Lønningsdag

Jeg var tidligt oppe i går, da jeg skulle være på museet kl. 8:30. Der kom en flok soldater, der er under optræning til udsendelse til Afghanistan. De kommer 3 gange mere i denne omgang.
Min Virksomhedspraktikant kom også i går, så der var liv på museet. Jeg selv lavede forskellige ting klar til opsætning på museet.

Kommunen var der også, for at fælde træer omkring museet

Der er gang i fældningen

Jeg fik også sat TV monitoren op med de 4 små videoer, som vores gæster selv kan vælge, hvilke de vil se – alle de vil se alle

Vælg selv (der mangler tekst på boksen)

Jeg var hjemme lidt over kl. 13 hvor Yulia netop var blevet færdig med dagens undervisning. Vi kørte straks til min læge, idet jeg har bedt om en vaccination mod lungebetændelse, den som medierne har skrevet om, fordi jeg er i risikogruppen på grund af min diabetes 2.

Hjemme igen fik vi en god solid frokost, så aftensmaden blev nem. Det blev til lidt sofahygge inden Yulia begyndte at forberede lektionerne til i dag. Sofaen sprang på ryggen af mig, samtidigt med at jeg så en film – den fik jeg godt nok ikke set ret meget af, da ham med sprøjten kom forbi. Det må være en eftervirkning af vaccinationen. Imens havde Yulia 1 times Skype med Dima.

Så blev det kaffetid, samtidigt ringen Maria, og de fik en meget lang snak…

Dagen var også dagen hvor Yulia fik hendes første løn som Lektor på Campus Bornholm, så hendes smil nåede helt op til begge ører 🙂

Aftenen gik med snak, hjælp til lektier og hygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Slag for alle pengene !!

Godmorgen. Hvad fik vi så sådan en herlig tirsdag, med høj flot vejr, lidt blæsende, til at gå med?
Jo ser du, vores morgen ritualer er de samme som altid. Klokken 10:00 havde Yulia den første undervisnings lektion og jeg skulle være på museet da Samfundstjenere MÅSKE dukkede op – du har sikkert allerede regnet ud, at det gjorde han ikke. Det gjorde til gengæld min meget gode ven Hardo og hans hund Anni. Vi fik en lang sludder over vores havetraktor og hvordan vi skal få liv i den. Han mente det ville bliver klaret på fredag !!

Jeg skrev så et brev til Kriminalforsorgen, men en besked om at han ikke var dukket op – igen, samt et spørgsmål om der var noget jeg ikke vidste!
Det var der:
Jeg har modtaget din mail fra kontoret hvor jeg kan se, at du ikke har været informeret om  at al samfundstjeneste er indstillet som følge af Corona-situationen. 

Nej det var jeg ikke, men det blev jeg nu.

Da jeg kom hjem var Yulia i fuld gang med undervisning, og det ville hun være lige til kl 14:00, så skyndte mig at iføre mig golf dresset og så kørte jeg til Rø, da jeg havde fortalt at jeg gjorde det.

Det blev et par gode timer på golfbanen. Jeg gik kun 9 huller, dels pga af tiden, men også fordi jeg skal have lidt flere kilometer i benene før jeg går alle 18 huller. Men som sagt blev det en god tur. Den tog 1 time og 40 minutter, og jeg gik i alt 4.940 plus et par hundrede meter mere, da man skal efterlade golfvognen udenfor greens. Jeg brugte i alt 48 slag. Sådan så min tur ud:

9 huller på New Course i Rø

Det er lige før man kan tælle mine slag, ved at kigge på dette billede, da man kan se hvor jeg ikke går fremad, men lidt til siden.

Midt på eftermiddagen kørte vi en tur af små veje til Hammershus og hjem igen, da Yulia trængte til at se andet en hendes computer.

Resten af dagen gik med at forberede lektier til i morgen og for mig, lidt forskelligt arbejde, med e-mail skrivning, og selvfølgelige lige lidt sofa hygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

Dårlig offentlig service

Mandagen startede helt normalt, og kl. 9:15 kørte jeg på museet for at åbne op for Lisbeth (virksomhedspraktikant). Kl. 10:15 havde jeg en aftale med diabetes sygeplejersken på hospitalet. Jeg tjekkede ind 10:10, og da klokken var 10:30 gik sygeplejersken forbi, hun så mig og hilse på mig.

Og så startede ventetiden, og jeg ventede, og jeg ventede, indtil klokken blev 11:10 så havde jeg fået nok, kørte tilbage til museet. Jeg arbejde et par timer inden jeg kørte hjem igen til frokost. Så jeg håber, at hun næste gang er klar til tiden, eller i det mindste oplyser mig om, at hun er forsinket.

Hjem til en lille frokost, og efter den gik Yulia i gang med rette hendes studerenes hjemmeopgaver, og gøre klar til i undervisning i dag tirsdag. På et tidspunkt var hun klar til at blive “luftet”, så vi kørte til Robbedale for at gå en tur i det dejlige vejr.
Jeg har downloadet en app til min nye iPhone, så vi kan se vores ture. Den i dag blev på 1,66 km

Turen i går, med små pitstop(fotostop) 🙂
Her skulle der lige fotograferes et eller andet
Åh det var det her…

På vej hjem handlede vi lidt og hjemme stod den på kaffe og kan ikke huske hvad det hedder. Hvorefter Yulia gik til en times undervisning via WhátsApp med Nikita. Han og hans familie er i deres Dasha (landhus), og her har de ikke en internetforbindelse.

Jeg begyndte så småt at forberede aftensmaden, som kom til at bestå af gammeldags bankekød og kartoffelmos – mums det var godt.

Yulia brugte hele aftenen til at lave opgave tildagens lektioner, samt rette de tidligere opgave, så jeg sled lidt på sofaen 🙂

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Store Rengøringsdag

Søndagens ord om “Kom hviledagen i hu……..” Kunne vi ikke overholde. Idet jeg havde indkaldt Bestyrelsen til Store Rengøringsdag på museet. Der mødte 7 personer op, kun en middel trussel var nødvendigt. Yulia og jeg kørte til museet kl. 8:45 for at gøre klar til kl. 10, hvor de øvrige var tilsagt, nu var det jo søndag 🙂
De dukkede op pø om pø. På forhånd havde jeg lavet et opslag på køkkendøren om, hvad der skulle laves, og i hvilken rækkefølge. Så de måtte selv vælge hvad de ville lave. Alle de værkstøjer, rengøringsmidler med videre, der skulle bruges stod klar, så de kunne bare gå i gang.

Det gik faktisk ret godt, selvom der var et par stykker, der ikke fik lavet ret meget, men de kom!!!

Kl. 12:45 kørte Yulia og jeg til Gartnervangens Grill, for at hente det smørrebrød jeg havde bestilt, så klokken 13:30 satte vi os til bords, i behørig afstand som man skal.

Efter frokosten gik vi i gang igen, og da klokken blev 15:45 sluttede dagen, og alle tog hjem. Jeg gik en tur rundt for at se, hvad der var udført. Der var godt nok nogle ting, jeg bliver nødt til at lave om, men det vidste jeg næsten på forhånd.

Undervejs tog jeg lidt billeder, blandt andet disse

Så er der gang i rengøringen og traileren var snart fuld af ting der skulle på Bofa
Havetraktoren kunne ikke starte…
Noget af gården, og luftværnskanonen højtryks renses
Kaffepause, det skulle der også være tid til
Hver anden stol er fjernet i biografen
Færdigt arbejde
Også her, men jeg mangler at sætte nogle nye billeder op
Selv betongulvet blev vasket

Og så var der lige det der, med at være omhyggelig med rengøring!! Lad mig straks sige, at jeg HAR gjort ordentlig rent

Lidt meget støv på skinnen til stoleliften !!

Hjemme igen blev det tid til en kop kaffe, og et stykke belønnings chokolade 😉 Jeg startede med at skrive blog, mens Yulia gik i gang med at forberede lektien til morgendagens undervisning. Det tog det meste af aftenen for hende, så sofaen fik glæde af mig i et par timer.
Aftensmaden bestod af lidt tiloversbleven smørrebrød ! – og tidligt i seng, der er en hård dag foran os begge igen i dag mandag

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

En meget stille lørdag

Lørdag starten normalt med morgenmad, hvorefter det blev tid til lidt hyggesnak, inden Yulia kl. 10:30 havde 1½ times Skype med Dima. Så jeg kørte på museet for at ordne de sidste ting til i dag søndag, jeg var hjemme til frokost, men inden vi spiste kørte vi til Rønne. Yulia manglede skrivehæfter, så det blev boghandleren, der fik vores besøg, og når vi nu var i nærheden, gik vi i Meny, for at handle ind til weekenden.

