Ankomst til Berlin

Denne ankomst til Berlin er helt sin egen side værd, og lad med det samme være sagt “ikke for det gode”. Vi havde hjemmefra fundet en Airbnb lejlighed lige ude for det centrale Berlin, ikke dyr, men heller ikke billig. Beskrivelsen og billederne derfra passede os, også selv om den lå på 5 etage, fordi der var elevator. Den blev booket og alt var i orden.

Dagen før vi tog afsted kom der en beskrivelse af, hvordan vi skulle komme ind i lejligheden. Her blev jeg allerede en lille smule loren, men pyt det var til at finde ud. Beskrivelsen lød:

Sunny værelse inde i en taglejlighed med en lille tagterrasse med en fantastisk udsigt over Potsdamer Platz og Parlamentet. Værelset er fuldt møbleret Der er et fuldt udstyret køkken og to separate badeværelser. Elevatoren tager dig op til 5. etage

More information
Pladsen

Du vil leje et rummeligt hyggeligt værelse inde i en solrig tagterrasse. Dit værelse er fuldt møbleret med en kingsize dobbeltseng med to separate madrasser, rummelige og mere end komfortable, til to personer. En antik garderobe tilføjer en autentisk charme til værelset. Lejligheden har wifi gennem ud.  Eget køleskab, kedel og hårtørrer på dit værelse.

Lejligheden består af to separate badeværelser med brusebad, badekar og toilet. Køkkenet er fuldt udstyret med opvaskemaskine, køleskab, vaskemaskine, tørretumbler, komfur og ovn. Der er også en balkon med udsigt over Potsdamer Platz og Parlamentet! (Reightsag). I huset er der en elevator for at nå 5th floor komfortabelt.

På denne cykel på modsatte side af gaden skulle finde nøglen.

Men inden vi kom så langt, ankom vi til adressen kl. 20 og i silende regn, og vi kunne ikke finde lejligheden. Jeg ringede til udlejer og han svarer, at det lød underligt, og at han ville ringe tilbage. Det gjorden han ikke, men han sendte en sms med en undskyldning om at telefon forbindelsen var dårlig – sludder den var perfekt. Men altså vi skulle til en helt anden adresse 5 min kørsel væk. Det gjorde vi så, og fandt straks adressen.

Nu kunne jeg forsætte længe om hvad der skete, men vil kopiere vores klage til udlejer, som ikke svarede indenfor de 72 timer han skal, så klagen er sendt til Airbnb’s hovekontor. Den lyder således:

For det første er den opgivne adresse på Airbnb’s hjemmeside forkert. Ved ankomst til stedet kunne vi finde stedet. Jeg ringede til Alex, og han sagde “Øjeblik jeg finder ud af hvorfor”. Da blev straks foruroliget. 5 min senere kom en sms med en undskyldning om at forbindelser på tlf. var dårlig. Sludder det var en perfekt forbindelse. I sms’en stod der en helt anden adresse hvor vi så kørte til. Jeg havde på forhånd spurgt om der var parkerings muligheder ved adressen. Svaret var “Ja der er masser af plads”. Se det passede heller ikke, vi måtte holde ulovligt ca 500 m fra stedet. Da vi kom til stedet, og vi fik lås nøglen ud af en parkeret barnecykel ved en Shell på modsatte side af vejen, fandt vi ud af elevatoren virkede ikke. Men vi tog de 5 etager op.
Der var rt beskidt i køkken med uvasket opvask og beskidt badeværelse. Et skab var fuldt med beskidt tøj, der stank, så man kunne lugte det igennem døren, vaskemaskine var ligeledes fyldt med beskidt tøj. Køleskabet stank gammelt. Det var en “Dom” med andre lejere, hvilket ikke fremgår i oplysningerne om lejligheden. Der var ikke som oplyst, eget opholdsområde m.v. Det blev delt med vi ved ikke hvor mange andre lejere. Det var ikke muligt at parkere i nærheden som  oplyst. Den beskrevne terrasse med udsigt over Berlin, var rygerum for de øvrige beboere. Der stod en krukke fyldt med cigaretskod, som var våde, og der stank af røg. Vi forsøgte at ringe til Alex, men han tog ikke tlf. Han svarede dog på min sms noget senere, men da var ville allerede på vej væk

Vi forlod stedet, hvilket vi meddelte udlejer. Bl.a. med henvisning til den ikke virkede elevator. Hans svar i en sms var “Der kommer nok en i morgen og ordner den”

Så fandt vi et ledigt hotelværelse på Motel One på Alexanderplads, og der blev vi så alle tre dage. Dag to og tre blev vi opgraderet til en stort flot værelse. Se det var service. Tak Motel One.

Så nu venter vi kun på Airbnb’s svar. Vi har krævet at få vores fulde indbetalte beløb tilbage.

Så lidt om i dag. Jeg har været til FU møde på museet i formiddags. Julia har øvet dansk. I eftermiddag tog vi en tur i skoven for bl.a. plukke “Hunderoser” frugter til te, marmelade m.v. Nå ja i søndags lavede jeg æblegele 🙂

Julia plukker hunderosebær

Til aftensmad lavede jeg græskarsuppe, det måtte jo gøres i disse Halloween tider.

Det syder og bobler
Færdigt arbejder
Det blev en rigtig god græskarsuppe m/crotions og græskarkerner og græsk yuoghurt

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *