Musik er af…..

I går lovede jeg en nyhed, desværre lovede jeg ikke nok, for jeg har faktisk to nyheder, jeg vil fortælle. Julia overrasker mig gang på gang, i den positive retning. Vi har talt om meget omkring vores fortid – men det er jo ikke altid man husker det hele (Noget vil man ikke huske, men det er noget andet)

Vi har talt om, at da var barn gik jeg til klaverspil hos en stramtandet spillelærerinde i Holbæk hver lørdag. Det var ikke altid lysten var der om lørdagen, men jeg tog troligt bussen til Holbæk hver lørdag. Den eneste formildende omstændighed var, at jeg havde ca. 1½ times ventetid før bussen kørte tilbage til Sdr. Jernløse. Så den blev fordrevet ved, at jeg gik Kino kiosken, tror jeg den hed, købte et David Crocket blad, du ved de smalle lange hæfter, gik over gaden og ind til “Pølse Børge” hvor jeg købte pølser og en sodavand, og så hyggede jeg med det indtil bussen kørte.

Så fortalte Julia, at hun også havde lært at spille klaver. Det er længe siden vi talte om det, og vi talte også om, at det kunne dejligt at spille igen. Mere blev det ikke til den gang.
Men i sidste weekend talte vi om det igen. Så var det jeg gik på nettet, et klaver har vi ikke plads til, men et keyboard i den billige ende, skulle nok få plads til. Efter rigtig mange siders læsning på nettet fandt jeg frem til to der var interessante. Da jeg begyndte at kigge på priser, var der lige pludseligt kun et der var interessant. Så nu begyndte jeg at læse om test af dette keyboard. Jeg blev hurtigt klar over, at her var noget vi kunne overkomme.

Det blev bestilt i søndags og tirsdag morgen kom pakkeposten med det. Nu er du nok spændt på at se det, så det får du lov til

Alesis Q49 hedder det

Sammen med keyboardet fulgte der software til arbejde med. Det har taget et par + timer, for at finde ud af hvordan det skal bruges. Det kan simpelthen så meget, at vi næppe nogensinde kommer til at bruge det hele. Vi skal jo ikke komponere musik, hvilket det også kan. Det har et utal af instrumentet og tilbehør. Men sådan ser det, og til 549,- kr. er vi godt tilfredse, også med den lyd vi får fra det. Jeg har stort set glemt alt om at spille på klaver, det havde Julia til gengæld ikke – så det her indkøb er godt nok en win – win.

Jeg gik på nettet for at se om man kunne finde noder, det var ikke noget problem, så jeg hentede lige en lille melodi, som jeg har små 6 uger til at lære – det klarer jeg nok.

Glade Jul

Så nu lyder der glade toner fra det lille hjem i Knudsker.

Den anden store nyhed kom faktisk 1-2 uger før vi ventede den.

Julia med hendes danske kørekort

Julia har russisk kørekort og internationalt kørekort. Så efter en lægeundersøgelse (Pris 425,-) og et besøg på Borgerservice (Pris 285,-) fik hun  udstedt et midlertidigt Kørekort. I går kom så det rigtige kørekort. 2-3 uger sagde de, der ville gå, der gik nøjagtig 1 uge.
Da det er rigtig mange år siden Julia har kørt bil, og så med manuel gear, øver vi rigtig meget på et lukket område, indtil vi begge føler hun er klar til landevej og senere bykørsel. Skal sige, at det går rigtig godt.

For ca. 1 år siden undersøgte jeg muligheden for at bytte et russisk kørekort med et dansk. Da var det ikke muligt, men siden da, er russiske kørekort kommet i gruppe 1, hvor det er muligt, uden teori- og køreprøve, at få udstedt et dansk kørekort. Det der undrer mig, og måske ikke er, at et amerikansk kørekort IKKE kan byttes til et dansk. Sammen med en masse andre.

Julia har i dag haft et møde med undervisningslederen på Campus Bornholm vedrørende hendes muligheder for at undervise i engelsk. De blev bekræftet, så på fredag har hun første time. Det kribler allerede lidt i maven siger hun 😉

Ikke flere nyheder i dag. Jeg har ageret hjemmegående i dag, med støvsugning, gulvvask og tøjvask. Nå ja, keyboardet blev også lige testet lidt.

Så pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *