solen. Det var godt nok mig, der blev siddende længst, for Yulia gik rundt og tog en masse billeder

Solen nydes i fulde drag

Vi kørte hjemad for at nyde en sen frokost, det vil sige vi var lige inde i Gudhjem Brugs for at handle lidt. Yulia styrer Yaris’en på hele turen, hvilket hun gjorde helt godt.

Eftermiddagen er ved at gå på held. Jeg har set en enkelt NCIS og Yulia er i gang med 2 x 1½ times Skype undervisning. Aftenmaden er så godt som færdig – det bliver rester fra i går, plus lidt fra fryseren.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Bidende koldt

Du får en meget kort blog i dag. Der er nemlig ikke sket særlig meget. I formiddags skulle jeg lige en tur på museet, for at printe et par fakturarer ud fra mail boksen, samt lidt andre ting. Yulia tog med mig, for at gå en tur i det friske vejr.

Til lands
Til vands

Godt det kun tog mig en halv time på kontoret, for det var bidende koldt. Se selv

Vinterklædt

Termokedeldragt, halstørklæde, hue og vanter på, er ikke almindeligt tøj på kontoret, men i dag var det, selvom det var lidt svært at skrive på tastaturet med vanter på, så lykkedes det alligevel.

I eftermiddag var Steen her til Russisk/Dansk undervisning. Der gik lidt hygge i det, den første halve time, men det skal der også være plads til. Yulia havde nemlig bagt en af hendes fantastiske æblekager. Han er nu på vej hjem til Aakirkeby på cykel, heldigvis for ham, med rygvind.

I mens lavede jeg regnskabet helt færdigt, og jeg skrev til bilagskontrollanterne, at jeg er klar til gennemgangen.

Mørket er faldet på, da solen gik ned allerede kl.16:14. Nu har vi slet ikke set solen i dag, såååå…. Vejrudsigten lover vi skal se den, det meste af dagen i morgen, men lad os nu se. Ikke fordi den Norske vejrudsigt rammer ret meget forkert i forhold til DMI, men alligevel.

Jeg er sikker på at resten af dagen går med diverse hygge ting.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi