Jeg har også savnet dig!

Men ved du hvad – tider går altså så stærkt når man har meget at lave – og det har jeg. Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal begynde, forfra eller bagfra……
Jeg tænker lige over det, mens jeg laver agurkesalat til den stegte kylling og de nye kartofler. Kommer straks tilbage.

Så er jeg her igen. Det bliver svært, for der er sket så meget de sidste to uger men jeg forsøger.

På museet havde jeg lørdag den 6. Nylars Borgerforening og Menighedsråd på en guidet rundvisning. Efter rundvisning var Menighedsrådet vært ved kaffe og kage, som blev indtaget i vores mødelokale. Det var ganske hyggeligt, og jeg fik nogle gode snakke med et par af deltagerne, blandt andet om WWII ting fra Bornholm.
Yulia var med til arrangementet, og vi blev inviteret til at besøge Nylars rundkirkes loft. Så vi tog naturligvis til Gudstjeneste om søndagen med vores ynglings præst Cecillie fra Nylars. Det var spændende at komme op på loftet, et sted man ellers ikke kan komme.

Et kig ud fra 1. loft
Andet loft, lige under tagkonstruktionen
På vej ned igen ad den smalle trappe

Så har TV2 Bornholm været på besøg på museet for at optage en udsendelse til Kultur reportagen. Det sendes den 29. juli og er på hele 6 minutters (gratis reklame)

Vi kører, når solen vil, altid en aftentur for at se solnedgang, den kan man ikke blive træt af

Fra Sorthat Odde

På vores morgentur i skoven har vi fundet et sted, hvor der er rigtig mange vilde hindbær, så der bliver spist og plukket på livet løs. Her fra i morges

De er lidt stikkende de  mange brombær, der også er der
10 sekunders pluk giver en håndfuld

Nu er det ikke altid vi går på hindbær skud, for nu er kirsebærerne begyndt at blive modne. De er meget små og der er ikke så mange af dem i år som sidste år, hvilket også var helt vildt.

Der spises kirsebær

Her i Rønne har vi i Østergade 54 et kommunalt projekt Team Østergade som jeg har lavet aftale med. De er mennesker med lettere psykiske handikap i teamet. De er til utrolig stor hjælp på museet, med rengøring, græsslåning og vedligeholdelse af de ydre områder. I fredags blev jeg inviteret til grillparti på centret, det var hyggeligt at se dem alle sammen.

De to grillmestre har gang i grilningen
Mens vi andre bare hygger os

Her i den forgangne weekend har der også været Harley Davidson Træf på øen. I lørdags havde vi åbent med bl.a. sortkrudt foredrag og bagefter sortkrudt show. Der mødte nogle HD’er op, og rigtig mange mennesker i alt 70 gæster så på.

Showet kører

Om morgene var jeg lige i Netto for at købe sodavand m.v. til museet, og her var der en del af HD’erne, der var på Konditori og spise morgenmad

Dyre maskiner og mange af dem.

Denne uge har været den travleste i de 5½ år jeg har været på museet og ugen er ikke forbi endnu. På lørdag har vi Store Familiedag og det plejer at trække rigtig mange gæster til.

I dag onsdag har vi haft Bunkertur hvor Fassel fortælle om bunkerne og deres betydning, og vi har adgang til bunkeren i Sydhavner, hvor turen går ind i. I mens kørte jeg med gæster i vores Eagle 1, dette måtte jeg pludselig stoppe med, da temperaturen kom over de 100 gr på kølervandet og samtidigt tabte den olie. Vi skal køre igen på lørdag. Så derfor var gode råd dyre. Fik fat i 3. echaleon på kaserne og 30 min senere var der en mekaniker hos os. Vi havde selv fundet ud af, at det oliefiltret der lækkede. Så mekanikere gik i gang, han blev ikke færdig i dag, da Jûlkat’en skal have to nye batterier, så han kommer igen i morgen.

Ikke mere for i dag, kyllingen er spist om om lidt er kaffen klar

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *