Fasan og Allehelgen

Som lovet i går vi jeg fortælle lidt om vores vilde middag i går. Menuen var simpel: Stegt fasan m/sauce og små smørstegte kartofler.

Jeg brunede fasernerne i smør tilsatte 2 dl grøntsags/okse fond og lod den simre i en time.
Stegte 250 gr. champignon i smør til de var brune.  Vaskede 150 gr vindruer uden kerne. Tog fasanerne op kom champignon, druer, 1½ dl god portvin og 1½ dl piskefløde deri. Lod det koge op, jævnede det med lidt maizena mel.
De små kogte kartofler blev steg i rigeligt smør på panden, fasanerne blev skåret ud, og så var middagen klar.

Vi drak en god rødvin, der havde været lagret i bourbon whisky fade.

Der var ingen dessert, det vidste jeg på forhånd vi ikke kunne spise, også fordi vi da maden havde bundfældet sig, fik vi en god kop kaffe, med Yulia’s hjemmelavede varme æblekage bagt i springform og med kold flødeskum til – så var vi også HELT mætte.

Fasan med druer og rødvinssovs

I dag har vi været til Allehelgens gudstjeneste i Nylars rundkirke, hvor man mindes de sognebørn der i årets løb var døde.
Læs her om hvad Allehelgen er.

Yulia’s egenskaber som chauffør bliver bedre og bedre, og hun kørte hele vejen hjem fra Nylars, over Lobbæk, vi skulle lige ind til Henrik’s æg og købe æg med hjem.

Yulia sidder og laver de sidste af denne ugens lektier fra sprogskolen, mens jeg skriver blog. Vi har ingen planer, sådan rigtig for eftermiddagen, andet en at Yulia har en gang Skype undervisning i eftermiddag, med en venindes søn fra Moskva

P.S. Regnen siler stadigvæk ned her, så der bliver nok ikke nogen eftermiddags gåtur…..

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

3 meninger om “Fasan og Allehelgen”

  1. Hold da kæft…Den fasanmad ser sgu godt ud!!!! Uhmmmm…..
    Allehelgen er jo ingenting i forhold til de ortodokse, som har flere forskellige helgener at fejre hver eneste dag året rundt…. :-))))

  2. Nej vi Danske har et fattig liv på den måde. Vi fejrer ikke alle de Ortodokse, men vi snakker om dem, også fordi svigermor nok skal huske os på det.

    1. Da vi blev gift bestilte jeg Synaxariet, 1300 sider i 4 bind, et værk om de kristne helgeners levned, oversat til dansk af munken Fotius (En dansker: Ole Kristian Stjernfeldt på Athos i Grækenland – døde for nyligt) Nu kan man bestille den på nettet i DK. Der er nok at tage fat på hver dag, hvis man vil holde sig ajour… 🙂 Min kone læser det selvfølgeligt på rumænsk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *