Sommervejr over øen i søen

og i resten af Danmark. Den kom bare så pludselig og med en styrke vi Nordboere ikke er vant til. Lige nu skrivende stund lørdag klokken 17:00 viser termometeret 29,4 grader i skyggen. Den var på et tidspunkt oppe på ikke mindre end 31 grader, så sommer er det.

Jeg har besluttet mig for ikke mere at skrive arbejdsrelateret stof, da det hele har taget en, for museet, meget uheldig retning det sidste års tid. Så jeg vil koncentrere mig om det vi går og laver i vores privat liv, velvidende at der af og til vil komme lidt fra museet også.

Det sidste par dage har vi inden aftensmaden været ved stranden så Yulia kunne nyde det kolde vand! Jeg bader IKKE idet jeg føler ubehag, brændende fornemmelse i min hud når jeg bader i det kolde havvand, så det gør jeg ikke. Det skyldes måske den medicin jeg tager mod min diabetes 2, jeg ved det ikke. Apropos den nye medicin jeg nu har taget i 6 uger. Dens formål var at holde mit blodsukker i ro, hvilket den gør helt fint, ligesom den gamle Trulicity. Den nye virker også appetitnedsættende, så der er fortsat vægttab, men lidt mere moderat. Den helt store forskel er, at jeg ikke mere har kvalme, og det er en gevinst.

Så jeg nøjes med at lege strandløve når Yulia svømmer. I dage klokken 9:30 kørte vi til Fosforritten et område mellem Arnager og Sose. Der var meget få mennesker på stranden på dette tidspunkt.

På vej ned ad de mange trapper til Fosforritten til morgenbadning

Hurtigt tilbage til Knudsker, skifte tøj og så til Vestermarie Kirke. Efter gudstjenesten kørte vi til Bornholms Selvpluk plantage for at plukke blåbær.

Her kommer nogle billeder fra plukke turen på Skrædderbakkevej

Det var meget varmt der

I løbet en en halv time havde vi plukket 2,3 kg. og måske spist næsten lige som mange (næppe) Vi betalte dem, kørte hjem og spiste en let frokost. Små huslige sysler indtil klokken blev 15:30 – badetid og igen kørte vi til Fosforritten – men nu var der så mange biler, omkring 60 vil jeg tro. Vi var heldige da en bil kørte netop som vi kom, så vi fik en plads næsten helt oppe foran, og så i skyggen.

Men inden vi kørte afsted gik jeg i gang med at lave blåbær syltetøj

Gang i kogning for lavt blus, glassene er skyllede med kogende vand og Atamon
Sådan 4 glas fik jeg ud af ca 1 kg bær

Ned på stranden, hvor jeg fandt et skyggefuldt sted, og Yulia forsvandt ud i bølgen blå (og kold)

På vej ned til stranden
Der var masser af badende meennessker

Efter en times tid, kørte vi hjemad, for at handle lidt ind til aftensmaden på hjemvejen. Det blev ikke det vi havde planlagt, men grillen blev tændt og nu om lidt skal der bøffer, tomater, peber og andre gode ting. Så jeg holder en pause og vender tilbage med mit skriveri senere.

P A U S E

Så er aftensmaden spist og vi har siddet på terrassen og nydt det, indtil vi klokken 19 ville se Nyhederne fra TV2 landsdækkende og klokken 19:30 TV2 Nyhederne fra Bornholm.

Så er maden klar

Når det er overstået er jeg sikker på vi vil gå ud og sidde og nyder resten af aftenen på terrassen, og så håbe at genboens infalske skrigende unger bliver inde i aften. De er en bestemt slags mennesker, der tror de kan tillade sig alt, uden at tage hensyn til andre mennesker – og så vil de have vi skal tage hensyn til dem !!!!

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *