Vinterferien faldt i går.

Vi besluttede for et par uger siden, at vi ville holde en lille vinterferie, i går den 7.3. Så vi bestilte færgebilletter til Ystad. Afgang kl. 06:30 og hjem igen kl. 22:50. Grunden til disse yderpunkter er billetprisen. På disse tidspunkter kan vi nemlig få dem til 99,- kr. for bil og 2 personer, hver vej. Billigere kan det ikke gøres.

Så vi tog fra morgenstunden til Lund, vi ville lige gense Lund Domkirke. Den var halvt lukket, idet man var i gang med at installerede et nyt kæmpe orgel tæt på alteret. Men vi fik da set de kalkmalerier, vi ikke kunne se sidste gang.

Imponerende kalkmalerier
En døbefont samme sted

Så var det tid til et besøg hos vores kaffe pusher.

Afslappende omgivelser

Vi besøgte også Sct. Petri kirke, videre til Caroli kirken. Den var lukket og så også ud til at være i alvorlig forfald! Herefter drog vi videre til Malmø, og et slot med en storhedstid, da det var dansk, nemlig Malmøhus Slot

Hovedindgangen

Det blev til et 4 timer langt besøg. Vi kunne godt have brugt mere tid, men vores ben sagde STOP. Så vi spiste middag i restauranter, varmrøget laks med tilbehør. Det var bare så godt – også prisen. Vekselkursen er p.t. 0,70 øre for 1,oo svenske krone. Så to gange laks, med ta selv salatbar, brød, smør, drikkevarer (vand og saft) samt kaffe 154,- DKR

Middagen er vel overstået

Slottet Malmöhus är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Av Erik av Pommerns kastell från 1434 finns fortfarande rester bevarade i det slott som stod klart vid 1500-talets mitt.

På Malmöhus slott bodde de danska kungarna under sina besök i Malmö och här hölls den äventyrslystne Earl of Bothwell, Maria Stuarts tredje make, fängslad i fem år.

När Skåne blev svenskt 1658 förstärktes befästningarna ytterligare men på 1700-talet förlorade fästningen sin betydelse och användes 1828-1909 som fängelse.

Der var flere udstillinger, bl.a. om Bergman, en kunstudstilling af en svensk malerinde, en Hollywood udstilling, og selvfølgelig den faste udstilling om slottets histrie. Her får du lidt billeder fra besøg

Fra maleriudstillingen
Bergman udstillingen
Corfitz Ulfeldt
Leonora Christina

Disse to boede på et tidpunkt på slottet, da de forrådte den danske konge.

En kanon i Kastellet
En lille morter
Billeder af dem der havde siddet i fængsel på slottet, samt oplysning om deres forbrydelse
Min ynglings konges bibel. Naturligvis Chr. 4.

Efter dette besøg var det tid til en lille rundtur i Malmø. Her så vi blandt andet som tidligere nævnt, to kirker. Vi så også dette kunstværk “The Knottede Gun”

Kaffetørsten meldte sig også på et tidspunkt, så vi tog på Nespresso og fik kaffe latte og en croisant hver.

Turen mod Ystad gik langs kysten til Trelleborg vider til Ystad. Hele denne kyststrækning er godt plastret til med bunkeranlæg. Der er ikke mange hundrede meter mellem hver.

Tre bunker indenfor 2 meter

Tilbage i Ystad blev det tid til at småhandle lidt, af de billige varer. Selvom det ikke er meget, der billigt der, til trods for den lave kurs. I hvert fald ikke det vi bruger i vores husholdning.

Dagen i dag har Julia været på Sprogskole, og jeg på museet. Fik hjælp af Jens Ole Fassel til at opsætte en skillevæg og to acrylplader hvor der skal være en foto udstilling, om det at have være soldat på Bornholm i 50’erne og 60’erne.

Mad afdelingen er næsten færdig
På disse to plader. til venstre i billedet(lidt svære at se) skal der være fotografier

Så får du ikke mere for den 25 øre.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *