Livsstil ændring!

Efter jeg lærte Julia at kende for 2 år siden, har jeg ændret min livsstil omkring mad, temmelig meget. Det har haft forskellige virkninger på mig, alle til den gode side.

Før havde jeg stort set altid ondt i maven, “Lær at leve med det”, var det lægerne fortalte mig, så det gjorde jeg. Jeg var også nødt til at strække mine lægmuskler ud, ofte flere gange om dagen og natten på grund af krampe.

Men NU, har jeg meget sjældent ondt i maven, og jeg ved på forhånd hvornår jeg får det. Med hensyn til krampe i læggene, strækker jeg aldrig ud mere, det er ikke nødvendigt, selv efter den hårde tur min ben fik i går da vi satte hegn op. På 3 timer gik jeg næste 7.000 skridt, svarende til 4.6 km.

Hvad har jeg så ændret? Det er faktisk nemmere end jeg troede. For det første holdt jeg op med at spise hvidt brød. Det sker da, at jeg spiser et enkelt rundstykke elle flutes, men slet ikke i den grad jeg tidligere gjorde.
Dernæst spiser jeg slet ikke længere grisekød, ikke fordi jeg er konverteret, men kødet gav mig mavesmerter. Tænker tit over om det skulle være al den medicin landmændene sprøjter i grisene ! Men faktum er – at hver gang jeg prøver grisekød får jeg ondt i maven. Oksekødet er der også skåret drastisk ned på. Ingen brun sovs eller bearnaise sovs(kun en gang imellem)
Der i mod spiser vi rigtig meget u-pumpet kyllingekød og fisk, købt direkte fra kutteren på havnen.
Dertil en masse grøntsager af alle mulige slags. Vi spiser meget suppe og nok så vigtig, tror jeg, vi spiser når vi er sultne og ikke på klokkeslæt. At min vægt så forsat også bevæger sig nedad, og min sukkersyge bliver bedre, gør jo ikke tingene dårligere.

Altså sund mad-stil, væk med hvidt mel, sukker, animalsk fedt og ingen grisekød, kun lidt oksekød, men masser af kylling, fisk og grøntsager.

Nu skal du ikke tro jeg på nogen måde er blevet “hellig”, jeg har bare takket være en forstandig kone fundet frem til den mad min krop har brug for, og kan tåle. Dermed ikke sagt, at jeg forsager livets goder, så som en god  bøf, god rød- og hvidvin, kaffe og lidt kage i ny og næ. Kagen bager jeg selv, så ved jeg hvad den indeholder.

Så på den måde har jeg fået en meget bedre livskvalitet i dagligdagen og på den lange bane også.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *