Valdemarsdag og Jubilæum

Den 15. juni er som bekendt Valdemarsdag og Dannebrogs Fødselsdag, i år er det 801 år. Samtidigt er det Forsvarsmuseet 40 år fødselsdag. Normalt fejrer Danmarkssamfundet dagen med uddeling af flag og fanen, men i år er også dette anderledes pga corona.
Men alligevel valgte formanden for det Bornholmske Danmarkssamfund at spørge mig om vi ikke skulle gøre et eller andet. Det blev så til, at vi klokken 20:00 sænker flaget på Bastionen (som jeg satte i morges) og alle foreninger med faner, skænket af Danmarkssamfundet er inviteret til dette arrangement.

En lille flok mødte op og en enkelt fane
Vi var ikke mange
Flaget næsten nede
“Der et et yndigt land” blev afsunget

Museet fødselsdag har vi valgt, at udsætte til august, så det kan blive fejret under sikre former.

Dagen i dag på museet, var en meget almindelig dag, rimeligt med gæster. Nu venter jeg så bare spændt om nogle af de mange tysker, der er kommet til Bornholm i dag, besøger museet i den kommende tid. Normalt har vi ikke mange tyske gæster på museet, så jeg forventer mig ikke det store.

Hjemme stod den på kaffe og snak, inden Yulia havde en times Skype, og jeg…. tja behøver jeg at skrive hvad jeg lavede – næppe 🙂 Vi spiste igen i dag i haven i det smukke vejr. Da vi spiste kl. 19 havde vi 20,1 grad på nordsiden af huset. Efter vi havde spist kørte vi til museet for at deltage i aftenens Valdemarsdags fejring.

Var lige en tur i Rema1000, på vej hjem efter græsk yoghurt og akacie honning, en mærkelig trang havde meldt sig 🙂

Mums det smager godt

Sofahygge og snak.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

P.S. Sidst på eftermiddagen ringede min meget gode ven og kammerat igennem 48 år Leif til mig. Han kæmper med sygdom, men alligevel fik han lyst til ringe og få en sludder. Det er ikke længe siden, at vi besøgte ham og Marianne i deres hus i Ringsted.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *