En på flere måder varm weekend…

Hej igen. De sidste par dage er der ikke sket noget særligt, så jeg valgte ikke at skrive på min blog. Men her kommer en opsummering, af de sidste par dages gøren og laden.

Lørdag blev indtil videre årets varmeste dag på Bornholm, og da jeg havde valgt at spille golf, kan du sikkert godt forstå, at det var en svedt og træt mand efter 9 huller, så mere blev det ikke til. Jeg havde klogeligt valgt at spille de sidste 9 huller, da de ikke er så krævende som de første 9. Som sædvanlig gjorde jeg et stop ved vandhullet på hul 14, for at se om der skulle ligge nogle bolde i vandet – sørme det gjorde der, så jeg fiskede i alt 11 bolde op.

Selve golfspillet blev en del op og ned, mest pga varmen. Jeg lavede 22 point hvilket er 4 bedre end mit handicap.

Hul 11, et forholdsvis nemt hul, bortset fra de mange klipper der stikker op

Jeg havde sat Yulia af ved Østerlars Rundkirke, da hun ville følge Kobbeå ud til Østersøen. Hun havde en rigtig godt tur. Du kan se billederne derfra, på hendes Facebook profil. Jeg hentede hende ved Melsted Badehotel.

Resten af lørdag var afslapning med en enkelt tur til Villa Nova stranden, så Yulia kunne tage sig en svømmetur.

Søndag sov vi ikke særligt længe, da vi gik tidligt i seng om lørdagen. Heden havde gjort sit til det, og til trods for en tropenat fik vi en god nattesøvn, med vinduet i soveværelset på vid gab, dynerne blev ikke rigtig brugt den nat.

Efter morgenmaden kørte vi en tur til Rønne, for at se om jeg kunne finde et par halvlange tynde shorts, og en tynd god polo shirt, til at bruge når jeg skal spille golf. Det lykkedes at finde det, og så til en fornuftig pris. Jeg fik desuden købt nogle nye “trainers” sokker hedder de fandt jeg ud af, du ved sokker med meget kort skaft. Det var i en rigtig lækker blød kvalitet af bambus. Har tidligere haft bambus strømper, og da disse var på tilbud, 3 par for 29.95, ja så slog jeg til.

Hjem til en lille frokost, og så har du sikkert allerede gættet at turen gik nordover til Rø. Men først satte jeg Yulia af i Tejn havn, så hun kunne gå langs kysten til Allinge. Imens spillede jeg alle 18 huller. Havde en mand og en kvinde foran mig, da jeg nåede til hul 10, her sad en anden mand og ventede på de to foran. Vi snakkede lidt før der blev plads, og han slog ud, mens jeg ventede spiste jeg en banan, og drak lidt vand. Hul 12 har altid voldt mig lidt problemer på grund af dalsænkningen mellem teested og green. Se her hvorfor

Det er kun 160 meter, men der er smalt og optisk svært hul og banens næst nemmeste hul !!!

Men i dag lykkedes det, mit udslag landede på greenen ca. 4 meter fra hullet, så desværre måtte jeg to-putte, men jeg er godt tilfreds, da jeg og ikke hullet vandt i dag.

Ved hul 14 nåede jeg manden igen, han igen sad og ventede på de to foran. Han blev træt af at vente tilsyneladende, for jeg så at han sprang hul 14 og 15 over, og gik direkte til hul 16. Jeg forsatte mit spil, og snart var det min tur til at vente på dem. Normalt når en to-bold bliver indhentet af en en-bold, lukker man igennem som det hedder. Jeg gjorde da også tegn til dem jeg gerne vil gå igennem, men kvinden løftede bare en hånd til stop – bliv bag ved os. Skal lige sige at dette er IKKE god kutyme og sportmandsship. Jeg forsøgte igen på hul 16 med samme resultat “bliv bag ved os”. Så knækkede min film lidt, og jeg blev irriteret over denne opførsel, så de sidste 3 hul gik op i l….

Skal lige sige, at mens jeg ventede efter mit udslag på hul 14, som landede tæt på det famøse vandhul, tog jeg min fiskestang op af bagen, der var måske en enkelt eller to bolde i vandet – jo sørme der var ikke mindre end 8 bolde. Så med sidste weekends tur og de to gange forbi vandhullet i denne weekend, har jeg fisket ikke mindre end 33 bolde op !!!

Afslutningen på denne historie blev, at da jeg kom til parkeringspladsen, stod de og læssede deres grej fra golfbilen over i deres bil, en mega stor fed Mercedes, på tyske nummerplader. Så var det gik op for mig, hvorfor de havde opført sig som de gjorde. Det har jeg ALDRIG set danske spillere gøre, de har nemlig pli…

Jeg lavede da også hun 37 point, 1 over mit handicap….

Som sædvanlig havde Yulia badetøj med, og hun fik da også flere svømmeture, på de 3½ time jeg var på golfbanen.

Efter første bade stop
Ved andet bade stop
Samme sted
Smukt parti fra kysten

Når man sådan går en så lang tur i varmen blive man også tørstig, så “Ølstauan” fik lige hendes besøg

En Svaneke chokoladeøl

Da jeg var færdig og min temperament var faldet lidt til ro, kørte jeg til havnen i Allinge hvor Yulia ventede på mig. Vi kørte den korteste vej hjem for at sætte en gang Spareribs med tilbehør over.

Så blev det tid til de lokale TV Nyheder, blogskrivning, læsning og forståelse af lokalavisen Rytterknægten, og sluttelig lidt sofahygge med kaffe og en “lille sød”

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

 

Den skal bare holde sig væk….

Torsdag var stort set en dag som alle andre lige i øjeblikket. Både på museet og herhjemme. Efter aftenmaden ville vi køre en tur til Sorthat Odde og gå en tur langs havet i det gode vejr.
Men vi måtte gøre et pit-stop allerede efter 2 minutters kørsel, idet jeg for første gang i, måske 30 år så fritgående levende storke og så to af dem

En af de to storke
Første billede var fra bilen

Vi fortsatte til vores mål, parkerede og gik en dejlig lang tur, naturligvis med en masse foto-stop

Første stop
Andet stop
Tredje stop med ny fotograf

Vores aften bragte ikke rigtig noget nyt.

Fredag morgen var her ekstremt meget varmt, og Yulia ville gerne en morgentur i havet for at svømme, men tiden var begrænset, da hun skulle have yoga Tanja kl. 10:30, så vi kørte en tur til Nyker for at Yulia kunne tage billeder af en utrolig smuk valmuemark, inden den visner.

Min dag på museet startede med at at jeg havde Miljøpedellerne, der hjælper til på museet, med rundt på en guidet tur, som tak for deres hjælp. Ellers var resten af dagen lidt stille, vejret var alt for godt til at tage på museum.

Da jeg kom hjem pakkede Yulia badedragten og vi kørte til Villa Nova Stranden. Her tog hun indtil flere svømmeture i det kolde vand, jeg blev siddende på stranden og nød solen

En badenymfe på vej ud

Hjem til lidt hygge under parasollen mens jeg gik i gang med at grille aftensmaden. Det vil sige jeg startede med af lave kold kartoffelsalat, havde kogt lidt rigeligt med ny Bornholmske kartofler i går

Hygge
Så blev maden serveret

Det var en særdeles varm fornøjelse at stå ved grillen, da temperaturen på skyggeside af huset var der

26 grader i skygge og 30,7 indendørs

Efter aftensmaden blev det tid til den daglige dosis af løgnehistorien fra TV Nyhederne, inden vi overgik til lidt mere svalende omgivelser – og hygge.

God weekend

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Grønne fingre

Onsdag blev en lidt mærkelig dag på museet, da samfundstjeneren igen, beviste, at har ikke egner sig til at være på museet. Der er rigtig mange ting han IKKE kan, men kronen på værket var alligevel, da han om formiddagen ville fylde benzin på vores buskrydder. Det er ikke første gang han har gjort det. Han fyldte på, trak et par gange, og den startede i ca 5 sekunder, så døde den. Han blev ved med at forsøge at starte den, men den ville ikke. Jeg spurgte ham om det var den benzindunk, der stod udenfor han havde brugt. Det var det sagde han. Så kan jeg godt forstå, at den kunne starte, det er en 2-takt motor, og han havde brugt almindeligt benzin som er til vores havetraktor. De to dunke er mærket, så man ikke kan tage fejl – men han kunne, så han kommer ikke mere.

Jeg talte med Kriminalforsorgen om det, og de var enige i min beslutning, og de skulle nok betale for en ny buskrydder.

Så jeg måtte en tur i byen efter en ny, som så er klar til morgen, hvor jeg har hjælp på billetsalget hele dagen.

Vi grillede aftenmad, men inden var vi lige på havevandring. Yulia holder meget af hendes lille urtehave i de tre højbede. Her lidt billeder fra dem

Bedet med krydderurter
Lidt jordbær og meget persille.
4 tomatplanter
Hjemmelavede melonplanter(Kerne fra købe melon)

Spændende om de bliver til noget. Der er i øvrigt også en agurkeplante. For slet ikke at tale om de mange blomster hun har.

Pas godt på sig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Golf, vin, god mad og godt selskab

I går havde vi en sædvanlig morgen. Jeg tog på museet og Yulia blev hjemme for at forberede sig på dansk/russisk med Steen. Dagen på museet var rimelig travl fra formiddagen, men det ebbede fuldstændigt ud kl. 13. så resten af dagen var MEGET stille. Så jeg kunne lukke i godt tid, komme hjem og skifte tøj. Vi var inviteret til Sankthans aften hos Joanna og Torben i Rø.

Kl 17 præcis rullede vi ind på gårdspladsen. Vi var 6 personer i alt, vi havde alle været sammen i vinter, så vi kendte hinanden. Der var dækket op i haven i det skønne vejr. Men inden vi spiste gik vi en tur ind på golfbanen, som går lige op ad ejendommen. Det vil sige hul 14 er det.

Hele selskabet beser hul 14’s green
Torben og jeg snakker om golf. Torben er sportsjournalist på TV2 Bornholm

Hjemvendt fra golfbanen, hvor jeg ca 50 meter fairway fandt en golfbold, godt nok et vildskud, blev det tid til et glas vin

Rosevin og golfbold
Deres udendørs brændeovn/gril
Pølserne bliver grillet

Vi havde er dejlig aften og kom lidt sent hjem, så derfor er min blog forsinket i dag, da jeg først har skrevet den her til morgen

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Sankthansaften…..

Mandag morgen er altid speciel, fordi der ligger en ny uge forude. I går morges blev Yulia hjemme, det var gråt og koldt. Så jeg kørte ned og åbnede museet som jeg plejer. Lisbeth og Samfundstjeneren kom i går, og da jeg havde en del gøremål udenfor museet, overtog Lisbeth billetsalget indtil hun tog hjem kl. 12.

Der kom faktisk ret mange gæster, af en mandag at være, og igen oplevede jeg at INGEN, ikke Bornholmere vidste at Bornholms havde været besat, af Sovjetunionen i 11 måneder, hvor resten af Danmark var frit….

Dagen gik hurtigt når der er mange at snakke med, således også i går. Hjem til kaffe og snak. Kl. 17 gik Yulia i “klasseværelset” for at have Skype. Jeg startede med at lave rabarber/blommegrød og aftenmad. Den kom til at se således ud, altså aftensmaden (var lidt oprydning i fryseren)

Grøntsagsbund med oksepølser og kyllingelår – himmelsk

Vi var en tur på biblioteket for at aflevere en video Yulia havde lånt. Kørte en omvej hjem i det smukke vejr, så lidt harer og agerhøns, men ingen rådyr. Hjemme blev TV Avisen “læst” – der var nu ikke så meget at råbe hurra over, ej heller at Bornholm nu officielt er “klimaø” med hvad det fører med sig af arbejde, når den store vindmøllepark skal etableres. Jeg ser bare noget andet end den glæde alle ser – nemlig at prædikatet som turistø går i fløjten i nær fremtid. Det med vindmølle glæden, er som at pisse i bukserne, det varmer dejligt i starten, men det bliver hurtigt koldt.

I dag er det jo Sankthans aften, og vi skal til Joanna og Torben i Rø for at fejre midsommeren. Jeg gik faktisk forbi deres gård i søndags, den er nabo til hul 14 på min golfbane.

Ved hul 14

Vi glæder os til at besøge dem, og en forhåbentlig dejlig lun hyggelig aften, sammen med gode venner

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

P.S. Undskyld stavefejlene i går, fik ikke læst korrektur 🙂

 

Vådt, varmt og godt!!!

Søndag morgen/formiddag som de plejer at være. På vej hjem kom der simpelthen et meget voldsomt regnvejr, der var så kraftigt, at der var jordskred, der spærrede vejen til Teglkås, læste vi på nettet da vi kom hjem. Hjemme igen til en kop kaffe og lidt “hvad skal vi lave i dag”. Vi havde jo planlagt en 3-4 timer på forhånd, men hvad ellers. Regnvejret var lige ved at sætte en stopper for de 3-4 timen, men heldigvis opførte det. Her i Knudsker fik vi kun 19,8 mm regn i dag.

Som aftalt kørte vi til Melsted, hvor jeg satte Yulia af ved Badehotellet, og så kørte jeg ellers til Rø for at spille 18 huller golf på New Course. Jeg var der næsten alene, hvor i mod Old Course var fuldt besat, af et stort selskab. Jeg lejede en golfbil, det er billigt som medlem efter kl. 13:00 og jeg havde en tid kl. 13:20. Så jeg startede ud. Lad mig sige med det samme, det er ikke nær så anstrengende, at spille 18 huller når man kører rundt. Jeg personligt får mere ud af selve spillet, også fordi New Course er ekstrem lang. Men som sædvanligt gik det lidt op og ned, men når jeg ser på mit scorekort da jeg var færdig, var det nok mest op det gik.

På hul 14 ligger der et rigtig grimt vandhul, som altid “sluger” en masse bolde, og i dag også min. Så jeg kørte frem for om jeg kunne se min bold, det kunne jeg plus 11 mere

11 flere bolde med op af vandet, de skal bare vaskes

Så det var en god gevinst på dette hul. Resten af huller gik okay, men på 15 ligger der også et vandhul. Her røge jeg ikke i, men jeg tjekkede lige, ups det blev til 3 bolde mere i posen. Jeg forstår ikke folk ikke fisker der bolde op!!

Men jeg spillede som sagt en helt ok runde, og som du kan se gik jeg i 97 slag og jeg fik 43 point, 7 bedre end til mit handicap. Ikke nok med det, så var der også bane par på hul 11, 16 og 18. På hul 4 og 13 tabte jeg sutten 🙂

Mit elektroniske scorekort

I mens jeg spillede gik Yulia turen ad redningsstien til Nørresand ved Gudhjem. Det blev som altid til en masse gode billeder

Gederne på Melstedgård
Møllen ved Melstedgård (Tejn Stubmølle) og gule valmuer i forgrunden
Fra stien til Gudhjem

Da jeg var færdig hentede jeg Yulia ved havnen i Gudhjem og vi kørte hjem til en sen velfortjent frokost kl. 16. Det blev til lidt snak også, inden jeg kørte Yulia til Rønne Bio. Hun havde købt billet til den film vi ikke fik set i Gudhjem, og da det er en tøsefilm, “Little Women” fortrak jeg ikke at gå med i biografen, så jeg kørte hjem og så et par NCIS, dem er der mere slag i for os drenge.

Hentede Yulia, hjem til kaffe og sofahygge

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

 

På en sommerdag

Lørdag var en “sov længe” dag, så det blev sent inden vi kom i omdrejninger. Efter morgenmaden kørte vi til Rønne for at handle ind til weekenden. Hjemme igen var der forskellige sysler, inden vi kl. 13:30 kørte mod Gudhjem/Rø. Yulia kørte os til Gråmyr, hvor hun stod af, for at gå en tur i området, og videre ned til Gudhjem, mens jeg kørte videre til Rø og golfbanen.

Hun tog en masse dejlige billeder, som du kan se på hendes Facebook profil. Min tur på golfbanen blev ligesom en tur i Tivolis rutsjebane – op og ned. Så det var lidt frustrerende, så jeg blev enig med mig selv, at det var en ommer i morgen. På hul 2 er der på en kornmark rigtig mange valmuer

Valmuemark

Men som sagt så gik det op og ned. Jeg fik på hul 3, 4 og 5 opture der ville noget, idet jeg lave bane par på alle 3 huller lige træk. Hvilket vil sige 4 slag, 4 slag og 3 slag. Men så kom jeg til mit skrækhul, hul 6 og som sædvanlig gik det galt, og måske ikke alligevel. Jeg skød ind i noget bevoksning lige før et vandhul, så jeg besluttede mig for, at se om jeg kunne finde min bold. Så jeg gik ind meller træer, brombær og brændenælder. Her fandt jeg hurtigt en bold, den var ikke min, men i lommen med den. Først den 4. bold var min, så turen i skoven gav 3 bolde i bagen. Godt hul og så snakker vi ikke om scoren. Men alt i alt lavede jeg 22 point, 4 bedre end mit handicap, som i øvrigt er 27,1. Så jeg var rimelig tilfreds, men heller ikke mere.

Det var en meget varm tur deroppe, termometeret stod på 21 grader og slet ingen vind, så jeg var færdig efter de 9 huller. De er i øvrigt de værste på de 18 huller. De sidste 9 er nær så slemme, rent fysisk at klare

Træt mand efter 9 hårde huller

Da jeg var færdig hentede jeg Yulia i Nørresand havn i Gudhjem.

Fra “den lille havn” (Nørresand)mod vandet
Og mod land.

Vi kørte hjem for at begynde med lave tidlig aftensmad, da vi ikke havde spist nogen frokost. Så vi spiste allerede kl. 16:30.
Maden og TV Avisen blev fordøjet, og vi overgik til sofahygge. Da Yulia mente hun ikke havde fået motion nok, tog hun cyklede og cyklede en rundtur hun holder meget af, den er på 6 km. I mens skrev jeg blog og drak en enkelt kop kaffe.

Og sådan gik vores dejlige sommer lørdag

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig.

God weekend

Så gik fredagen og en ny weekend er dermed begyndt. Fredag morgen var som sædvanlig, men noget overskyet og koldt, så Yulia havde ikke lyst til at tage en svømmetur. At vi så også sov, lige til kl. 7:30 var en anden sag.

Jeg kørte på museet alene, Yulia havde lidt dansk hun skulle læse, og så havde hun en Skype sidst på formiddagen med yoga Tanja. Jeg var alene på museet med min Samfundstjeneste mand. Vi fik skiftet snoren ude med en klinge på vores buskrydder, og så gik han ellers i Kanondalen, for at rydde skråningerne. Jeg så ham først 1½ time senere, der var ikke mere benzin på buskrydderen. I mellemtiden var solen kommet højt på himlen, så han svedte bravt. Rydderen fik lidt at drikke og det gjorde han også, væk var han, indtil klokken blev 14, og SÅ var der ikke mere benzin igen. Så resten må vente til på mandag.

Dagen startede rigtig langsomt med gæster, men sidst på formiddagen, ligesom jeg havde opgivet, at der ville komme nogle, ja så kom de i stor mængde. Sørme om Gørtleren fra Nordjylland ikke også kom. Det 7 år i træk jeg ser ham og hans kone. De kommer altid i den samme uge. Som sædvanlig havde han været på markeder rundt omkring, så der var lige nogle billeder, med militær tilknytning, jeg skulle se for om jeg kunne bestemme hvad det var. Som ofte lykkes det, men i dag var der en enkelt ting jeg måtte opgive. Han havde selv brugt næsten 1 år, uden at kunne finde ud af det.

Så dagen sluttede rigtig fornuftig, og jeg kunne lukke med god samvittighed og køre hjem, til et kys eller to, og en kop kaffe. Da den var drukket, måtte vi en tur i byen for at handle ind til weekenden. Aftenmaden var kyllingebryst i noget stærkt Mexicansk sovs som jeg lavede. Desværre blev den ikke stærk nok, syntes jeg.

Efter TV Nyhederne gik Yulia på nettet, til et on-line “et eller andet” med hendes veninde Alena. Det tager som regel et par timer, så jeg nåede at se en NCIS, vaske op, og skrive blog.

Kaffe, sofa hygge og godnat.

P.S. Hvis vejret arter sig i eftermiddag, lover jeg billeder på bloggen i morgen. Jeg har booket tid på golfbanen (også søndag)

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Det kolde gysssssss

Onsdagen var en meget normal dag, med hvad der normalt sker på vores hverdage, den eneste forskel var, at på grund af den fine vejr, kørte Yulia med på museet og hjalp mig med at åbne. Bagefter gik hun til den nye strand for at tage en svømmetur, sagde hun. (Jeg tror på hende)

Om aftenen kørte vi en tur til Hasle Havn, da jeg kom hjem fra museet. Det var jo det dejligste sommervejr, med høj sol og 21 gr. varme. Vi blev enige om at støtte Havnegrillen

Så venter vi bare
Fiskefilet med fritter og salat

Efter maden gik vi en tur på havnen. Der var rigtig mange unge mennesker der også nød vejret, høj musik og bølgen kold !!

Vi blev på land
– også mig
De her “nød det” håber jeg…
Solen stod smukt

Vi kørte en stille tur hjem igen til aftenkaffen og sofahygge.

I går morges blev det en andeledes dag, det var et skønt vejr og Yulia mente, vi skulle en tur til Antoinette strand, for at tage en svømmetur. For min skyld ingen alarm, bare jeg får lov til at blive på det tørre  – det fik jeg.

Men Yulia hun hoppede i vandet, for anden dag i træk, sej kvinde

Det så MEGET koldt ud, 14,6 gr sagde Badevand.dk

Så det var godt jeg blev på land.

Der var en masse svaner lige omkring stranden, 20 eller mere

Over 20 svaner

Min dag på museet blev en arbejdsdag med ændring af lys i nogle montre. Jeg udskiftede en del linesta lysrør med led-lys. Lavede lidt regnskab og ellers var det en meget stille dag med hensyn til gæster.

Om aftenen var vi i biografen i Gudhjem for at se “Little Women” efter romanen af samme navn, på dansk “Pigebørn”. Det blev en kort fornøjelse, idet filmen gik i stå efter 25 minutter, og vi fik af vide, at de blev nødt til at starte forfra!! Så da vi havde ventet ½ time gik vi, det var vi ikke de eneste der gjorde. Så vi gik en dejlig tur rundt i Gudhjem.

På havnen

Nu kom vi lige forbi den berømte iskiosk, og så måtte jeg lige have en soft ice, Yulia sprang over

God udsigt, mindre god is !!!
På vej mod Nørresand havn
På Nørresands mole, med en smuk begyndende solnedgang

Som du sikkert ved, er der stejle gaden i Gudhjem, se selv her

Det var hårdt
Her var det mere jævnt

Hjem igen til lidt skriveri her, sofahygge og i seng

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig