Det bliver aldrig mig.

Det meste af denne weekend har jeg været til møde i Danske Hærhistoriske Museer på Holmer i København. Lad det være sagt med det samme – København er et sted jeg ALDRIG flytter til. Et døgn der, er mere end nok for mig. Jeg foretrækker den friske luft vi har her på Bornholm.

Men som sagt møde. Det var et rigtig godt og inspirerende møde, med vekslende indslag og hyggeligt samvær med de andre ligestillede museer. Vi tog “Fjolslinjen” fra Rønne fredag kl. 10.30 til Ystad.

Der var masser af plads på denne formiddagstur

Vi var sammen med Bornholms Dragoner, og da vi begge er anerkendt af Hærstaben som traditionsbærende foreninger, har vi tilgang til et militær køretøj, med alt betalt. I dag kan du kun se det er et køretøj der tilhører Forsvaret, på nummerplader. Selv farven på bilerne er “civil”.

Turen med Express1 var behagelig, der var jo heller ingen bølger, så vi kom sikkert over og til Holmen, hvor vi fik udleveret nøgle til vores Lukaf, som det hedder på sømandssprog.

Holmen nu nedlagte kaserne

Eftermiddagen gik med diverse informationer og efter aftensmaden, var der socialt samvær. Jeg gik i seng kl. 22.30, da jeg skulle køre hjem om lørdagen. De andre kom lidt senere i seng 🙂

Foredrag om Zeppeliner museet

Lørdagens program var godt og efter frokost fik vi en guidet tur på 1½ time på Holmen. Vi kom blandt andet op i Chr. 4’s kran. Her var der en godt udsigt over Holmer og ind mod den store by.

Her en lille serie biller fra den guidede tur.

De gamle kanoner ved Sixtus
Sixtus med de to små “Godmorgen” kanoner, der hver morgen kl. 8.00 og ved solnegang afskydes
Her var også et “Hovsa Olsen” skib 😉
Christians d. 4 mastekran
Udsigten fra toppen af mastekranen

Vi nåede uden problemer færgen kl. 16.30, så vi nåede i havn i Rønne kl. 17.50 efter en ligeledes god overfart – uden vind og bølger.

I dag søndag står den på Skype undervisning fra morgenstunden, og senere i dag skal vi ud og handler lidt, samt til Julemarked i Gudhjem.

Det blev en dejlig tur til Gudhjem, og som sædvanlig går vi en tur rundt omkring havnen og kirken.

Det blev da også til lidt billeder derfra

På vej ind på Lauegård, Gudhjem
Et dækket Julebord a’la 1969 – pudsigt nok det år Julia blev født !!
Her i modsat retning
Den her udsigt over Gudhjem fejler aldrig, selv på en stormende dag som i dag.
Meget specielt og flot Julehjerte så vi på kirkegården ved Gudhjem kirke.

 

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *