Rette tid og sted !

Det var rigtig godt vi valgte, at tage til København i går, og ikke til i dag, da Express1 (den skodfærge) ikke kan sejle fordi det lufter lidt på Østersøen, så de må tage gode 40 år gamle færge Povl Anker frem. Heldigvis har de erkendt at Express1, IKKE duer til Østersøen, så der er bestilt en ny færge lidt, a la Leonora Christina. Den kommer i 2022.

Men som sagt, var vi i går i Glostrup til Yulia’s dansk modultest 3.4, en test der tager 3 timer. Vi nåede frem og fandt stedet hvor testen skulle foregå, hvorefter jeg gik en tur i Glostrup Centret i en times tid.

Der jules da lidt i Glostrup Centret

Tilbage til sprogskolen hvor jeg satte mig i Kantinen og læste aviser.

Den test Yulia skulle igennem bestod af følgende:

LYTNING
– Færdighed i at lytte lokalt
– Færdighed i at lytte omhyggeligt globalt – monolog
– Færdighed i at lytte omhyggeligt globalt – dialog

LÆSNING
– Færdighed i at skanne/læse hurtigt
– Færdighed i at læse omhyggeligt – globalt
– Færdighed i at læse omhyggeligt – lokalt
– Færdighed i at søgelæse/læse hurtigt – globalt

SKRIVNING
– Færdighed i at fortælle om virkelige eller opdigtet oplevelse, og fortælle en historie virkelig eller opdigtet
– Færdighed i at kommentere og argumentere, argumentere og give udtryk for holdninger

MUNDTLIG
– Færdigheder i at fortælle, beskrive og besvare uddybende spørgsmål samt begrunde svar
– Færdighed i at indgå i interaktion, hvor samtalepartneren giver udtryk for synspunkter og stiller og besvare uddybende spørgsmål

Er du så færdig for en svær test, godt det ikke var mig. I lytning og læsning skal der besvares i alt 48 spørgsmål og der skal svares rigtig på de 30 af dem for at bestå. Yulia havde rigtig svar på 45.

I skrivning og mundtlig gives der kun karakteren Dårlig eller God. Yulia fik God i alle de 4 opgaver, der blev stillet.

Som du har sikkert har forstået, så bestod Yulia testen med glans, og eksaminatorerne var meget begejstret for hendes kunnen. Så det var en rigtig god dag på Vestegnens Sprog- og Kompetencecenter i Glostrup og en meget lettet Yulia. Men hun har også været ekstrem flittig.

Efter testen kørte vi til Julemarked i Tivoli, nu vi var på disse kanter. Det blev til en dejlig eftermiddag og en masse billeder, her en lille håndfuld:

På vej ind
Jeg er her
Sjovt så meget sne der er faldet i Tivoli
Juletræer var der mange af
Og et mere, og togbanen
En lille pause ved den lidt større togbane
Jeg har hørt dig
Jeg mødte også min tvillingbror, der var på arbejde
Der blev også tid til en selfie

Vi kørte mod Ystad, på vejen gjorde vi stop i IKEA for at købe lidt husgeråd vi manglede, og spise aftensmad. Det skulle vi ikke have gjort. Maden plejer at være rimeligt god, til prisen. Men i går var den ganske forfærdelig – øv.
Men vi nåede Ystad i god tid, kørte ombord og satte os midtskibs, da vi vidste, at den ville blive bølger på +2 meters højde, og så er det ikke sjovt at sejle med Express1. Det blev nu ikke så slemt, da vindretning var rigtig.

Yulia sidder nu og fordøjer gårds dagens oplevelser, mens jeg skriver her. Når klokken bliver 13:47 tager vi bus 9 til Aakirkeby for at hente vores nye bil.

Jeg skal så i weekenden klargøre den gamle til aflevering på mandag hos forhandleren. Og måske skal vi en tur øen rundt 😉

Pas godt på dig selv og hinanden det gør vi.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *