Ser meget bedre ud!

Det kan godt være, at du ikke syntes jeg ser bedre ud med mine nye briller, men så kan jeg fortælle, at jeg ser bedre ud gennem dem, end de gamle. Det er meget tydeligt, at styrker i de gamle var forkert.
Jeg var i Profil Optik i går fredag for at hente min nye briller, 3 par som bekendt. Sådan ser de/jeg nu ud, tidligt lørdag morgen

Den almindelig gå-med brille, men et touch af blåt
Computer/læsebrillen
Solbrillen med styrke

Vi går som sædvanlig hver dag en lang tur i skoven for at få motion og frisk luft, nu hvor vi sidder meget hjemme. I går kørte vi til Villa Nova og gik en tur der, den blev ikke så lang som vi havde tænkt os, da det pludselig begyndte at blive mørkt – men dejlig tur alligevel.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Jeg er negativ

Det er der måske nok nogle som nok vil give mig ret i, men nok ikke i den mening jeg vil skrive om her !
Som bekendt var vi i København i sidste uge, passerede Vestegnen hvor smittetrykket er stort, og da jeg i morgen skal til mit kvartårlige kontrol for diabetes med blodprøve, tog jeg i går en Covid-19 podning på testcentret ved hospitalet. Svaret kom her til morgen, mindre en 24 timer efter prøven blev taget, til trods for jeg fik af vide, at der godt kunne gå 36 timer før svaret kom.
Svaret var som jeg havde håbet, og forventet – negativ – så ingen smitte her.

Ellers går vi nogle dejlige ture i skoven, for motion skal vi have, også selv om det blæser og er koldt (du ved for blæsende til at spille golf).

Fra Robbedale ved Skovbørnehaven

Apropos golf, så har Bornholms Golfklub med bane her i Rønne (Robbedale) og de to klubber i Rø, Nordbornholms Golfklub og Gudhjem Golfklub (min klub) lavet en aftale om samarbejde på tværs af klubberne. Det betyder blandt andet, at jeg kan spille frit på banen her i Robbedale, blot jeg betaler et ekstra beløb på 1000 kr. Set i lyset af mit meget billiger kontingent i Gudhjem, så kan jeg nu spille på to baner, langt under det jeg ellers skulle betale hvis jeg var medlem af en af de to andre klubber, cirka halv pris, så jeg er en glad mand.
Det er jeg fordi banen i Rø ligger meget højt og åbent lig med meget vind, hvor imod banen i Robbedale ligger i læ af skoven, så altså flere dage at kunne spille golf i, og så har jeg kun 3 km til Robbedale, også en benzin fordel 🙂

Vores  philodendron er nu blevet så stor at den er begyndt at dække for fjernsynet, og det går ikke. Så jeg satte den til salg på Facebook i går. Der gik mindre end 30 minutter, så var den solgt.

Lidt af den. den fylder 1,15 x 1,10 m

Da vi jo nærmer os Jul, ville jeg lave en adventskrans, det blev en lidt alternativ vil jeg nok sige, men jeg glæder mig til at tage hul på den

Vores adventskrans

Dagen er gået for Yulia med øvelser i dansk udtale, hvor hun fik et link fra Sprogskolen med en masse øvelser. Så hun sad en stor del af dagen med hovedtelefon på og øvede – bag en lukket dør. Ikke fordi jeg ikke ville høre det, nok fordi hun mente det ville genere mig – hvilket det absolut ikke gør, da hendes udtale er næsten 100% perfekt. Der er kun enkelte små ting der skal rettes – og tro mig det bliver de inden 14.12. hvor hun skal prøve i mundtlig dansk.

Vi tog også en skovtur i går, med en afstikker til Østersøen ved Villa Nova. Turen igennem skoven var helt ok, men det blæst en ½ pelikan ved havet, så vi vendte hurtigt tilbage til skoven

På vej igennem skoven til havet
Fremme

Sådan så havet ud klik HER

Hjemme igen til dejlig kop kaffe: Resten af dagen stod på hygge.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

 

Håber det fortsætter

Sådan så himlen ud fra vores køkkenvindue her lørdag morgen kl. 7:30

Morgenstund har guld i mund – passer fint her

Yulia havde et par timers Skype og jeg behøver vel ikke sige hvad jeg lavede. Efter det kørte vi en kort tur til Rønne, jeg skulle lige hente lidt medicin på Apoteket. Vi skulle også lige handle lidt og så eller hjem til frokost – om lidt.

På vej ind gik jeg lige forbi tomaterne – og sørme der er stadigvæk modne sherrytomater, så de vil blive spist om lidt

Modne tomater

God weekend – pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Første service på vores Yaris Hybrid

I går torsdag måtte jeg stå tidligt op, havde faktisk selv bedt om det. Fik mail at nu var det tid til det første service eftersyn, på vore Yaris. Så jeg svarede kækt, at de bare kunne sige hvornår jeg skulle komme. DET gjorde de med “Torsdag den 19.11. kl. 07:30”
Hallo, det er midt om natten, men når man har sag A må man også sige B, så jeg var i Aakirkeby kl. 07:28. Efter 5 kvarter var servicen klaret, og jeg fik et testskema der sagde, at bilen var i så godt form som den var, da vi fik den for 11 måneder siden.

Mens jeg venter lavede jeg en lille video, tryk HER

Mens jeg ventede læse jeg nogle aviser og drak en kop kaffe. I en artikel læste jeg at Forsvarsmuseet havde fået midler til en ny udstilling om V1 bomber, der landede på Bornholm. I artikler udtaler museet, at nu vil man også udstille det fotografiapparat som Johannes Hansen brugte til at tage de billeder der findes af V1 bomben.

Artiklen

Så kunne jeg ikke hold latteren tilbage længere fordi, det fotografiapparat satte jeg op i udstillingen for ca. 3 måneder siden, da det gik op for mig hvad det var for et fotografiapparat der lå på depotet. Mine forgængere som Museumsledere havde IKKE registret det. Det gjorde jeg prompte, fremstillede en glas montre til den. Så man må sige, at de virkelig har styr på hvad der sker på museet 🙂 🙂  🙂  eller vil de bare fortælle hvor gode det er ???

Jeg har ovenikøbet et billede på min mobiltelefon jeg tog i forbindelse med registreringen

Optaget i begyndelse af august

Torsdag eftermiddag kom Steen som sædvanlig til dansk/russisk undervisning, mens jeg “kom til” at se en NCIS.

Resten af dagen havde Yulia travlt med at være på Skype, hvor jeg også var med, da vi ønskede svigermor tillykke på fødselsdag.

Resten af dagen gik stille og roligt uden de store udsving

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Nye briller og dansk eksamen

Lagde du mærke til at det var i flertal, jeg skrev brille! Det kræver en forklaring. Jeg havde en tid i går onsdag kl. 11:30 hos Profil Optik, hvor der blev lavet tre forskellige “elektroniske” undersøgelser af mine øjne, inden en Optiker tog over, og satte mig i den rigtige stol.
Her blev der så afprøvet forskellige muligheder med hensyn til styrke på briller, var der bygningsfejl (der var en lille smule) og en masse andre test. Det viste sig, ikke overraskende at styrken i min brille ikke passede længere. Jeg husker tydelig for rigtig mange år siden, at min Optiker på Sjælland sagde til mig “Når du bliver omkring de 50 år, vil dit syn blive bedre og bedre.
Jeg kan nu konstatere, at han havde ret, men med 20 års forsinkelse 🙂

Så kom øjeblikket hvor der skulle vælges brille model, på forhånd havde vi kigget på nogle stel som kunne være interessante, og så kom den store overraskelse, da Profil Optik har super tilbud på noget de kalder PROFIL OPTIK LIFESTYLE™ Så da jeg gik derfra havde jeg bestilt, ikke bare et par briller, men hele 3 par.

Et par almindelig “gå med” briller med flerstyrkeglas, et par computer/læsebriller og et par solbriller med styrke.

De betales over 36 måneder med 99,- kr om måneden, og skulle der ske noget med dem, også  hvis jeg skal have nye glas, fordi dit syn ændre sig, så er det inkluderet i prisen.

Jeg har aldrig set et så godt tilbud før, så jeg slog naturligvis til med det samme. Kun 3.564 kr. for 3 par briller – det er billigere end det jeg gav for det gamle par for 10 år siden, uden den garanti jeg fik nu.
Så nu venter jeg bare på de skal komme hjem, der går nok 10-14 dag fik jeg af vide. Så du må vente med tålmod på at se, hvordan jeg så ser ud 🙂 Jeg er meget spændt på det hele, men jeg glæder mig rigtig meget.
I fredags gik vi en tur i skoven for motion og for at få frisk luft, mest Yulia fordi hun sidder rigtig mange timer og studere til dansk prøven om mandagen.
På vej rundt i skoven
Dåvildtet havde også været i skoven

Søndag morgen da vi sad og spiste morgenmad, begyndte solen at skinne og der var ikke en vind der rørte sig, så Yulia kunne se hvor det bar henad, så mens hun terpede til eksamen, kørte jeg til Rø for at spille 9 huller.

Vejret var pragtfuld til golf

Mandag formiddag tog vi færgen til Ystad, det gyngede lidt men det var overkommeligt. Men at sidde med mundbind er IKKE rart, og ganske unødvendigt er det jo kommet frem i går onsdag, men som sagt så skulle vi

Yulia havde dette mundbind på
Mundbind kan jeg slet ikke bruge, brillerne dugger, og jeg kan ikke få vejret, så jeg bruger visir

Vi kom godt til Ystad og videre til Albertslund, hvor vi havde booket et værelse på denne B&B, hvor til vi ankom kl. 14:00

Eftermiddagen brugte Yulia på lige at læse op på de ting, der sikkert ville komme op på eksamen.

Hygge og dansk læsning

Det er sted vi kun kan anbefale, se blot disse billeder fra stedet

Køkkenet
Værelset
Og den anden vej
Der var en dejligt badeværelse med brus

Mandag aften kørte vi i Glostrup Storcenter for at få lidt at spise, og se på centret. Der var allerede pyntet til jul på torvet

Juletorvet

Vi kiggede lidt rundt, og fandt frem til at det måtte være Siesta vil vil bruge vores penge på, det var vi godt tilfredse med, og meget mætte

Mens vi vente på maden
Det var et meget stort glas cola light jeg fik

Yulia spise pasta med laks, plus en masse andre ting

Jeg fik serveret denne mega portion mexikanske inspireret tallerken – som jeg slet ikke kunne spise

Tirsdag morgen kørte jeg Yulia til Albertslund Hallen hvor den skriftlige eksamen skulle finde sted. Der var omkring 75 personer til eksamen. Den startede kl. 09:00 så jeg kørte en tur rundt for at gense det område hvor jeg har arbejdet på avisen i rigtig mange år. Indtil kl. 13:00 hvor jeg var tilbage ved Hallen. Yulia kom ud kl. 13:50 hvorefter vi kørte til Fields for at handle lidt specialiteter og så til færgen kl. 18:30.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

#mundbind #eksamen #ProfilOptik #bornholmslinjen #bagatelb&b #fields #siestaglostrup

Så blev det weekend

Så er sagen mod min tidligere arbejdsplads gået i gang. De fik i går tilsendt en mail med krav om dokumentationer for begrundelserne for min bortvisning, fra min fagforening Ledernes Hovedorganisation. Som jeg tidligere har skrevet er begrundelserne pergament tynde, så det blive spændende, at se hvor de vil forsøge kravle udenom det.
De blev også oplyst om, at der vil blive lagt sag an mod dem for injurier. Fordi de gik ud med en pressemeddelelse men en anden begrundelse end den jeg fik, og den var ret så alvorlig.  Så får du ikke mere for denne gang, har jeg lovet advokaten !

Ellers var jeg en tur på golfbanen i onsdag, ingen vind godt nok heller ikke så meget sol, men det gør ikke så meget, da den står lavt og det kan sommetider være svært at følge boldens flugt. Men nogle dejlige timer, lidt billeder fra turen

Udsigten ved Kunstmuseet fejler ikke noget
Det gav lid lange skygger med lav sol

Men der var også en del fugt på banen, specielt på greens. Det gjorde at det var meget svært at beregne hvor hårdt jeg skulle slå

De var ikke nemme, vådt – tørt – vådt – tørt
Du får lige en selfie fra hul 14, som du kan se måtte jeg tage en varm hue på !

Mortensaften lod vi være Mortensaften, for stege en and til os 2 var ikke sagen blev vi enige om, så det blev hjemmelavet pizza i stedet for. Der blev mad nok til 2½ dag 🙂

Det smager altså bedre end en købe pizza

Hver morgen har vi igennem længere tid haft besøg af en rødhals. Når vi spiser morgenmad kommer den, og kigger ind ad terrassedøren til os, spiser lidt frø fra en busk og så forsvinder den. Indtil i torsdags havde vi ikke set den en uges tid, men så dukker den op igen, denne gang havde den en unge med (lidt utydeligt billede)

Mor
og barn

Foran vores køkkenvindue har jeg hængt en “madkurv” op som Yulia købte. Den er fyldt op med 3 kugler, og den er særdeles populær. Vi kan efterhånden stå meget tæt på vinduet, uden de flyver væk (ikke altid)

Se en kort video her Madtid

I går knækkede den ene næsestøtte på min briller af, så jeg bestilte en tid hos Profil Optik til en synstest, og får at høre om brillen kunne laves, selvom jeg godt vidste svaret på forhånd. Brillen er 10 år gammel sååå, det var nok tid. Da jeg komme i forretningen havde de forsøgt at ringe til mig for at lave en anden tid end den jeg havde bestilt, det var pga af den der influenza virus vi har. Desværre havde de ringet til mit gamle nummer. Så jeg kom i forretningen, hvor han så fandt ud af, at jeg havde skrevet mit nye telefonnummer på bestillingen, så han undskyldte og hans undskyldning fandt jeg ok, da den gav procenter i rabat på en ny briller.

Så det bliver nok ikke disse jeg ellers havde udset mig

Det bliver en lidt stresset weekend for Yulia, for på tirsdag skal hun til eksamen på dansk modul 5 i Albertslund. Da hun skal være der allerede kl. 08:15, bliver vi nødt til at tage afsted på mandag. Jeg har fundet et B&B kun 9 minutters kørsel fra eksamens stedet.
Jeg tror nok 🙂 at jeg tager mit golfsæt med, fordi der kun er yderlige 5 minutters kørsel til Albertslund Golfbane, godt nok kun en 9 huls bane, men så kan man da spille den to gange.

Ikke mere for i dag, Yulia har Skype nu hvor klokken er 08:45, så mon ikke jeg vil vække kaffemaskinen til live igen..

-og så en lille en

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

At handle på nettet

Det er ikke altid nemt, også selvom man undersøger alt på forhånd, for der er så mange dygtige falskner derude.
For 1½ måned siden, købte jeg en “golf ting” hos et engelsk firma, det var  i hvert fald det deres hjemmeside gav udtryk for. Jeg tjekkede den på Trustpilot, men fandt dem ikke, formentlig fordi den ikke var danske, formodede jeg.

Så jeg handlede, og prisen var lige knapt 600 kr. Jeg betalte via PayPal som jeg altid gør når jeg handler udenbys. På et tidspunkt fik jeg en opkrævning fra skat på en pakker, på i alt 185 kr. Jeg havde modtaget fakturaen på tingene, men ikke hæftet mig ved hvorfra den kom, bare at det var det jeg havde bestilt.
En uge efter jeg havde betalt Skat kom det her

En ægte gul ring

Prisen var som du kan se ca. 800 kroner. Nu var det ikke lige det jeg havde bestilt, så jeg tog fakturaen for at skrive til sælgeren. Her fandt jeg ud af det var et firma i Kina – altså et fup firma. Så jeg kontaktede PayPal for at få mine penge tilbage. Skrev også til firmaet hvordan jeg skulle sende ringen tilbage til dem. Hørte aldrig fra dem, og jeg har fået min penge tilbage.

Jeg satte den til salg på Facebook som “en ægte gul ring” pris 185,- kr. det jeg havde givet for den. Den er nu solgt efter 2 dage på Facebook.

Nu vi er den “branche”, så har jeg bestilt en ny kam til min hårklipper maskine hos Philips. Den blev sendt fra Polen, og alt var som det skulle være, men se lige en plastic kuvert den er sendt i, den kunne godt bare være lidt mindre

Det er den hvide kasse der er varen, kuglepenne for at illustrere størrelsen af posen 🙂

Yulia var i går formiddag som sædvanlig til FVU på AOF, og jeg kørte til Fassel for at hjælpe med nogle el-ting. Mandag after er Yulia jo til mavedans, så det blev lige en NCIS LA til mig.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Vi er i live og har det godt.

Indtil videre vil jeg ikke fortælle om den bortvisning jeg fik af Formanden for Kastellets Venner Bornholm, da den behandles i min fagforening, Ledernes Hovedorganisation. Vil dog lige nævne at den tidligere formand og hans søn, som var i praktik på museet, er blevet dømt i den våbensag Politiet anlagde mod dem. Jeg har været indkaldt som vidne i sagen.

Det er denne sag Formanden har udsendt en Pressemeddelelse om, som er årsagen til min Bortvisning, skriver han. Når jeg læser det brev jeg fik af ham, står der intet om det er pga våbensagen jeg bortvises – altså er han fuld af løgn. Alt det kommer du til at høre mere om her. Jeg ser det som et forsøg på at dække egen røv af….

Ellers er vores hverdage kommet på plads, nu hvor jeg går hjemme, og Yulia har travlt som aldrig før med undervisning i dansk, russisk og engelsk. Det 17. november skal hun til skriftlig eksamen i Albertslund. Hun er selv lidt nervøs, men jeg er ikke spor bange for at hun ikke består.
Eksamen tager 5 timer, så jeg har tænkt på hvad jeg skulle disse 5 timer til! Så var det jeg skrev til gode gamle Rotary kammerat Niels, om vi ikke kunne bruge disse timer til en runde på Hedeland Golfbane – så det gør vi

Vi går en masse ture i skovene, har forgæves ledt efter kantareller, men fundet en masse andre svampe, som vi lader være. Ved godt at alle spise er spiselige, men alligevel……

Svampe sporing
På tur i Ekkodalen

Yulia underviser jo hver tirsdag aften i Russisk på AOF, her fik hun i sidste uge dette viser til bruge, til og fra klasseværelset

Nice teacher

Allerede i forrige uge begyndte de at hænge Juleudsmykning op på Snellemark Centret, lidt tidligt syntes jeg

Halvanden måned til Jul !!

Det er ikke altid der er plads nok på skrivebordet, som må stuen ryddes og gulvet tages i brug 🙂

Jeg ved ikke lige hvad der foregår….

Vores gamle Multicooker stod af fornylig, den bliver også brugt rigtig meget, og da der så pludselig var tilbud på en, jeg godt kunne tænke mig, ja så slog jeg til, næsten halv pris !

Den nye Multicooker

Mad – interessere mig slet ikke, det ved alle og enhver – men alligevel. Vi er begyndt at lave vores mayonnaise selv. Og i går lørdag blev det også til en gang hjemmelavet remoulade til fiskefileten til frokost

Hjemmelavet mayo
Hjemmelavet remo

Til disse to slags, bruges æggehviden jo ikke, og da jeg ikke nænnede at smide den ud, tja så blev den brugt til at lave marengs med

Her mesterbageren i gang med at sætte dem på pladen
Sådan blev de: Nu skal de bare køles af

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi