God, mindre god og sørgeligt

Hvad gemmer der sig bag denne overskrift ? Som du ved tog vi i går morges med Brækbardo færgen til Ystad. Bølgehøjden var på maks. 2,5 meter og alligevel opførte færgen sig som den var ude i en orkan! Express 1 dur simpelthen IKKE til Østersøen, så nemt kan det siges.
Vi havde begge taget en søsygepille, og Gudskelov for det. Ikke mindre en 3 gange undskyldte de over højtaleren, at det nok ville blive en urolig tur, og det inden vi var ude af Rønne havn !!! Jo tak det blev det. Men det værste var at Kaptajen opfordrede folk der nemt blev søsyge at sætte sig midtskibs. Det er helt rigtigt det bedste sted at være, men IKKE på Express 1, for der ligger Cafeteriaet og madlugten er ekstrem slem der, så madlugt og tendens til søsyge – ikke god ide Bøv.

Men vi kom da til Ystad 21 minutter forsinket, det var lige de 21 minutter vi kom for sent til Dr. And i Glostrup. Heldigvis havde han sat 1 time af til mig, så han fik ordnet det der skulle ordnes og om 14 dage tager vi tilbage og får sat den nye krone på plads. Belært af erfaringen har vi 4 timer fra vi anløber Ystad til vi skal være i Glostrup. Klog disposition…..

Vi kørte fra Glostrup direkte til Finnsbo Gamla Skolahuset, hvor jeg tilbragte omkring 10 års sommerferie i min morbrors og tantes hus. Det er forsat i familiens eje på grandfætter niveau. Der var blevet ryddet en masse træer, der gjorde at den fantastiske udsigt rigtig kommer til sin ret. Haven derimod – det var ikke er rart gensyn. Min nu var den nu også helt speciel da morbror Viggo levede.

Meget bart omkring huset
Udsigten fejler ikke noget

Vi kørte videre til Halmstad for at gense byen. Der er lavet så meget om i de 19 år jeg ikke har været der. Men vi fandt en rigtig dejlig spisested Yoss hvor dagens Lunch menu var kyllinge frikadelle med kartoffelmos, flødesovs og lingonsylt. Dertil salatbord en øl (Prips Blå !!!!) kaffe og små chokolader. Omregnet til dansk hård valuta – 65 kr.

Torget i Halmstad

Vi gik en tur omkring Norre Port hvor jeg mødte en gammel kollega

Fuld honnør

På vej tilbage måtte jeg lige hvile mig lidt

Lidt hård stol

Videre gik turen til Simlångsdalen og forbi Danske Fallet, vi havde desværre ikke tid til at går derud. Det må vi have til gode. Vi kørte videre til mit gamle sommerhus Plingshult gamle skole.
Det skulle vi IKKE have gjort – det gjorde så ondt at se huset i et voldsomt forfald, se bare de plader der var slået for vinduerne, for slet ikke at tale om den manglende maling – DET GÅR IKKE PÅ ET TRÆHUS – så lær det dog

Den pæneste side
Der var hul i køkkendøren pga råd
En stor plade for vinduet i gæsteværelset
Udhuset så ud til det kunne falde sammen hvornår det skulle være
Selv i soveværelset var den en træplade for et vindue

Der var hul flere steder udvendigt ind til den indvendige beklædning, og jeg tror ikke huset er malet siden jeg gjorde det sidste gang omkring 1996.

Vi kørte så videre til Farshultsbygget for at se til Marianne og Leif hus. Se det var velholdt, som sådan et hus skal være. Flot

Skønt sted

Turen gik videre til Malmø fordi Julia lige skulle ind i en Cos butik og kigge på noget tøj. Der var udsalg med 70% rabat, men hvad hjælper det, når designet ikke passer hendes krop, lidt underlig forretning, som en skoleveninde havde anbefalet hende.

Vi gik lidt rundt og hyggede os inden turen gik videre mod Ystad

Der er lys i lampen Mor

I Ystad handlede vi lidt for vores hårde valuta, blandt andet købte vi Sürstrømming med hjem. Svigermor havde læst om dem, og hun ville gerne smage dem !!!!

Og således endte vi igen i Rønne kl. 23.50 efter en overfart med bølger på 1,50 cm og igen en meget urolig tur. Der var ikke så mange der brækkede sig, som om morgenen.

Godt råd til Fjolslinjen – se nu at få bygget en færge der kan sejle i Østersøen.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

3 meninger om “God, mindre god og sørgeligt”

  1. Genkendte straks sommerhuset på billederne i Plingshult. Det er sørgeligt at se, hvor misligholdt huset er nu. Jeg kan huske hvor meget arbejde du og drengene lagde i det deroppe. Bl.a. med brønden og andre ting…Har vist videoer derfra da børnene var små…

  2. Ja, det var meget sørgeligt at se.
    Årsagen til at du ikke kan se din kommentar straks er, at jeg skal ind og godkende den. Det er nødvendigt, da der kommer rigtig mange spam kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *