Så kom efteråret

I den forløbne uge har der igen været fart over feltet. Søndag var Flemming Koch og jeg til 80 års fødselsdag hos Perle i Listed. Yulia var med os, men hun gik en tur langs kyster og hun tog sig en svømmetur fra klipperne, en helt ny oplevelse for hende.

Mandag havde vi FU møde på museet, og klubaften med Sortkrudt Skytterne. Onsdag var vi til Afdelingsmøde i boligselskabet BO42(her hvor vi lejer os ind) på Hotel Griffen. Jeg lod mig overtale til at blive suppleant i Afdelingsbestyrelsen.

Torsdag var det den 5. september, og dermed Flagdag, her på Bornholm for 10’ende gang. Der deltog jeg naturligvis som repræsentant for Forsvarsmuseet. Jeg tog vores Eagle 1 med, da vejrudsigten lovede regn – og den kom!

Eagle 1 til parade

Desuden havde jeg naturligvis også sat begge flag på museet. Det lige foran, sætter jeg hver dag, hvor imod det på Bastionen kun kommer op på officielle flagdage.

Skøn blå himmel fra morgenstunden på Bastionen

Jens Ole Fassel, min Fleksjobber på museet fortalte at hans hund Freja havde fået hvalpe. Hun er 10 år gammel, så der var desværre 3 dødfødte. Men disse to piger der klarede den, en sort/hvid(som mor og far) og en brun/hvid (som ???)

Sort/hvid (Fassel beholder den)
Brun/hvid

Jeg kan ikke rigtig dy mig

Når en veganer glemmer at trække ud

Fredag havde jeg 30 stk. 8. klasse elever til rundvisning. Så jeg måtte have hjælp af næstformanden til tage halvdelen. Det var en flok meget tamme unge mennesker, hvilket nok skyldes at de skulle hjem kl. 17:30.

Da jeg kom hjem plukkede vi – igen – en skål tomater. Vi har 4 tomatplanter, 2 med cherry tomater, en med aflange tomater og en med bøf tomater. Vi høstede også den første røde peberfrugt.

Lækre solmodne frilands tomater

Da ugen havde været meget hektisk, inviterede jeg Yulia ud og spise. Vi kørte til Gudhjem for at spise på buffetrestauranten Brøddan.

Tjeneren tog dette billede. Læg mærke til vores udsigt

Desværre var alt ikke i orden. Jeg som elsker lammekød, fik et stykke kølle, der var tør, hård og med meget lidt smag. De flødestuvede kartofler skulle de have kaldt mælkestuvede kartofler, de var uden nogen smag. Ellers var resten ok, frisk salatbar og en masse færdig lavede salater (meget lidt smags variation) MEN vi hyggede os.
Efter spisningen gik vi tur langs vandet nedfor røgeriet

Fotografen i fuld gang

Lørdag koblede vi næsten helt af, undtagen vores daglige gåture.

I dag søndag var vi, som vi næsten altid er i kirke. Yulia holder utroligt meget af den kvindelige præst Cæcillie. Dels fordi hun taler smukt dansk og Yulia nyder også at lære dansk sprog gennem sang. Cæcilie er præst i Vestermarie og i Nylars rundkirke. Vi var i Nylars i dag til kl. 10:30, da vi sov rigtig længe.

Så tog vi til det store Kræmmermarked i Klemensker Hallen. Vi fik købt enkelte dejlige ting. Uldne hjemmestrikkede sokker, af smuk kødgaffel, et par hæfter om Bornholm fik Yulia købt. Jeg fik købt en bog jeg aldrig har set, udgivet i 1954, om Bornholmske militære installationer.

Hjem til frokost og lidt hjemlige sysler indtil klokken blev 14:30. Så kørte vi til Kagedag i Østermarie. Her har de lokale kvinder bagt alle mulige forskellige slags kager. Kagebordet var på 12,5 meter. Her smæskede vi os i kager og kaffe inden vi gik over gaden, for at se Østermarie Kirke, både den gamle ruin og den nye.

Kagebordet set på afstand (250 kom til kagebordet)
Så blev der lagt på paptallerkenen

Som sagt gik vi på kirkebesøg. Her tog jeg et enkelt billede, hvor imod Yulia tog en masse, som du kan se på hendes Facebook profil

Den gamle kirkeruin

Aftenmaden i dag bliver meget let, hvis der bliver nogen, for med det spiseri vi har været igennem i går og i dag, så er der ikke megen sult tilstede hos os.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi.

P.S. Med temperaturer på under 20 gr. må det være Efterår !!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *