Loppetjans

Her troede jeg, at jeg i går skulle gå og hygge mig herhjemme. MEN sådan blev det ikke. For under morgenmaden ringede jeg til Yuila’s ørelæge, på anbefaling af lægen i Akutmodtagelse, og hun ville meget gerne have at hun kom kl. 10:30. Så vi fik travlt ! Dermed har jeg vist også indikeret, at vi kom LIDT sent op i dag 🙂

Men som sagt vi tog afsted, jeg satte Yulia af, og kørte så i Lidl for at handle mælk og en lille (bare en lille) kage til kaffen. Yulia fik lagt penicillin ind i øret og en tot vat, og så skulle hun komme igen på onsdag morgen.

På vej hjem kørte vi i Expert for at se om de skulle have et rigtig godt headsæt til Yulia, nu hun skal undervis on-line i rigtig mange timer. Det havde de(hun prøvede det inden hun købte det) så da vi kom hjem skulle jeg også installere det på hendes computer. Normalt sætter man bare USB stikket i, så klarer softwaren resten. Men ikke her, da det var med to stik, et til mikrofon og et til hovedtelefon. Det havde jeg godt nok ikke prøvet at installere i mange år, så det tog lidt tid inden der var hul igennem, men det lykkedes, og hun er ovenud tilfreds med kvaliteten af lyden. Det hører heller ikke til i den billige ende

Sådan ser det ud.

Vi kørte hjem og vi var dårligt nok kommet hjem, før pakkeposten kom med en pakke til mig. Det var ny photocondctor  til vores printer(den var på garantien) så den begyndte jeg at sætte i, da Yulia kom og fortalte at hun havde fået en meget lang e-mail, fra en af de to lærer hun skal vikariere for på Campus, og en fra lederen af afdelingen. Så dem måtte vi lige gennemgå. Den fra lederen var hurtigt overstået, han ville bare have en kopi at Yulia’s tilladelse til at undervise på gymnasie niveau i Danmark, så den fik han. Den anden mail var meget lang, og krævede en del snak, men vi kom igennem den. Så nu har hun tre dage med undervisning, inden Påskeferien kommer og så er der tid til at samle op.

Jeg fik også lave styreboksen til videoerne på museet færdig i kladdeform, nu skal der bare bores huller, sættes trykkontakter i, informationen skal printes på fotopapir og lamineres. Så det går fremad.

Næsten færdig styreboks

Efter frokost blev det tid til lidt sofatid, inden vi igen skulle til byen efter medicin til mig, og en pakke til Yulia. Det er da godt jeg er på 85% i rabat på min medicin, ellers ville det være en dyr omgang.
Rønne var næsten mennesketom, en lidt underlig oplevelse når der plejer at være masser af mennesker.

Statsministerens pressemøde var i mine øre ren og skær valgflæsk. Det der skulle siges, kunne være klaret på mindre end 5 minutter. Vi slukkede da også for fjernsynet efter 15 minutter, så orkede vi ikke mere. Om det var et tegn eller ej, ved jeg ikke, men i samme øjeblik hun gik på, trak skyerne sammen, blev sorte og det begyndte at sne !!!!!

Jeg fortsatte med nye skilte til museet, et af dem ser sådan ud

Information ved billetsalget

For et stykke tid siden efterlystes der personer, med en Sundhedsfaglig baggrund til corona beredslab til Forsvaret. Da jeg jo har en sådan, qua min sygeplejerske uddannelse, som jeg tog for at blive optaget på akupunktør uddannelse, meldte jeg mig, velvidende at jeg måske ikke var egnet.
Men i dag fik jeg mail fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse, at jeg var fundet egnet, og derfor var optaget i deres database over sundhedsfagligt personel, til en eventuel krisesituation i Danmark. Så det grå guld kan stadigvæk bruges 🙂

Yulia gik ind for at forberede sig til 1½ times Skype med Dima, jeg skrev blog og begyndte at tænke på aftensmad. Aftenen var en genudsendelse, så ikke mere for i dag.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

#Forsvaret #Sundhedsfaglig #Expert

Stor uenighed…

Jeg kan se at Almenarken og Vejret ikke har afstemt med hinanden. På årets første sommertids dag, fik vi året første snevejr. Mere uenig kan man da vist ikke være.

Det var det syn vi vågnede op til søndag morgen

Vores rose foran køkkenvinduet, har jeg tidligere vist et billede af, men her til morgen var den blevet udsat for morgens snevejr

De danske farver

På den anden side af huset så det således ud

Altså – det var ikke det vi havde lyst til at stå op til, efter de mange solrige dage vi har haft. Nu vidste vi godt, at vi gik til sommertid, men det er ikke altid, kroppen kan finde ud af det, så vi sov en time mere end vi plejer, efter uret. Men ellers kom dagen i gang, med de sædvanlige morgen gøremål, plus drypning af Yulia’s højre øre.

Vi talte om ved morgenmaden, om vi skulle køre en tur i Almindingen for at se  om vi kunne finde nogle smukke vinter motiver ! Jeg tror nemlig at sneen hurtigt forsvinder. Det blev godt nok lidt koldere om morgenen, fra +1,5 til + o,8. Men som sagt, klædte os godt på og kørte en tur.

Det blev ikke den tur vi havde regnet med, der var nemlig mod forventning slet intet sne i Almindingen, det plejer der altid at være. Men nu er alting jo heller ikke, som det plejer at være i øjeblikket.

Vi kørte ind ad Chr. X vej, der hvor bison skoven er, her tog Yulia denne video…

Som du kan se var der intet sne. Så vi trillede en lille tur over Aakirkeby for at købe lidt brød Hos Bager Mortensen – men han havde lukket om søndagen. Så vi forsatte til Rønne og Konditorbageren ved Vibegårds Rundel. Her fik vi det vi ville have, til formiddagskaffen. På vej dertil stoppede vi ved en fold, med en masse heste. Dem kan bypigen Yulia ikke stå for, så det blev til en del billeder 🙂

Eftermiddagen gik med dansk, og forberedelser til engelsk på Campus. Jeg sad og arbejde med et par videoer mere til museet. Jeg er begyndt at lave oplysnings sedler, med videre til den nye museumssæson. De er alle på Dansk, Engelsk, Tysk og som noget nyt også på Polsk. Yulia har fået en mavedanser veninde, der er født og opvokset i Polen. Hende skal jeg lokke til at oversætte til Polsk. Det Tyske for jeg Ralf Klamb til at klare. Han er født og opvokset i Nyker, men han bor nu i Tyskland, hvor han og hans kone har et oversættelse bureau Wordworms.

Vi havde alt til aftensmaden, troede vi, men der manglede kartofler. En hakkebøf uden kartofler duer ikke, så vi måtte en tur i Rema1000. Der var forbavsende få mennesker alle steder i byen i dag, selv på en corona dag. Men godt det samme.

Aftenen gik med blog skrivning, lidt dansk forberedelse og sofa hygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Endnu en god dag til trods for….

Først “til trods for…” Yulia har haft ondt i det højre øre siden hun for 10 dage siden fik fjernet ørevoks hos ørelægen. Så i forgårs ringede jeg til lægevagten. Han anbefalede Panodil og næsespray. Men det har ikke hjulpet, tvært i mod er det blevet meget værre. Så i går lige før middag ringede jeg igen. Det resulterede i at lægen bad hende komme til Akutmodtagelsen til undersøgelse hos lægen. Vi var derned som aftalt kl 12:00 og efter alle mulige sikkerhedsforanstaltningen kom vi ind til en læge, der undersøgte Yulia’s øre og hals. Vi gik derfra med en recept på hydrocortisol, som vi hentede på apoteket.

Venteværelset i akutmodtagelsen.

Dryppe øre, frokost og hygge.

Og så det gode, Yulia fik en sms fra lederen af STX på Campus Bornholm, hvor i han skrev:

Hej Yulia
Som Ann har sagt til dig, har vi nogle engelskhold som mangler en underviser fra 1. april til 15. maj (afbrudt af påskeferien) Det viser sig at være lidt mere end Ann nok har sagt, nemlig 4 hold
1z En (B)
1l EN (A)
1k EN (A)
2kmd EN (A)
Det er 6-10 lektioner med hvert hold + lidt skr arb.
I alt ca 150 timer
Jeg håber du kan og vil hjælpe os?

Svaret har du allerede gættet  JA det kan jeg og vil jeg godt. Så nu er der næsten fuld arbejde frem til midt i maj, er drømme scenarie for Yulia (og mig)

Eftermiddagen gik med at Yulia forberedte sig til den kommende uge, både med undervisning og hendes egne studier. Sidst på eftermiddagen kørte vi en tur til Robbedale for at gå en tur i det pragtfulde vejr. Da vi kørte viste termometeret 12,8 grader, så vi ville nyde det så længe det var muligt. Vejrudsigten lover jo noget helt andet.

Men vi havde en rigtig godt tur i skoven, se selv

Smukke hvide farver
Et enkelt lille lærketræ med fine nye lyserøde kogler
Yulia mente det var på tide med et selfie her i solskinnet

Hjemme igen stod den på hygge, Yulia havde en WhatsApp snak med hendes søster og en Skype snak med hendes mor, mens jeg arbejde med filmene til museet.
Senere gik vi gang med at lave aftensmad, det blev noget kyllingebryst med bacon på en bund af grøntsager m.v.

Lidt før kl. 18:00 tog Yulia det her foto ude fra vores terrasse

Næsten solnedgang

Alle foto er taget af Yulia, jeg glemte min telefon.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Corona update: 1 person fra et plejehjem er død, formentlig pga corona

 

Meget anderledes dag…

Jeg troede, at jeg igen i dag skulle starte med en genudsendelse, men det skal jeg ikke – og dog. Fordi dagen startede som den skulle, vi sov lidt for længe, lige til kl. 07:15. Klokken 08:30 havde Yulia 1½ times Skype med Tanja, så vi fik lidt knald på. Vi nåede det til tiden.

Så mens Yulia var på Skype surfede jeg lidt rundt nettet for at teste vores internet. Det har ikke været det bedste, og jeg ved også godt hvorfor, alle de mennesker der nu sidder hjemme og arbejder, skolebørn og så dem der bare er sendt hjem, de bruger en masse tid på internettet. Vi havde også et andet problem, vores WiFi var meget langsomt. Det er BornFiber desværre kendt for at deres router er. Så ved hjælp af Flemming, indkøbte jeg en ny router, en TP-LINK Archer C9. Den kom i dag.

Men først var vi en tur i Nexø for at hente lidt grej hos El-Supply til museet, hjem til frokost og så kom sms’en om, at nu kunne jeg hente pakken på Shell. Så det gjorde jeg.

Pakkede den ud, læste manualen og ringede så, efter aftale til Rasmus hos BornFiber så han kune ændre vores(deres) router til blot at være et modem og tildele os fast IP adresse. Da det var gjort, gik jeg i gang med at konfigurer den nye router, vore mobiler og vore stationære computere. Skal hilse og sige der blev fart over feltet. Nu står den her, så nu gælder næste øvelse, at få den sat op på væggen.

Nu skal den bare sætter rigtigt op

Men det er ikke dagens bedste nyhed. Den kom på en sms til Yulia omkring klokken 2, og den lød:

“Hej Yulia, på grund af en før tid barsels orlov (adoption) vil jeg høre dig, om du vil overtage engelsk undervisningen i  2, 1g STX klasser,  fra næste uge og indtil sommerferien”

Jeg ved ikke rigtig, om det er gået op for Yulia, at hun har fået netop det arbejde hun så gerne ville have, og som vi troede slet ikke var muligt, at få her på Bornholm – men det gjorde hun. Men det medfører også en masse spørgsmål, som skal hun skal have afklaret med lederen af STX på Campus Bornholm.

Hun er lidt rundforvirret nu, hvilket der ikke er noget at sige til. Så et sted tænker jeg på Gyngerne og Karruselerne, nu hvor hun måske mister nogle krydstogt turister på grund af corona situationen!!!

Hjertelig tillykke med jobbet min skat

Jeg hejser flaget for dig

Resten af dagen var lidt underlig og meget unormalt for tiden, men vi klarede den.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Blå himmel og Foråret på vej !

Godmorgen til dig.
Vores morgen og formiddag var stort set en genudsendelse, af de sidste mange formiddage – så det går jeg let hen over. Sidst på formiddagen var det tid til at blive luftet. Vi kørte til Antoinette stranden, hvor vi gik i det dejligste solskinsvejr. Vi gik helt ud til Vila Nova, drejede ind i skoven hvor vi gik hele vejen tilbage. Der var nemlig lidt for megen modvind på stranden. Men inden vi nåede ind i skoven, blev der lige taget nogle billeder, og snakket med et par kanoroere, der kom tæt ind på land til os, det var rigtig hyggeligt.

De var nået lidt væk inden jeg fik taget et billede

Men Yulia nåede at tage en video med dem, mens jeg talte med dem

Efter jeg havde talt med dem
Vi måtte passere en intermisstisk høfde

Der var også et par lystfiskere ude, og vaske deres blink

Intet bid mens vi så på

På vejen igennem skoven, var der en masse blomster, så Yulia måtte ned i hendes ynglingsstilling, så jeg kunne tage billeder af hende med numsen i vejret, sagde hun !!!

Tja måske rigtig

Der var mange smukke scenerier i skoven, her et af dem

Et vandløb uden ret meget vand

Så gik turen hjemad, først i Rema1000 for at handle ind, så vi kan klare os til på mandag, dernæst ned på museet for at hente vores plæneklipper(den har været vinteropbevaret der) ud og købe billig benzin til bilen, og i dunken til plæneklipperen. Benzinen er godt nok billig lige nu 8.89 kr. for oktan 98 med E10.

Græsset blev slået inden Yulia havde Skype kl. 16:00 hvor jeg overgik til sofaen og en film på tossekassen.

Aftensmaden var dampet laks, med diverse grøntsager og hjemmelavet hollandaise sauce (det er guf)

Efter sådan en skøn solrig dag, er der naturligvis også en fantastisk solnedgang, som vi så den fra vores spisestue da kl. var 18:30

Smukke solnedgange som altid

Og herfra så kender du resten af rumlen…………

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Så er der 8 personer der er smittet med corvid-19 på Bornholm. Så indtil nu er vi sluppet billigt. Lad det forblive sådan.

Det kribler og krabler nu.

Jeg føler mig næsten som dansk fjernsyn lige nu – genudsendelse på genudsendelse 🙂 men det er vilkårene i vores virus verden af i dag.

Efter alle de sædvanlige morgen gøremål og Yulia’s klargøring til eftermiddagens on-line snak med hendes sprogskole, og mit arbejde med at lægge tekst og musik på de videoer, vi skal bruge på museet, mente vi tiden var inde til en skovtur, godt nok uden madkurv og kaffe. Det tog vi inden vi kørte til Robbedale skoven…. Her gik vi en meget lang tur på lige knapt 2 km. Vi kom forbi denne myretue

Hecules myrer er den største art i Danmark, er lidt sjældne på Bornholm, også kaldet Nordens termitter.

På vores vej tilbage til bilen kom vi lige forbi et område med ramsløg, så der skulle plukkes til salaten

Der er masser af ramsløg nu

Vi rengjorde det sidste af terrassen, så nu er den sommer klar. Så mangler jeg bare at gøre grillen klar – så kan det godt blive sommer.

Yulia gennemførte on-line mødet som den eneste elev, så hun fik en time alene med læreren. Han blev så begejstret for Yulia’s hjemmearbejde, at han ville bruge det i den videre undervisning.

Nyeste hamstringsbølge er i gang, denne gang er det konserves af enhver slags, gør det endelig alle jer der hamstrer, for så bliver der mere frisk mad til os andre, og om ½ år kan I smide det hele ud. Velbekomme siger jeg bare.
Håber I har toiletpapir nok, ellers har forretningerne masser af det

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Ironi kan forekomme i dagen blog

 

Ikke for begynder…

Livet er ikke for begynder, det burde opleves forlæns og leves baglæns, men igen i dag skinne solen og temperaturen har sneget sig helt op på 7 grader !!

Morgenen og formiddagen gik som den plejer hos os i øjeblikket. Yulia har en del snak med to af hendes elevers forældre omkring en forestående afgørende eksamen i engelsk. De to drenge skal begge til Finland for at studere, men som situationen er i øjeblikket hvor grænserne er lukkede, kan de ikke tage dertil, til den eksamen der kan berettige dem til optagelse, så hvad nu lille du…… De tager meget af Yulia’s tid, og jeg tror hendes budskab endelig er trængt ind hos dem.

Da alt det var klaret kørte vi en tur på Galløkken for at nyde solen, og dejlig lang gåtur.

Med den nye krydstogtkaj i baggrunden
Ind mod land lige før badehotellet. Det var lidt ørekoldt!

Vi gik helt ud til Fredensborg Badehotel og tilbage igen. Så det blev sen frokost igen i dag!

Yulia læste lidt, jeg arbejde med de film jeg omtalte i går. Skiftede sengetøj mens Yulia gik i gang med at rense fliserne på terrassen. Det burde vel egentlig være omvendt, men sådan er der så meget. Vi hyggede os med vær vores lille job.

Fliserne får en omgang
Og bagefter skal de fejes

Sidst på eftermiddagen havde Yulia 1½ times Skype, så aftensmaden blev også lidt sen. Resten af aftenen stod på sofahygge og snak

Pas godt på dig selv og hinanden

– det gør vi.

Dagens covid-19 tal på Bornholm er 5 som er smittet. Sidste smitter blev konstateret i søndags.

Så fik jeg tid til at skrive

I går var en helt, efterhånden almindelig mandag. Morgenmad, Yulia Skype og efterfølgende en køretur ud i det blå, med høj sol, og skide koldt. Men altså, vi kørte til Ølene Fuglereservat for at se på fuglelivet der.

Is på vandpytterne

Det var ikke fordi der var særligt meget liv af se på, fra de tre fugletårne vi var oppe i. Det var en del grågæs, som er den almindeligste fugl på stedet, og så var der to traner – de dansede dog ikke for os.

Grågæs og en enkelt trane
Udsigt fra det nordre tårn
Udsigt fra det sydlige tårn
Oppe fra
– og nede fra

Hjem til en sen frokost og så eller en masse læse dansk. Jeg gik i gang med at rydde op på min computer, så den er mere overskuelig. Det hjalp, og jeg fik installeret Pinnacle Studio 23 Plus, så jeg igen kan arbejde med videoer. FORDI vi (Flemming) er ved at lave et system så gæsterne på museet kan se videoklip på en tv monitor. Indtil nu er der 5 forskellige klip, som gæsterne kan vælge imellem. Disse klip skulle jeg klippe i, lægge musik på m.v.
Takket være min gode ven og IT pusher Flemming fik vi det hele til at køre, som det skulle indtil videre! Nu skal vi bare i gang med vores internet forbindelse. Efter at alle sidder hjemme og arbejder, er der rigtig meget pres på. Så jeg vil bestille eget IP nummer, og en ny og bedre trådløs router end den BornFiber stiller til rådighed.

Og således gik vores dag i går. Også med sofahygge og så videre

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

 

Endnu en dag i solen

Vores søndage er jo noget andeledes i disse corona tider, men heldigvis skinnede solen igen søndag, det meste af dagen. Det meste af formiddagen blev brugt til de sædvanlige hjemlige sysler. Om eftermiddag blev vi nødt til at køre en tur, så det blev Teglkås, der vandt vores opmærksomhed. Yulia kørte os derud, og vi tog en lille tur ind mod skoven. Men det var rigtigt koldt, så vi vendte om.

Kørte et lille stykke tilbage, hvor Yulia stod ud, for at tage nogle billeder (se dem på hendes Facebook profil) Jeg blev i bilen, det vil sige jeg kørte et stykke frem for at samle hende op – men næ nej tak “Jeg går” og det gjorde hun den næste 1-1½ km, og tog en masse billeder. Men så frøs hun også, og ville godt køres.

Jeg blev “agter-ud-gået”
Teglkås havn, hvor jeg troede jeg kunne købe lidt torsk, det kunne jeg ikke, han havde kun fanget en
Vil du så køre med hjem.

Resten af dagen gik også med forskellige sysler, som læse dansk, køre amatørradio – og YES jeg fik en kontakt med en Japaner. Desværre smuttede en kontakt med en fra Malaysia og USA – øv.

Sofaen og tv nyhederne fik vores opmærksomhed ganske kort. Jeg er ved at være træt af at høre om corona virus.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Da solen brød igennem

Så blev det weekend med høj flot sol fra morgenstunden – det kunne kun bliv en god dag. Samme morgenstund bortset fra vi skulle “tidlig” op, da Yulia havde Skype kl. 8:30. Jeg foretage forskellige små gøremål, som der nu engang også skal laves.

Da Yulia var færdig, havde hun en lang telefon WhatsApp snak med hendes datter. Efter den havde vi også en snak og det gik over i en lille frokost. Efter frokosten kørte vi(Yulia) os til Fosforitten hvor vi gik en lang tud på stranden, masser af sol og ingen vind. Da vi nåede vendepunkter langt ude, var der en trappe der førte op til en bænk med rygstød. Den havde jeg aldrig set. Vi satte os på den, og der gik ikke lang tid for jakken, og strømperne måtte af, og buksebenene blev rullet op – næsen op mod solen og så ellers suge til til, plus bølgesvulp – det helse for sjæl og legemed.

Her går turen ned ad de mange trapper til stranden

Sådan så fotografen ud da han filmede turen ned ad trapperne

Koncentration
Denne mur er en del af den udskibningshavn der var
Rester af pælene der holdt broen
Vel nede nød vi solen en kort stund inde turen gik videre
Yulia er kommet op ad endestop trappen
Her er hun klar til at nyde solen, inden jakke sko og strømper røg af
På vej op ad de sidste par trin
– og så gik der solbadning i den… (Jakken røg af kort tid efter)
Her kan du se hvad det var vi nød

Vi var ikke de eneste, der var ud og nyde solen, vi mødte en del mennesker, på corona afstand.

Hjemad hvor vi spiste lidt frugt, senere gik kaffemaskinen i gang og terrassedøren blev åbnet lige så forsigtigt luften var kun 7,5 gr. !!

Der var meget varmt da vi kom hjem i huset mod syd

Til aften nød vi suppen som Yulia satte over i Multicockeren inde vi kørte på turen til Fosforitten. Jeg er vild med hendes grøntsagssuppe.

Aftenen foregik som bl.a. sofahygge, lidt lokal TV2 nyheder og hinandens selskab

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

P.S. Så er der 3 smittede personen på Bornholm, de sidste to på samme plejehjem, en beboer og en ansat.

#fosforitten #arnager #multicocker #corona #bornholm