Eftermiddagen bød på lidt hjemmearbejde for os begge to, indtil sidst på eftermiddagen hvor vi kørte en tur til Kultippen, for at gå en tur på stranden den ene vej, og i skoven tilbage. Det kom der et par billeder ud af

Vi var ikke helt alene på stranden
Nyklippet mand i det skarpe sollys.
Det blev også til lidt tid på bænke

På vej hjem var vi lige et smut inde hos Connie og Flemming. Jeg havde lige en opgave for Flemming til vores interaktive del på museet. Så vi var først hjemme kl. 19:20. Det vidste vi godt ville ske, så vi havde forberedt aftensmaden inden vi kørte. Som noget nyt prøvede jeg at stege kylling underlår i vores airfryer – det blev super godt, så det skal prøves igen. Dertil fik vi nye kartofler, grønne asparges, broccoli og gulerødder, samt naturligvis brun sovs.

Aftenen gik med sofahygge

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Så blev det næsten weekend !

Det har været en rigtig travl uge, men masser af udfordringer for os begge, men indtil nu har vi klaret dem alle.

Fredag morgen kørte jeg på museet for at forberede åbningen, men også fordi min Virksomhedspraktikant kom. Det gør hun hver mandag, onsdag og fredag fra kl. 10-12. Heldigvis kom Skaarup også, så de arbejdede sammen, medens jeg gik i gang med mit arbejde, klargøring til søndagens Store Rengøringsdag. Jeg skal jo være sikker på, at der er værkstøj nok til alle 7 personer der kommer. Det er første gang så mange har meldt sig – næsten frivilligt 🙂

Så jeg måtte en tur i byen for at handle. Var færdig kl. 12.15 hvor jeg kørte hjem for at spise frokost med Yulia. Hun havde haft 1½ times Skype med Yoga Tanja. Efter frokosten kørte vi begge til museet, hvor Yulia gik en tur på Galløkken i 1½ time, som aftalt, for så var jeg klar til at stoppe med dagens arbejde.

Hjem til en god kop kaffe og et par småkager – man skal jo holde den slanke linje……. Det blev til lidt sofahygge inden vi gik på “hjemmearbejde” begge to. Yulia fortsatte med 1 times Skype med Dima, men jeg gjorde aftensmaden klar.

Apropos det jeg ikke fik taget billede af i går var det

Jeg bryder mig ikke om at skulle trykke på en sprit dispenser hvor man kommer frem, og derfor vil jeg heller ikke byde vores gæster på museet, at skulle gøre det. Da vi havde en dispenser som den på billede herhjemme, testede jeg den med også med vand(tynd håndsprit), og den virkede som den skulle. Så jeg bestilte to nye på nettet, og dagen efter var “posten” med dem, samtidigt havde han de store latexhandsker med, så nu er vi HELT klar til at kunne åbne museet.

Så fik jeg også bestilt smørrebrød til rengørings arbejderne på søndag, har masser af diverse vand og lidt øl i køleskabet, samt masser af kaffebønner, så det skal nok blive en god søndag på museet.

Jeg ved godt det er lorten der sætter maden på bordet, men altså lige nu stinker der så meget, og har gjort hele ugen, at man ikke kan sidde udenfor i det gode vejr. De kunne sgu vente til på mandag, hvor der loves regn……..

Da klokken var 18.05 blev jeg ringet op af G4S om, at alarmen på museet var gået. Så vi måtte afsted. Men som altid, indtil nu, er det en falsk alarm. Lige nu er det nok fordi det bliver varmere og alt småkryb vågner op. Når de så kravler op på en sensor, som afgiver lidt varme, ja så går alarmen.
Den blev slukket og der var naturligvis intet galt, så nu vi var der gik vi en tur rundt om museet, blandet for at se de mange får og lam.

De hygger sig gør de

På vej op ad Snorrebakken siger Yulia pludselig “STOP, jeg vil tage nogle billeder af raps marken, den er smuk gul nu.”

Find Yulia !!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Endnu en hård arbejdsdag!

Den bedste overskrift i dag ville have været “Ditto” Fordi dagen i går, fuldstændig lignede onsdagen, og så dog alligevel ikke.

Sent op, morgenmad, Yulia forberedte sig til morgenens undervisning kl. 8:30 og da klokken blev 9:00 kørte jeg på museet, for der mangler stadigvæk meget, og så skulle Samfundstjeneren møde ind kl. 10:00 – men det gjorde han ikke, så nu har jeg kontaktet Kriminalforsorgen, for at høre om der er noget jeg ikke ved !!

Så jeg gik i gang med skære de billeder ud, som jeg i går klæbede op på træpap. Bestilte nogle varer på nettet, større latex handsker, dem vi fik var ikke store nok til mandehænder 🙂
Skrev nye skilte som blev printet ud, altså en “kontor dag”. Var i byen for at hente den bestilte hånd sprit, og noget smart, som jeg vil vise dig i morgen, glemte at tage billeder af det.

Jeg var hjemme igen kl. 14:15 hvor Yulia var i fuld gang med dagens anden undervisnings lektion. Da hun var færdig havde vi lige en time, inden hun skulle have en Skype lektion, så vi kunne lige nå en tur til Villa Nova og se på Østersøen, den så sådan ud i dag

– og så er resten en gentagelse af i går 🙂

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Museumsdag

Vores dag startede lidt sent, da Yulia først havde undervisning kl. 10. Jeg der imod skulle være på museet kl 09:00, da en mand ville komme og aflevere noget, han have magnet fiskes i Snorrebakkesøen. Det viste sig at være en magasin til et tysk Sturmgewehr fra ww2, men et specielt et af slagsens, det var nemlig fyldt op med skarpladte patroner. Nu er jeg ret sikker på, at disse patroner ikke er farlige, efter mindst 75 år i vand . Men man ved aldrig, så det blev lagt i vores bombebrønd  indtil videre.

Lidt senere kom der en flok soldater, der skulle se på, og planlægge den uddannelse, der er startet for soldater, der skal udsendes til Afghanistan som sikkerhedsfolk. De kommer på museet, og øver en del gange den næste måneds tid.

Skaarup kom og underviste vores Virksomhedspraktikant i, hvordan man registrer modtagne genstande i vores database. Imens gik jeg i gang i udstillingen med at lave lys, sætte billeder op, og i det hele tage gøre klar til sæsonen. Da kl var 14:30 vente jeg næsen hjemad. Hjemme var Yulia i gang med dagens anden undervisningstime.

Sådan så der ud på museet

Nyt lys i en montre, en tv skærm klar til Interaktive videofilm
Montren med de tre ting, TV2 Bornholm vil vise i en udsendelse i sommer. Ikke færdig endnu
Udenfor går skovfolkene og fælder træer, så fæstningsvoldene igen kan ses. Det bliver så flot

Da Yulia var færdig, trængte hun til en gåtur og frisk luft, så hun kørte os en tur til Antoinette stranden, hvor vi gik en dejlig tur

Sidste del af eftermiddagen gik med afslapning for os begge, inden aftensmaden blev indtaget. Resten af aftenen gik med at massere Yulias nakke. Det er hårdt, at sidde så mange timer foran en computer og undervise. Jeg måtte ned på gulvet, for at få sat ryggen på plads i et par knæk, så var jeg så god som ny. Så du kan forstå, at det var en hård dag i går for os begge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Lang arbejdsdag

Tirsdagen er jo dagen hvor jeg går på vægten og måler blodsukker, det gjorde jeg også i dag. Jeg var kl 7:40 på hospitalet for at få taget blodprøver, fastende, og jeg var den første i køen. Det var til mit hver 3. måneds besøg. Så jeg var hurtigt ude igen, og så hjem til morgenmaden. Da den var overstået gik Yulia i TEAMS med 3 andre lærer omkrig en speciel klasse, hvor hun har dem i engelsk. Jeg fortsatte med at lægge app’s ind på min nye telefon.

Jeg nåede dog ikke ret langt, før jeg fik et opkald fra TV2 Bornholm. De ville gerne lave et interview med mig på museet, fordi det nu så ud til at antal personer, der måtte være på et sted, i juli/august ville bliver forhøjet til 500 personer. Så jeg tog på museet, de fik deres interview. Det bliv vist i aftes kl. 19:30 nyhederne, de havde udover os, besøg Svanekegården og Natur Bornholm.

Taget fra tv nyhederne med mobiltelefonen

Det ser ikke pænt ud, at jeg står med hænderne i lommen, men fotografen lovede at det kun blev fra brystet og op han ville filme. Så næste gang jeg ser ham, så koster det….

Hjem igen hvor Yulia fortsat var i video snak. Da hun var færdig, gik hun straks over i den næste videos møde, for at have undervisning. For mig var det tid til lidt frokost.

Da Yulia var færdig og hun havde fået lidt frokost ved 15-tiden, kørte vi en tur til Robbedale for at gå en tur i skoven. Her var dejlig fredfyldt og masse af sol og liv fra skoven fugle – og MYRER.

Robbedal

Turen gik til Netto, for at handle lidt, der var næsten ingen mennesker, så 2-meters reglen var nem at overholde. Hjemme igen, begyndte Yulia at forberede lektier til i morgen, og jeg havde en del mail der skulle reageres på.

Nå ja, dagen tal som jeg send målte: Blodsukker (det korte) 5,7 og det hospitalet målte som er det lange, og mest interessante var på 8,1 (skal gerne være <7,7) så det var fint taget i betragtning, at det for 3 mdr. lå på 11,2.
Derudover blev der taget 17 andre målinger, og ALLE lå indenfor normal områderne, også kolesterol 🙂
Så på den måde er jeg tilsyneladende sund og rask – og så ikke et ord om min vægt(som igen faldt) og min metale tilstand, vel ?  🙂 🙂

Aftensmad, dampet laks og diverse grøntsager og Yulia gik straks i gang med at forberede den sidste lektion til i morgen. Jeg planlagde mit eget arbejde i morgen, da vi på søndag har Store Rengøringsdag, så jeg skulle gerne være færdig med at svine på museet. Så det blev sent inde vi blev klar til at gå i seng.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Travl dag

I går var en meget travl dag lige fra morgenstunden, hvor vækkeuret gav lyd fra sig allerede kl. 06:45 (midt om natten) men vi SKULLE op, da Yulia havde undervisning kl. 8:30 med “morgensamling” på TEAMS inden dagens undervisning gik i gang. Da TEAMS virkede som det skulle, kørte jeg afsted. Var ud og handle nogle ting til museet, hvor jeg var kl. 9:00.
Kl 10:00 mødte Lisbeth (Virksomhedspraktikant) op til 2 timers arbejde. Jeg havde brugt tiden, til at få den laptop hun skulle bruge i gang, men da den ikke har været tændt i 2 år, var der en masse opdatering, som ikke var færdige kl. 12:00.

Men vi brugte formiddagen fornuftigt alligevel, da Skaarup og senere Stoffer kom. Så der blev snakke influenza, gummihandsker som posten kom med, drukket kaffe og spist solbær muffins, som Lisbeth havde bagt. Så selv da, blev det en produktiv formiddag, hvor en masse blev snakket på plads.

Desværre så jeg ikke noget til den Samfundstjener, der skulle komme ! Så nu er jeg spændt på om han kommer på torsdag.

Yulia havde haft en travl formiddag, og da jeg kom ved 13-tiden havde hun er TEAMS møde med en af hendes kollegaer fra Campus. De snakkede om deres fælles klasse. De blev enige om, at lave et fælles TEAMS møde med alle klassens lærer i dag kl. 10:00

Vi fik lidt frokost, og så kørte vi en tur til Fosforritten, hvor vi gik en tur på stranden, til vi kom til en trappe, der fører ned til stranden, et stykke nede ad stranden. Halvvejs oppe ad skråningen, er der en bænk. Der satte vi os. Først røg jakkerne, så skoene, så strømperne, til til sidst, for mig, T-shirten. Sådan sad vi  en½ times tid, og nød det pragtfulde solskinsvejr, inden turen gik hjemad til endnu 1 times Skype for Yulia.

På vej ned til stranden
Udsigten fra bænken
På vej hjem igen i stærkt solskin

OG så var det jeg gik i gang med min nye telefon,en iPhone Xs MAX, som kom med posten i dag. Jeg var blevet rimeligt træt af min 3 år gamle Huawei Mate 9, så nu skulle der ske noget. Jeg blev ikke færdig med den nye, med jeg kom langt.

Vi kørte ved 20-tiden en tur ned til Nørrekås for at se solnedgangen, og der var som altid utrolig smuk. Se selv Yulia’s billeder taget med min nye telefon

Lige før den forsvandt
Unge mennesker hyggede sig på badebroen
To unge piger nød også solnedgangen
Selv den modsatte vej, var der gode motiver

Dagen sluttede med lidt sofahygge og en kop kaffe

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi