Sten der rokker !

Ved et lidt sent morgenbord blev vi enige om, at tage en køretur i det smukke solrige efterårsvejr.
Vi kørte til Åkirkeby og Toyota for at se om der skulle stå en Yaris Hybrid i Hydro Blue – det gjorde der ikke, så vi må væbne os med tålmod.

Derfra kørte vi til Almindingen og rokkestenen der. Den er i sommerens løb blevet gjort “rokkende” af Beredskabsstyrelsen. Skal sige, at den var ikke til at rokke med de bare næver, der lå også en stor tyk granrafte, som nok skal få stenen til at rokke, hvilket vi ikke prøvede.

På vejen dertil, som i øvrigt er på 1 km, hver vej, kom vi forbi denne mægtige sten, som ikke lod sig rokke, da træet til venstre i billede, på det nærmeste var groet “fast” i stenen

Vi kom til rokkestenen, med jeg kunne ikke rokke den.

Den lod sig ikke rokke

VI kørte derefter hjem og fik en kop kaffe og de indkøbte croissanter dertil. Vi kørte igen afsted denne gang mod nord, for nu ville vi til rokkestenen på Rutsker Højlyng, for at se om den kunne rokke.

Det fandt vi aldrig ud af, da skover omkring den var lukket pga jagt. Så vi forsatte til Ols rundkirke, for at se om den var åben. Det var den.

På vej ind
Meget speciel keramik altertavle

Vi ville gerne have været op ad denne meget smalle trappe, og op på loftet

MEGET smal trappe

men det kunne vi ikke, da døren var låst.

Udenfor er der en meget stor stræber(Støttepille) til kirken, den er meget speciel da man kan gå under/igennem den

Gennemgang

Vi forsatte vores tur til Allinge. Der var Julemarked i Nordlandshallen, men inden vi kom dertil passerede vi Allinge kirke, det vil sige jeg stoppede fordi, jeg kunne se der var lys i kirken. Vi gik ind i kirken og blev mødt med jazz klaver musik. Der sad en mand op spille på kirkens klaver. Vi fik en lang snak med ham. Han var 66 år, og pensionist, men han var blevet opfordret til at tage jobbet som organist i flere kirker, da der er meget stor mangel på organister på Bornholm(Marianne). Hende der spiller i Vestermarie Kirke og Nylars Kirke er 83 år, og hun burde være stoppet for mange år siden !!! Men de kan ikke finde andre.

Efter vores snak, blev musikken en lidt anden, fordi Yulia satte sig til klaveret og begyndte at spille et stykke, meget kort. Han fangede med det samme hvad det var for en melodi, så han spillede videre

 

 

Alteret i Allinge Kirke

Vi sprang Julemarkedet over, det var helt umuligt at finde en parkeringsplads, så mange biler var der. Så vi forsatte til Hammershus og videre til Hasle.

Her var der også Julemarked i det gamle Rådhus. Her var der masser af plads og et meget mindre marked. Vi gik ind og der var en del mennesker som jeg kender og omvendt. Blandt andet en journalist og fotograf fra Bornholms Tidende, som jeg fik en snak med.

Masser af julepynt, det her var lidt alternativt
Der var også en trædrejer

Så var det på tide at komme hjem til en sen frokost, og lidt afslapning på sofaen. Yulia er som altid flittig med at lave opgaver til Sprogskolen og jeg, ja jeg sidder bare her og skrive blog.

Apropos Sprogskole, så skal Yulia til Modultest 3.4 den 5. december på Sprogskolen i Glostrup, så færgebilletten er bestilt. Denne test er den næst sværeste. Den næste hedder 3.5 og er blot mere eller mindre en gentagelse af 3.4. Når 3.5 er bestået, hvilket Yulia formentlig vil gøre en gang til Foråret, er den kun en prøve tilbage, Studieprøven. For at gå op til den kræves der en karakter i 3.5 på mindste 10.

Når Studieprøven er bestået, giver det ret til optagelse på en uddannelse på Universiteter og andre højere læreruddannelser.

Som du sikkert har luret, er det Studieprøven Yulia går efter.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *