Første skridt…

Nu skal overskriften ikke forstås på den måde, at vi har èn der lige har lært at gå, men at vi har været på det russiske visum center IFS, i København for at søge visum til mig. Og så fik jeg røbet hvor vores næste “ferie tur” går hen. Vi skal til Moskva, for at besøge mine svigerforældre, og min bonusdatter.

Vi havde lidt tid inden vi skulle være i Visum centret, så vi stoppede op i Fisketorvet for at få en kop latte og lidt sødt. Det var efterhånden 5 timer siden vi havde spist morgenmad.
ADVARSEL: Køb aldrig en lille latte og et lille kage(3x3x3 cm) i Starbucks der. Vi bestilte kun en gang, da prisen for det du kan se på billeder var 73,- kr. RØVERI ved højlys dag, hold dig langt væk fra Starbucks!!!!

73,- kr. for dette !!!
Det skulle nydes, selvom jeg ikke ser sådan ud 🙂

Fisketorvet var pyntet smukt op til Jul

For at få visum kræves der en masse forudgående arbejde, såsom udfylde en ansøgning on-line, med en masse informationer. Derefter printe den ud, bestille tid på visum centret (det betales sig) og så ellers en tur til København med alle papirerne. Det viste sig at jeg havde udfyldt den bare lidt forkert, så det måtte jeg rette på stedet, på den dertil indrettet computer.

Billedet jeg medbragte duede ikke, hvilket Julia havde fortalt mig. Det var fra oktober 2017, og det må højst være 6 mdr. gammelt. Så ud i forkontoret, ind i billed-automaten, nyt billede og 150 kr. fattigere (gør ikke noget, skal alligevel have nyt kørekort til august hvortil jeg skal bruge et billede).
Betalte en ikke lille sum, også for at jeg ikke skal til København, og hente mit pas igen, så er det billigere, at betale for de sender det.

Det hverken ligner eller er kønt. men sådan skal de fotos se ud!!!

Når vi nu var i København, og der er Juleudstilling i Tivoli, så måtte vi derind. Jeg fik taget nogle gode billeder, men Julia fik taget mange, rigtig mange gode billeder. Vi købte absolut intet, for med de priser skal man være velhavende for at handle der!!!

Man bliver kortbenet efter en tur i den store by. Vi gik præcist 10 km

Da vi havde fået nok, tog vi  en kort tur på Strøget, som var fyldt godt op med Julegave-indkøbende-mennesker.

Vi kørte lige en tur i gennem Nyhavn på “den pæne side”

Da vi ikke orkede København mere, kørte vi til Malmø og Store Torg, hvor jeg forventede et flot Julemarked, men ak, det var et helt tom torv. Så vi gik lidt i byen inden vi kørte til Emporia Det blev ikke til mange timer der, vi gik efter noget helt bestemt, men fandt det ikke. Det center er for stort, og der var for mange mennesker, hvis sprog vi ikke forstod. Tydeligt ikke?

Turen til Ystad med “Brækbardo” færgen gik godt, men der var heller ingen bølger. På vejen hjem var der optil 50 cm bølger, så det blev en urolig tur. Møg færge…..

Alt i alt en god, men også meget lang tur tidsmæssigt. Vi stod op kl. 5.00 for at komme med 6,30 færgen og vi var først hjemme i Rønne igen kl. 23.50. Men hvad gør man ikke for at få de billigste billettet ??

Så i går stod den for mit vedkommende på afslapning, Julia var i skole som sædvanlig, men da hun kom hjem flød vi bare ud, men det blev også til en lille strandtur naturligvis. I dag bliver det heller ikke til det store, der er hjemlige sysler, såsom tøjvask, oprydning, blogskrivning m.v.
I morgen er vi inviteret til en af Julia’s studie veninder, til spisning. Asrun er fra Island, så vi skal have typisk Islandsk mad, har hun oplyst. Som du ved er det Vintersolhverv i morgen, så jeg forventer en meget specielt menu. Se lige denne MENU her.

Så får du ikke mere for den 25 øre.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *