Spredt fægtning

Fordi det går lidt stærkt i øjeblikket her på Solskinsøen, så er det svært at nå det hele, og så bliver det min blog der kommer lidt bagud….

Men lad mig begyndte med det sidste (det er også nemmest at huske) I dag lørdag sov vi længe lige til 7.00 da Yulia ikke havde Skype undervisning i dag, så morgenmaden blev indtaget stille og roligt. Vi kørte en tur til Svaneke for at se deres store torvedag. Der var en masse mennesker i byen og det var svært at finde en parkeringsplads, men vi fandt en næste helt ude ved by skiltet. Gik en dejlig tur rundt i byen og kiggede på det sumende liv, og Yulia tog som altid en masse foto til Facebook.
Købte 1 Svaneke rugbrød og to boller, som ikke nåede udenfor by skiltet i posen, men i vores maver.

Yulia tager billeder

Kørte tilbage til Rønne for at handle lidt i Rema 1000 til grill i aften. Kyllingebryst, squash, portobolle svampe, peberfrugt og nye kartofler til kold kartoffelsalat.

Hjemme fik en bid mad, slog mave på sofaen, hvorefter vi gik i haven for at plante rabarber og lidt blomster. For er par dage side satte Yulia to tomatplanter, 3 jordbærplanter(af egen avl) en peberfrugt og en agurkplante i den ene af vores højbede. Sådan ser det ud

1. højbed

I går fredag havde jeg en meget travl dag på museet. Kl. 10 havde jeg en guidet tur med Helsingør Lille Skole på 20 elever, kl. 11.30 Sct. Noberts Skole med 50 elever og kl. 14.30 Fredensborg Skole med 23 elever. Så jeg var godt brugt da jeg endelig fik lukket museer kl. 16.30

I torsdags havde jeg Sydslevigsk Skole med 14 elever. Tirsdag  Assens Skole med 21 elever, så ialt har vi i denne uge haft 163 skolelever fra 6. – 8. klassetrin – herligt med så mange dejlige unger på museet.

Sidste lørdag kom vores 24 jo tilbage til museet. Stor dag.

M24 hjemme på museet

I sidste weekend var vi på kirketur, vi besøgte 3 kirker fordi vi aldrig har været i dem, og de er en del af det Yulia guider om, det var en hyggelig og meget oplysende tur. Vi var også lige en tur forbi Gudhjem museum i tåget vejr.

Skulpyulia
Gudhjem Museum
Pedersker kirke
Nexøe kirke
Nexøe kirke
Tavle over døde i 1600 tallet efter Den Sorte Død
Fra Pedersker kirkegård

Nå ja så har vi også grillet i regnvejr i sidste uge…

Grilles skal der uanset vejret

Til sidst lige en lille sjov ting. Når en indkøber til en stor kæde, her jem&fix ikke bor på Bornholm, eller kender til naturen her, og den lokale byggemarked chef taler for døve øre – ja så er det vi griner vores bagerst kropsdel i laser

Muldvarpesaks

Der findes nemlig ikke en eneste muldvarpe på Bornholm. I udstillinger talte jeg 50 fælder til salg. Kan du godt forstå vi griner ??

Så lige den sidste ting i dag, i torsdags den 23. maj var det 1 år siden Yulia kom til Bornholm, så jeg havde naturligvis en buket med hjem til hende. Må nok indrømme, at sådan 1 år går hurtigt. Vi har haft et fantastisk år, hvilket jeg håber min blog også giver indtryk af.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *