영화 ‘기생충’을 봤어

Søndagen blev en lidt travl dag. Yulia havde fra formiddagen 1½ times Skype med Yoga Tanja. Jeg lavede forskellige gøremål inde og ude. Efter vores frokost kørte Yulia os til Allinge, på Birkebakken, hvor hun stod af. Jeg vendte bilen og kørte til Rø, og en 9 hullers tur. Den gik som den skulle, da jeg spillede op til mit handicap, og det til trods for jeg eksperimenterede lidt med mit sving og driveren. Det kunne jeg godt mærke, da jeg kom hjem, mit venstre håndled gjorde temmelig ondt. Så jeg har i dag måtte ty til Voltaren (den stærke af dem) og det tog smerten heldigvis, skulle jo gerne kunne spille igen næste weekend 🙂

Da jeg var færdig kørte jeg til Tejn, hvor jeg hentede Yulia og vi kørte til Allinge .Vi kørte til Nordbornholms Røgeri, for at spise Buffet. Den syntes vi godt nok er blevet lidt af en turistfælde, den koster 194 kr., det er noget i overkanten af hvad der er rimeligt syntes vi. Så turen fortsatte til Allinge Røgeri, hvor vi bare spise en fiskefilet med pommes frites og tilbehør. Her havde vi en dejlig udsigt

Vores udsigt
Yulias udsigt
Min udsigt (og jeg det luftede lidt)

Vi gik så en tur på den nye “bro” der er anlagt mellem klipperne

Tid til et kort hvil undervejs
Yulia nøjedes med at hvile sig lidt op ad klipperne

Herefter kørte til Scala Gudhjem, fordi vi havde en aftale med biografen senere. Vi gik en tur forbi kirken og ned til havnen, hvor Yulia fik en siddekammerat, selvom det var mig der spiste softice

Har du lidt mad til mig?
Se selv 🙂

Turen gik til biografen, hvor Yulia blev sat på den helt store danskprøve. Vi så en koreansk film “Parasite” hvor der blev talt koreansk og med danske undertekster

Så venter vi bare!!

Hjem til en kop kaffe og lidt sofahygge inden turen gik til sengen

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

Endelig weekend og godt vejr

Så sluttede en travl uge og en forhåbentlig dejlig weekend er startet, den er i hvert fald startet helt ok. Mit sidste indlæg fra i mandags, som jeg også lagde ud på Facebook, har godt nok sat gang i sagerne, jeg ved ikke hvor mange gange historien er delt, det er i hvert fald mange. Jeg lagde den også på Trustpilot med kopi til ejeren af Dueodde Dinner & Steakhouse. På nuværende tidspunkt har hun ikke reageret – underligt…..

Nå men tirsdagen blev en stille på både hjemme og på museet, hvor i mod onsdag var der fuld knald på med guidninger – 3 klasser lige i rap – det er hårdt også for stemmebåndet. Så jeg var vist meget stille herhjemme om aftenen 🙂

Tirsdag fik jeg tilsluttet en sensor i Kastellet, så lyset tænder når der går gæster ind, og forbliver kun tændt i 30 minutter, hvilket er passende, har jeg fundet ud af, og så sparer vi på strømmen

Sensor sidder oppe på loftet

Torsdag var der igen en guidning, men kun en skole fra Bramsnæsvig. Det er 3. år i træk de kommer med deres 6. klasse. Sådan noget kan jeg godt lide. Hardo kom og hjalp med at skyde med sortkrudt gevær med gæsterne. Han havde hans hund Annie med

En træt hund efter rigtig mange løbetur efter hendes bold

Torsdag aften var den Generalforsamling i Kastellet Venner. Den vælger jeg at forbigå i tavshed – det var ikke rart det der skete!!!!

Fredag var en stille dag, og i denne uge har Yulia ikke været ude og bade/svømme, det har det simpelthen været for koldt til.

I stedet for tager hun bussen(med mund bind på) til Rønne, går rundt og fotograferer, kommer ud på museet og hjælper mig med at lukke, og så handler vi på vejen hjem. Det her er et af hendes billeder fra fredag

Udsigt mod Sct. Nicilaj kirke og en sporvogn på en lastbil

I dag lørdag MÅTTE jeg en tur nordpå! Yulia kørte os til Gudhjem hvor hun overlod rattet til mig. Turen gik så til golfbanen for at spille 9 huller. Yulia havde haft en rigtig god tur, min var ok, men heller ikke mere, når jeg tænker på spillet.

Udsigten fra teestedet på hul 5 New course. Til højre Kunstmuseet og i horisonten Christiansø

Lige nu øver Yulia dansk, jeg har sat aftensmaden over – stegt fasan med tilbehør.
Den er spist, det var en himmerigs mundfuld. Jeg skriver min blog færdig mens Yulia har 1½ times Skype med Dima.

I morgen går turen igen nordpå og Yulia igen til Gudhjem, hvor jeg kommer til, når jeg har spillet de sidste 9 huller. Så forsøger vi med en ny bryllupsmiddag og bagefter går vi i Scala Gudhjem og ser filmen “Parasite”

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

 

 

Spist ALDRIG på den restaurant…

Vores dag i mandags startede perfekt fra morgenstunden, min fødselsdag og vores bryllupsdag,  og hele dagen igennem var dejlig. Jeg havde bestil bord på Dueodde Diner & Steakhouse til os mandag aften.
Inden vi kørte derned, var vi en tur i Blomster Selvpluk marken for at købe lidt blomster hjem til. Der stod også nogle meget store og flotte solsikker, dem kunne Yulia ikke stå for…

På solsikke rov, de var meget store
Bierne kunne også lide dem

Vi kom i god tid, så vi gik en tur ud af den lange træbro til havet. På vej tilbage begyndte det regne lidt.

På vej ud til havet
Det blev også tid til en selfie på vej ud
Tilbage ved restauranten
Klar til en dejlig middag
Så er vi klar til hygge og god mad – troede vi…

Men så begyndte det, jeg ved ikke om jeg skal le eller græde, over vores besøg på Dueodde Diner & Steakhouse på vores bryllupsdag og min fødselsdag i mandags. Yulia bestilte laks på spinatbund med brasede kartofler og stegte rodfrugter. Nu er Yulia af natur ikke den type, der klager over noget, så hun spiste laks og spinat. De stegte rodfrugter rørte hun ikke, de var fyldt med olie og helt svampede i strukturen, så frisk stegte var de ikke. Laksen var meget tør, og der var ikke ret meget smag i spinaten.

Yulias laks tør og kedelig

Være var det med min kalveschnitzel. Hvis du kigger på billedet af den, vil du sikker med det samme kunne se hvad problemet var. Jeg kan slet ikke forstår, at en uddannet kok vil lade en sådan tallerken forlade køkkenet, måske var der ikke en uddannet kok i køkkenet, jeg har min tvivl.

Affaldsmad vil jeg kalde det

Som du kan se, var den meget stor, og meget tynd, ca. 6 mm, heraf var de 3 mm var panering, så der var kun meget lidt kød i den. Det der var, kunne jeg slet ikke smage. Kanten på den var så hårdt stegt, at det var umuligt at bide over, hvor imod det indenfor, og specielt midten slet ikke var stegt, paneringen var helt våd. Hvordan det blev lavet er mig en gåde. Den var ganske enkelt uspiselig.

Hvis man så kigger på garneringen. De få grønne ærter der var, var meget kolde. Kartofler var egentlig ok, men var der ikke ret mange af den. På kødet var der lagt en smule kapers, en tynd slasket citronskive uden noget videre saft. Ovenpå var der en mikroskopisk stykke benfri sild samt noget tørt dåse peberrod og et meget lille stykke af en tomat! Dertil blev der serveret smørsauce, nej det var det ikke, det havde intet med smørsauce at gøre, det var bare smeltet smør. Under kødet lå et stykke meget vådt salatblad.

Jeg bad tjeneren om at kommer, viste hende min mad, fortalte hende som det var, og at det var uspiseligt. Så fik jeg at vide, at jeg absolut ikke skulle skælde hende ud, hvilket jeg heller ikke gjorde, jeg fortalte hende hvad jeg mente om maden, så hun kunne give beskeder videre til kokken eller chefen. Kort tid efter kom hun tilbage, og spurgte om jeg ville have en ny. Jeg svare nej tak, men jeg vil gerne betale. Så kom hun med regningen lydende på det fulde beløb, altså også for den mad jeg lod går retur. Det nægtede jeg naturligvis at betale for, og kort tid efter kom hun med en anden regning. Vi betalte, forlod stedet, og vi kommer aldrig tilbage.

Maden var så ringe, og heller ikke helt billig, at et besøg på en grillbar havde været meget bedre, og de kalder sig helt uforståeligt en restaurant.

Hvordan deres øvrige mad er, ved jeg ikke. Men i min optik skulle de lade være med at have retter på menukortet, de ikke magter at lave, for det var helt klart, at de to retter vi bestilte, dem magter de ikke.

Så det blev en god kop kaffe og æblekage. Aftenen gør vi om måske i den kommende weekend, efter Trustpilot er kontrolleret grundigt.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Vilde mink og jordbier

Yulia har igennem sommeren givet pindsvin der besøger vores have om natten, lidt at spise og vand. Fornylig lagde hun mad ud til dem, som jeg med sikkerhed vidste, at det spiser de ikke. Men det var væk næste morgen. Så var det vi gjorde et test med en stykke af en kotelet – den var også væk næste morgen. Vi blev så enige om, at det måtte være en af de mange katte vi har i området, der måtte have spist det.

Vi skulle i formiddags handle lidt, og netop som vi svinger ud fra vores del af vejen, løber der en vild sort mink over vejen og ind i haven hos genboen. Se nu ved jeg hvem der spiser maden som Yulia lægger ud.
Jeg har netop anmeldt dette til Naturstyrelsen, som man skal, så nu afventer vi bare svar fra dem.

Modelfoto: Men sådan så den ud

Da vi have spist frokost kørte vi en tur til Kultippen for at plukke havtorn, for at lave lidt gele af dem. Det blev til en bærepose fuld, så nu skal de bare gøre klar til at lave gele af.

I dag var det også tid til at plukke tomater fra Yulias have. Der er 4 forskellige slag tomater, almindelige og små begge røde, gule tomater og bøftomater, som dog ikke er modne endnu

Dagens høst

Der bliver ingen golf i dag søndag, dertil blæser det alt for meget. Den hårde blæst gør, at det ikke er sjovt at spille golf, og det skal det være.

Så efter vores havtorn tur, kørte vi en tur til Almindingen og Lilleborg. Ikke for at besøge borgen, men for at gå en tur mod Rokkestenen. Der er et sted hvor Yulia har fundet blåbær. Vi fandt dem da også, men ak de var meget små og tørre, formentlig på grund af vandmangel.

En lille tur på kun 2 km
Natur fejler ikke noget
Selvom det ligner efterår, med alle de mange blade træerne allerede har smidt

Jeg fandt også alle disse huller, formentlig jordbier, som ikke var blevet færdige. Alle hullerne var ca. 8 cm dybe, så måske har jorden været alt for hård for dem

Jordbier !!

Den kommende uge har lidt forskelligt på programmet. Mandag er der jo en dobbelt fejring vi skal have klaret 🙂
Tirsdag skal jeg have 3 guidninger på museet, det er en meget stor klasse, jeg bliver nødt til at dele op i 3 grupper, så det bliver hårdt for stemmebåndet !! Torsdag er der også en skole guidning og om aftenen er der Generalforsamling i Kastellets Venner, spændende hvordan det forløber. Så ugen kan blive en meget spændende uge, måske lidt for spændende 😉

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Bugatti træf

Nu tænker du straks et eller andet grimt ! – men det skal du ikke, fordi nu var det vand fra himlen der sprøjtede. Godt nok ikke i den mængde som de “kloge vejrfolk” havde spået om, men vand kom der. Her i Knudsker blev det til sølle 5,6 mm, og det batter ikke rigtig noget den næsten ørkenagtige tørke vi har. Men som sagt, lidt er bedre end ingenting.

Det blev også til lidt torden i det fjerne, vi hørte ganske få brag, og så enkelte lyn mod syd-vest.

Temperaturen er blevet lidt mere human i dag, og vandet bliver varmere og varmere, siger Yulia.

Ellers ligner dagene hinanden ret meget i øjeblikket både på den hjemlige matrikel og på museet, og så dog ikke. Jeg har en hjælper på museet i øjeblikket, og i går skulle vi bære nogle plader på loftet, her smuttede mit ene ben, men heldigvis tog min albue fra, så den kom til at sådan ud

Lidt av gjorde det

Som du ved kommer et uheld sjældent alene, og da jeg i formiddags ville rydde op i vores udhus, var uheldet efter mig igen, nu på den anden arm !!

Et lidt langt lidt dybt skrab. Min laser gør underværker !!

I dag lørdag har jeg booket en tid på golfbanen kl. 13:30 godt nok i den varme tid på dagen, men der var ikke andre tiden, når jeg skal tage hensyn til vejret (det har lige regnet lidt her kl. 10) og det faktum af min klub spiller klubmesterskab de næste to dage. OG nej jeg skal ikke spille med, det er jeg pt slet ikke god nok til.

Yulia har lige nu mindst 1½ times Skype snak med yoga Tanja, så jeg vil starte på min blog og måske se et enkelt afsnit af Hawaii FIVE-O 🙂

Så gik turen nordover, Yulia kørte til Allinge hvor hun stod af, for at tage “Tyskerstien” til Tejn og lige teste vandets kvalitet undervejs. Jeg fortsatte til Rø for at spille 9 huller golf. Da jeg kom til CircleK tanken i Allinge, blev mine øjne godt nok store, for hvad var det jeg så – en 7-8 gamle Bugatti biler, lige fra “racerbilen” til den store limousine – hold helt op det var noget af et syn, det måtte foreviges

Det var som du kan se et utroligt smukt syn. Men jeg måtte videre til Rø. Det blev til en helt fornuftig ½ runde jeg tog, smed ingen bolde væk og lavede 20 point til trods for et enkelt eller to dårlige huller. Til gengæld var der også et par gode, specielt hul 4, hvor jeg lavede bane par (par 4) og det fik jeg 4 point for.

Teestedet på hul 4. Blindt hul, dvs du kan ikke greenen. Den ligger 331 meter væk

Jeg slog et helt fantastisk udslag og mit næste slag var også perfekt, det landede lige udenfor green,  indspil, 10 cm fra hullet og et put, så var den klaret. Kunne jeg bare spille sådan på alle huller – på den anden side, så er jeg nok blevet for gammel til at blive proff 🙂

Turen min golfvogn tog var 4,96 km. Jeg gik noget længere

Jeg hentede Yulia ved Tejn Brugs, så kørte vi hjem til kaffe med lidt brød til, et velfortjent bad og så ellers lidt sofahygge, inden jeg begyndte at lave aftensmad. Det bliver porretærte, naturligvis lavet helt fra bunden. Lige nu ligger dejen og hygger sig i køleskabet, porrerne smørsteger samme med et løg så sagte.

Sådan kom det til at ud, det smagte helt fantastisk og så med et glas hvidvin til 🙂

Klar til at blive spist

Resten af aften stod på hygge.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Til at trække vejret

I dag har det været til at trække vejret, altså ikke så varmt. Lige nu her torsdag aften hvor klokken er 18:50 ligger temperaturen her i Knudsker på 23,5 grader og det er 100% overskyet.
Vi er lige blevet færdige med aftensmaden, som blev indtaget på terrassen og om lidt er det tid til at se dagens næsten sandfærdige nyheder på TV2 og bagefter de lokale TV2 Nyheder.

Jeg har i dag haft årets første skole på en guidet tur på museet. En friskole fra Fyn. En dejlig velopdragen klasse, måske nok lidt for stille. Måske havde de haft en hård dag i går. Men dejligt at kunne have disse unge mennesker med rundt og fortælle om den Bornholmske historie, så meget man nu kan nå på 1½ time.

Yulia kørte med på museet i morges for at tage en tur på Galløkken stranden for at morgenbade. Hun kom kort forbi museet, da hun skulle nå bussen hjem. Havde en Skype undervisning omkring middagstid.

Jeg skrev i går om hvordan mit blodsukker lå, for et bedre forståelse får du her et skema

Jeg ligger på 7 (på den midterste skala)

Jeg tjekkede i dag lige hvordan fly situationen ser ud, og så at der nu flyves fra London til Moskva, så Yulia håber der snart flyves fra Kastrup til Moskva så hun kan få hentet hendes nationale pas og nye Visa kort.

Moskva – London

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Ikke mere på sprøjten !!

Jeg havde en tid i dag hos min læge, da jeg efterhånden er godt træt af at jeg ikke kan smage hvad jeg spiser. Om jeg spiser en rejemad, havregrød eller en god rød bøf, så smager de fuldstændigt ens – nemlig af absolut ingenting. Det er en af bivirkninger af min diabetes medicin, først Trulicity og nu Ozempic. Så efter Per kontrollerede mit langtids blodsukker, var han ret klar i mælet “Du stopper lige med det samme med, at sprøjte dig, da dit langtidsblodsukker ligger helt nede på 7,0” og som han fortsatte, “Skulle det stige lidt, så betyder det intet i forhold til den manglende livskvalitet du har, ved ikke at kunne smage hvad du spiser, og så kvalmer der følger med medicinen”

Han sagde også, at den sidste blodprøve jeg fik foretaget for 2½ måned siden, her var alle resultaterne så flotte, meget bedre end man kunne forvente af min mand i min alder.

Så nu glæder jeg mig til at kunne smage den lækre fedtfattige og sunde mad, vi trods alt spiser. Må så heller fortælle, at jeg har tabt mig 14,1 kg. – så venner I kan ikke stole på mig længere(du ved – mænd under 100 kg), bortset fra alt det jeg har skrevet nu passer, jeg vejer nu kun 97,8 kg 🙂

I formiddags kom Fassel’s kusine og hentede Yulia, de ville en tur på Loppemarked i Svaneke og Allinge, så det gjorde de, og det tog det meste af dagen. Yulia benyttede sig af en tur i bølgen blå, mens Ulla nød en cigaret

Rygepause

I går aftes var vi hos Fassel og spise, hans kusine Ulla var på 3 ugers ferie hos ham. Hun er dejlig dame på 72 år. Vi havde en dejlig aften, hun havde lavet kødsovs og spageheti og til dessert fil vi fløderand med “guf” og påskeæg !

Gårds dagens dessert

Som sædvanlig tager vi en eftermiddagstur til stranden. I går kørte vi en tur til Arnager blot for et kort besøg. Yulia gik en tur ud til havnen, mens jeg sad og nød udsigten og en pose Skolekridt 🙂

På vej
På broen på vej tilbage

Det blev lidt koldt, måske også fordi jeg ikke var påklædt godt nok, så jeg satte mig ind i bilen

Her var temperaturen bedre

I dag har svigerfar fødselsdag, så jeg ønskede han tillykke med fødselsdag på det eneste sprog vi har fælles, nemlig tysk. Så lige nu sidder Yulia og har en længere snak med ham, hendes mor og søster, mens jeg gør bloggen færdig.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Inden det bliver alt for varmt

Så blev det søndag formiddag og en endnu en sommeruge er gået. Vi nyder vejret, stranden, vores have, terrasse, vennerne og hinanden mest muligt.

Torsdag aften havde vi Joanna og Torben til grill og hygge. Det blev en utrolig dejlig aften. Vi er nødt til at gøre det midt i ugen, da Torben er sportsjournalist på TV2 Bornholm, og derfor altid arbejder fredag til mandag. Vejret var med os, grillen gjorde hvad den skulle – tak for en dejlig aften i to dejlige mennesker.

Ellers er de sidste dage gået med arbejde, for os begge to, tage på stranden for at svømme, og en enkelt tur på golfbanen i går lørdag, inden det blev alt for varmt. Min tur på golfbanen blev alligevel en varm oplevelse og jeg drak næsten 2 liter vand – intet af det kom ud igen 🙂

En kort pause på et skyggefuldt sted ! Min normale cap var udskiftet med panama hatten

Nu var det ikke pause det hele, en af mine bolde havde vist en brist, eller slår jeg virkelig så hårdt ?????

Den sidste halvdel fandt jeg ikke..

Når det er så varmt, er der ikke meget grønt græs på golfbanen, men det kan også være en fordel, for så ruller bolden meget længere 🙂

Så tørt er der, her på fairway på hul 13 New Course (m/2 vandhuller “uheldigt” placeret)

I denne herlige sommervarme har jeg stort set ingen appetit, så ofte består min frokost af koldskål med tvebakker

Lavet på Verdens Bedste Kærnemælk fra Klemensker

Vi kører som ofte til badestranden ved Fosforritten lige syd for Arnager, for vandet altid er rent, og lidt varmere end andre steder

I lørdags var strander fyldt godt op
Det samme var vandet
En badenymfe gør sig klar.

Så er dagens svømmetur slut, og det er tid til at blive varmet lidt op af solen

Min Powerlasers batterier er efterhånden døde begge to, så jeg har anskaffet mig et par nye, nu skulle de gamle bare tages ud af beholderen, og de nye skulle sættes ind. Det gik som det skulle taget være et godt råd fra Bent (tidligere kollega hos Powerlaser i Holbæk)

De to gamle klar til BOFA

I går aftes tog vi en “solnedgangs” tur til havnen ved Nørrekås. Vi satte os på muren hvor vi havde en skøn udsigt. Så her sidder vi

Klar til at nyde solnedgangen

Og her er den så…

I dag søndag bliver det om lidt en tur til stranden for at svømme og nyde sommeren.

Næste uge på museet bliver formentlig stille, selvom vi kan se, at nu er de tyske turister kommet til øen, så er det ikke dem vi ser flest af på museet. Jeg har kun en enkelt skole jeg skal guide på torsdag.

Så er det ved at være frokost tid, ikke fordi jeg er sulten med lidt skal der ned for at hold skroget i gang 🙂

På godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig – og husk drik rigeligt her i varmen

Fortsat varm sommer

Det ser ud til, at vi endelig har fået besøg af sommeren, og det er vi glade for. Mest Yulia for hun svømmer hver dag i Østensøen varme vand, hvis 20 gr er varmt 🙂 Det syntes jeg ikke så jeg holder mig forsat på stranden, som her i går tirsdag

Yulia på vej ud, der var ikke mange mennesker på stranden sidst på eftermiddagen

Vi kan også mærke det gode vejr på museet, der kommer knapt så mange gæster mere, men så får jeg tid til andre gøremål.

Jeg holder øje med vejrmeldingen til weekenden, da jeg gerne vi op og spille en runde golf, men kun hvis det ikke bliver alt for varmt.

Varmt var det også mandag morgen i vore soveværelse kl. 7:38.

Puha det var varmt

Så det er noget med bare et tyndt lagen over sig om natten for ikke at smelte helt væk.

I morgen torsdag skal vi have besøg til grill og hyggeaften, af Torben og Joanna. Det glæder vi os meget til. Lige over middag hentede jeg Yulia i dag, da hun skulle på Biblioteket både på Campus og Folke Bibliotektet. Jeg fortsatte til posthuset med en rulle med kort, der skulle sendes. Senere kom Yulia forbi museet ganske kort, for at sige hun gik på stranden for at svømme. Hun kom tilbage, og hjalp mig med at lukke museet. På vej hjem var vi i Rema1000 for at handle ind til grillaftenen i morgen torsdag.

Lige nu kl. 20:15 er her udenfor kun 19,2 grader, men indenfor er der 27,5 grader, selvom alt hvad kan åbnes, er åbent. Jeg skriver blog og Yulia laver dansk opgaver, da hun i mandags genoptog studierne på Vestegnens Kompentance og Sprogcenter efter sommerferien.

For 2½ måned siden gik jeg over på noget nyt medicin, da jeg havde så mange bivirkninger ved Trulicity. Den nye hedder Ozempic og skulle give mindre bivirkninger. Der har den også gjort, men jeg syntes godt nok den begynder nu. Lidt kvalme, ingen appetit måske også for, om jeg spiser frikadeller eller vandmelon, så smager det fuldstændig ens, nemlig af absolut ingenting. Så jeg bestilt en tid hos min læge for, at finde ud hvad der skal ske. Ikke fordi jeg noget i mod at tabe mig, men det er ikke spændende at ALT mader smager ens – nemlig af ingenting. Det eneste jeg kan smage er stærkt krydret mad som chilli og jalapenos og den slags stærke sager, men det er altså helle ikke spændende i det lange løb. Jeg er spændt på hvad Per finder ud af på torsdag i næste uge.

Jeg vil prøve om en kop kaffe skulle smage mig !!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

Sommervejr over øen i søen

og i resten af Danmark. Den kom bare så pludselig og med en styrke vi Nordboere ikke er vant til. Lige nu skrivende stund lørdag klokken 17:00 viser termometeret 29,4 grader i skyggen. Den var på et tidspunkt oppe på ikke mindre end 31 grader, så sommer er det.

Jeg har besluttet mig for ikke mere at skrive arbejdsrelateret stof, da det hele har taget en, for museet, meget uheldig retning det sidste års tid. Så jeg vil koncentrere mig om det vi går og laver i vores privat liv, velvidende at der af og til vil komme lidt fra museet også.

Det sidste par dage har vi inden aftensmaden været ved stranden så Yulia kunne nyde det kolde vand! Jeg bader IKKE idet jeg føler ubehag, brændende fornemmelse i min hud når jeg bader i det kolde havvand, så det gør jeg ikke. Det skyldes måske den medicin jeg tager mod min diabetes 2, jeg ved det ikke. Apropos den nye medicin jeg nu har taget i 6 uger. Dens formål var at holde mit blodsukker i ro, hvilket den gør helt fint, ligesom den gamle Trulicity. Den nye virker også appetitnedsættende, så der er fortsat vægttab, men lidt mere moderat. Den helt store forskel er, at jeg ikke mere har kvalme, og det er en gevinst.

Så jeg nøjes med at lege strandløve når Yulia svømmer. I dage klokken 9:30 kørte vi til Fosforritten et område mellem Arnager og Sose. Der var meget få mennesker på stranden på dette tidspunkt.

På vej ned ad de mange trapper til Fosforritten til morgenbadning

Hurtigt tilbage til Knudsker, skifte tøj og så til Vestermarie Kirke. Efter gudstjenesten kørte vi til Bornholms Selvpluk plantage for at plukke blåbær.

Her kommer nogle billeder fra plukke turen på Skrædderbakkevej

Det var meget varmt der

I løbet en en halv time havde vi plukket 2,3 kg. og måske spist næsten lige som mange (næppe) Vi betalte dem, kørte hjem og spiste en let frokost. Små huslige sysler indtil klokken blev 15:30 – badetid og igen kørte vi til Fosforritten – men nu var der så mange biler, omkring 60 vil jeg tro. Vi var heldige da en bil kørte netop som vi kom, så vi fik en plads næsten helt oppe foran, og så i skyggen.

Men inden vi kørte afsted gik jeg i gang med at lave blåbær syltetøj

Gang i kogning for lavt blus, glassene er skyllede med kogende vand og Atamon
Sådan 4 glas fik jeg ud af ca 1 kg bær

Ned på stranden, hvor jeg fandt et skyggefuldt sted, og Yulia forsvandt ud i bølgen blå (og kold)

På vej ned til stranden
Der var masser af badende meennessker

Efter en times tid, kørte vi hjemad, for at handle lidt ind til aftensmaden på hjemvejen. Det blev ikke det vi havde planlagt, men grillen blev tændt og nu om lidt skal der bøffer, tomater, peber og andre gode ting. Så jeg holder en pause og vender tilbage med mit skriveri senere.

P A U S E

Så er aftensmaden spist og vi har siddet på terrassen og nydt det, indtil vi klokken 19 ville se Nyhederne fra TV2 landsdækkende og klokken 19:30 TV2 Nyhederne fra Bornholm.

Så er maden klar

Når det er overstået er jeg sikker på vi vil gå ud og sidde og nyder resten af aftenen på terrassen, og så håbe at genboens infalske skrigende unger bliver inde i aften. De er en bestemt slags mennesker, der tror de kan tillade sig alt, uden at tage hensyn til andre mennesker – og så vil de have vi skal tage hensyn til dem !!!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig