Det er hemmeligt – næsten…

Godmorgen. I dag bliver min blog ikke så lang, da det har været en helt almindelig dag, uden de store ting. Jeg var på museet allerede kl. 8:30 da “de grønne mænd” ville komme og øve sikkerhed, for dem der snart skal til Afghanistan. De blev i tre timer. Fassel kom og begyndte at male billetsalget, som havde lovet. Normalt skyder han med vores gæster om torsdagen. Dem der var på museet, havde ikke lyst eller de var ikke gamle nok.
Vi havde nemlig besøg af en børnehaveklasse på 20 børn og 2 voksne, dejligt at se at selv i denne alder, forstår de vigtigheden i, at spritte hænder og tage handsker på.

Kl. 13 kom Annette og tog sig af billetsalget og jeg gik i gang med buskrydderen på græsplænen, som jeg tidligere har skrevet om. Jeg blev ikke færdig da tiden løb fra mig, og jeg skulle til at lukke.

Den spændende ting jeg skrev om i går, ved jeg nu godt hvad er, men ved du det også. Du får her et billede af den

Hvad er dette ???

Da vi havde spist, og set TV Nyhederne kørte vi en tur til Sorthat Odde, for at nyde solnedgangen, her er der lidt til solen går ned

To sole på et billede
Godt sted at sidde
Lunt og rart

På vej hjem kørte vi en vej, hvor vi ved at vi som ofte kan se rådyr, harer og fasaner. Harerne var der, men der var ingen rådyr, de var blevet udskifter med et dådyr med en lille kalv, det var et smukt syn. Desværre forsvandt de i det høje græs før jeg var i stand til at tage et billede af.

Hjemme igen, blev det blogskrivning og sofahygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Et enestående fund – tror jeg

Normal morgen, det vil sige vi kørte til jem&fix, da Yulia havde brug for et par nye gummihandsker, hun ville lave en masse rengøring i dag, så derfor.

Jeg kørte til museet i god tid, for at åbne men også for at køre på tanken, efter en dunk benzin til vores havetraktor. Den var næsten tom, og jeg ville slå græsset.

Jeg fik åbnet og så kom Zarina, hun er frivillig og sidder i billetsalget. Kort efter kom Lisbeth – og så var det jeg trak mig væk for at slå græsset – du ved kvinden bla – bla – bla.
Jeg slog min gps track app til, for at se hvordan min dag ville se ud. Da jeg nåede til kl. 13 slog jeg den fra, se selv hvorfor

Min formiddag

Der var nu en helt speciel årsag til det så sådan ud, fordi jeg også havde den på mig da jeg slog græsset

Klik her for at se den

Det trængte alvorligt til at bliver slået, og det blev da også helt flot. Nu mangler jeg bare en tur rundt med buskrydderen om stenene langs hegnet og langs alle bygningerne. Det bliver gjort i dag når Annette (frivillig) kommer og tager sig af billetsalget

Færdig arbejde

Lisbet havde bagt Drømmekage, som muffins til formiddagskaffen

Der er ved at gå lidt kage i den

Godt besøg på museet og som altid på denne årstid er det pensionisterne der kommer, også i går

Det giver som ofte nogle gode dejlige snakke, det var også tilfældet i dag. Midt på eftermiddag kom der et medlem af Calypso, den lokale dykkerklub. De havde i weekenden dykket ved Hammeren, og her havde de fundet nogle spændende ting. Specielt en ting. Den blev fundet på 23 meters dybde i en kasse med nogle gasmasker m.v. Denne ting var vakuumpakket i en slags plastic, så den var som ny. Fantastisk da den formentlig har ligger der nede i mere end 60-70 år. Det var et russisk fund, og jeg skal lige have oversat teksten på den. Jeg har aldrig hverken set, eller hørt om denne genstand. I må væbne jer med tålmod før i får den af se.

Hjem til en kop kaffe og en “hvordan har din dag været”, inden Yulia gik til Skype med Dima – og så har du sikkert allerede gættet hvad jeg foretog mig…. 🙂

Kort tur i byen for at handle og så hjem for at lave aftensmad som blev dette

Jomfru hummer
Kalve steaks
Grøn salat
Selleri frites
og flütes

Så var vi også mætte – om vi skulle fejre noget – næh sådan spiser vi hver dag.
Sludder det var kunne fordi vi kom i Rema1000 lige som de gik og “prisede ned” så det blev så billigt, at vi kunne lade være.

Efter TV Avisen gik Yulia i gang med at se “Borgen” på hendes computer, og jeg så en enkelt Hawai Five-O. Inden det blev tid til lidt sofahygge

Pas god på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Tillykke Kronprins Frederik

Dagens morgen var som den plejer, bortset fra at ulia kørte med på museet for at hjælpe mig med at åbne, blandt andet fordi jeg skulle sætte det store flag på Bastionen, i anledning af Kronprins Frederiks 52 års fødselsdag

Tillykke Frederik

Da vi kørte hjemmefra skinnede solen fra en skyfri himmel, men da vi kom hen til toppen af Snorrebakken, lå der en tæt dis over hele Rønne. Nede omkring havnen så det sådan ud

Tæt dis i Rønne

Det var meget underligt at se. Faktisk fortsatte denne dis on-off hele dagen, også da vi ved 18-tiden var på biblioteket for af aflevere en bog, og hente en video som Yulia gerne ville, for bedre forståelse af det danske sprog. I Knudsker skinnede solen hele dagen fra en dis-fri himmel. Det var en temperatur forskel på 9 gr !!!

Hjemme på Hedebovej ser vores jordbær rigtig gode ud, med mange flotte blomster, som forhåbentlig bliver det til lige så mange bær

Jordbær i fuld sol

Ellers har Yulia været hjemmegående hustru, fortalte hun mig da jeg kom hjem, med hvad det indebærer af huslige sysler.

Min dag på museet var en helt ok dag, også da jeg tjekkede hvor mange gæster vi har haft i år contra sidste år, på de to første dage, så har vi haft 48% flere gæster i år, så jeg er godt tilfreds.

Aftensmaden bestod af Spareribs med alt tilbehør og resten af aftenen stod i TV Nyheder, læse dansk, lave blog tegn

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig fortsat

 

En fantastisk dag på mange måder

Så kom dagen i går hvor vi kunne slå dørene op på museet, og det fra meget tidlig morgen, det vil sige at museet først åbnede kl. 10:00, men allerede kl. 07:00 var jeg på museet, da P4 Bornholm gerne ville have et direkte interview med mig, netop i anledning af åbningen, så selvfølgelig var jeg på museet kl. 7. Det blev et 4 minutter langt indslag. Senere på formiddagen blev jeg ringet op af radioen, de ville høre om det var ok, at de brugte interviewet i deres eftermiddags udsendelse 🙂 Så vi får da godt nok meget reklame, af den gratis slags lige 🙂

Jeg kørte hjem til morgenmad via bageren og 1½ time senere kørte jeg ned for at åbne. Det var ikke den store mængde gæster der kom, men det var flere end på åbningsdagen 2019, så jeg er fuldt tilfreds. Dagen gik ret hurtigt for pludselig var der 15 minutter til lukketid, og der var stadigvæk 2 gæster inde.

Så mens de så færdig satte jeg mig på en solrig bænk, hvor jeg havde denne udsigt.

Fantastisk vejr, måske for godt til museumsbesøg

Hjem til en kop kaffe, slappe lidt af mens Yulia havde 1 times Skype. Jeg tror nok sofaen røg på mig, og fjernsynet startede en NCIS 🙂

I formiddags cyklede Yulia ned til Campus for at aflevere nogle bøger på deres bibliotek. Hun fik en snak med et par af hendes lærer fra sprogskolen. Denne ene spurgte om hun var den Yulia, der havde haft hendes datter i en gymnasieklasse til engelsk, hvilket Yulia kunne bekræfte. Hun var meget interesseret i høre om Yulia fortsatte efter sommerferien. Det vides ikke, da hun ikke har været til den snak med skolelederen, som´han har inviteret hende til. Så vi krydser fingre.

Aftensmaden blev noget med kylling overlår i ovnen på grøntsager med videre. En dejlig let middag.

I formiddags var jeg på Hospitalet til en snak med Diabetes overlæge Vestergaard,  som opfølgning på min på min blod/urintest fra i mandags. Han havde kun en ting at sige “Hvis dette havde været din første test, for undersøgelse af diabetes, ville jeg have sagt, du har ikke diabetes” citar slut. Sådan en besked gør en helt glad i låget. Der blev testet for 20 forskellige ting, og ikke en eneste af dem var uden for normal området, og slet ikke for en mand i min alder.
MIT eneste problem er at Trulicity’en ikke er rar. Så jeg skal nu prøve en anden medicin, som jeg kan huske navnet på, og i en meget mindre dosis end Trulicity. Den skal jeg have, for ikke at droppe helt ud af diabetes medicin, og det er min egen læge der nu tager over.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi fortsat

 

Næste normale tilstande

Så begynder vores søndag formiddag igen at ligne sig selv, stort set alt hvad vi interesserer os for, og som er åbnet igen, også selvom det var med lidt afspærring, og ingen håndtryk til farvel og go søndag. Men det kommer snart.

Hjemme igen blev det tid til formiddagskaffe, hvorefter Yulia gik ind på hendes kontor/studer kammer for at læse en bog, på dansk færdig. Jeg gik på nettet for at “lede efter billeder efter Levka ubåds station under ww2” uden at det lykkedes mig, at finde andre end de to jeg havde i forvejen. Så man må konstatere, at der var ingen der turde nærme sig for at tage billeder.

Efter frokost kørte vi en til Antoinette strand for at gå en tur, den blev ikke så lang, det blæste ret meget fra vest. Så vi kørte til Rønne for at handle lidt, og så havde Yulia lige nogle blomster, der skulle tages billeder af

Smukke rhododendron
Rønne havns vartegn

En rolig eftermiddag, det er jo den sidste “fridag” før det går løs på museet i morgen.
Må konstatere at det blev en total afslappende dag, foran computer, eller på sofaen, med eller uden tv’et tændt.

P.S. i går var der 7 måneder til Juleaften, men kun 3 måneder til min fødselsdag og vores 3 års bryllupsdag

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

 

 

Så kom den !

Dagen i går var fra morgenstunden ganske almindelig og Yulia havde 1½ times Skype med Dima, så jeg kørte på museet for lige at lave de sidste småting. Det blev ordnet så nu er jeg helt klar til på mandag.

Vi spise tapas rester til frokost og Yuia gik i læse dansk mode og jeg i TV mode, indtil jeg fik en opringning fra TV2 Bornholm. De ville gerne lave et kort interview med mig til aftenens 19:30 nyheder. Så jeg måtte afsted igen til museet. Det der  blev vist et er en helt ok optagelse, om hvilke foranstaltninger jeg tager nu vi skal åbne på mandag. Midt under optagelse, der foregik ude i gården begyndte det at regne. Det forsatte det meste af dagen, så nu må bønderne være glade ! Så nu kom det ……

Der kom lige en flok svaner forbi, mens jeg lukkede museet

Man er ikke i tvivl om det er svaner

Hjem igen for at lave regnskab. Da jeg var færdig måtte jeg til Rønne for 3. gang i går, der var nemlig mangler i køleskabet ! Yulia gik læse dansk mode og jeg i skrive blog mode.

Det var en ganske godt klip museet fik i prime time på TV2 Bornholm, det var som ventet kort, men meget præcist i oplysningerne

Affotograferet fra TV

Hele udsendelsen kan se her:

Indslaget kommer 3:47 inde i udsendelsen

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

 

 

 

 

Gløden er ved at gå ud.

Min overskrift lader jeg stå alene i dag. På et tidspunkt skal jeg nok forklare hvad jeg mener med det, men du har sikkert allerede har regnet ud, at det er omkring “ham”.

Morgenens telefonsamtale med “ham” gjorde mig så stjerne tosset, at jeg holdt mig væk fra museet i dag, jeg mangler også kun nogle få timers arbejde så jeg klar til at åbne, så det skal jeg nok nok. Jeg måtte afreagere på et ellers andet, og da Yulia havde Skype med yoga Tanja 🙂 gik det ud over de små hvide golfbolde. Jeg tog på golfbanen og spillede 9 huller, resultatet snakker vi ikke om, men så var jeg på normalt puls igen.

Jeg blev forstyrret et par gange af P4 Bornholm, som ville lave en aftale om et interview på mandag morgen. Kæk som jeg var sagde jeg naturligvis “Du kommer bare, hvad tid ses vi? ” Hendes svar gjorde mig lidt stille. “Jeg er på museet kl. 07:00” Har man sagt A må man også sige B, så jeg skal tidlig op på mandag.

Vi spise en dejlig frokost spansk tapas, hvorefter vi kørte en tur til Arnager og derfra videre ad små vej til Almindingen,og videre hjem. Det kom der lidt billeder ud af.

En “lyst”fisker i vand til livet
En lidt frysende mand
En kvinder der fotograferer
Nogle køer der æder og hviler
Og en masse ramsløg

Således gik vores eftermiddag og hjemme igen spise vi resten af lasagnen fra i onsdags. Tv nyhederne blev forsøgt fordøjet. Yulia gik dansk-studie-mode, og jeg begyndte på min blok

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Så kører det derud af

Som du kunne læse i gårds dagens blok, vil jeg åbne museet på mandag. Dette meddelte jeg Forretningsudvalget i morges, og som ventet var “han” hamrende negativ. Han skrev “Nej det er ikke nogen god ide…..” og så en masse negativt. Det meste ramte ham selv, da det han skulle lave ikke er færdigt, selvom det er 6 måneder siden det blev startet.

Så var det lige at Museumslederen trådte i karakter og sagde “Jeg åbner museet på mandag og alt er klart undtagen XXXXXXXX men det bliver det vel i løbet af sæsonen”

Kl 9:30 blev jeg interviewet direkte i P4 Bornholm om åbningen. Senere på dagen ringede TV2 Bornholm, om de måtte komme i løbet af weekenden og lave en optagelse om åbningen.

Så da vi havde spist morgenmad kørte Yulia og jeg, på museet for at gøre arbejdet færdigt. Vi kørte hjem og spise frokost, og Yulia blev hjemme, da der ikke var noget til hende. Jeg blev der til kl. 15 så var jeg færdig, med undtagelser af nogle mindre ting, som jeg vil lave i løbet af weekenden.

Jeg har allerede løfter SLØRET en lille smule, for det nye der er sket på museet, se selv her

Se selv, sløret er løftet lidt…

Kaffetid, slap af tid, Skype tid, NCIS tid og så aftensmad og en stille or rolig aften.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Intet nyt – endnu….

Morgenen var helt identisk med onsdag morgen, og Yulias ville ligne den også. Men så tog hun en beslutning. “Vil du tjekke cyklen om den er i orden, for så vil jeg cykle en tur ned til Antoinette Stranden”. Så jeg tjekkede cyklen, der skulle bare en lille smule luft i dækkene, så var den klar.

Jeg tog afsted for at gøre klar til dagens arbejde, dels til Lisbeth, men også fordi de kom fra kasernen med vores kampvogn M24 på slæb

Tryk her og se videoen.

Der er akkurat lige plads til den store kranbil

Desuden blev luftværnskanonen flyttet, så jeg kunne få plads til billetsalget, som de også flyttede.

Højt oppe

Senere på dagen klodsede Fassel og jeg billetsalget op, så det stod helt i vatter.

Billetsalget på ny plads, det samme er luftværnskanonen og kampvognen

Ellers lavede Lisbeth et godt stykke arbejde igen, med tekster til billederne. Jeg fik langt de fleste op, så jeg mangler vel en 5-6 timers arbejde, så er udstilling klar til at åbne

Her væggen om tyske indkvarterings steder

Jeg kom først hjem kl. 16:00 så det blev lidt lidt sofahygge tid, fordi Yulia skulle have Skype med Dima kl. 17:00. Efter det kørte ud for at handle til de næste par dage.
Aftensmaden blev Lasagne, så det blev lidt sent inden vi fik spist. TV Nyheder, men stadigvæk intet fra forhandlingerne på Christiansborg.

Så det blev tid til lidt snak om dagen og ellers bare sofahygge.

STOP PRES SIDSTE NYT:
Jeg åbner Forsvarsmuseet på mandag

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig