Vilde mink og jordbier

Yulia har igennem sommeren givet pindsvin der besøger vores have om natten, lidt at spise og vand. Fornylig lagde hun mad ud til dem, som jeg med sikkerhed vidste, at det spiser de ikke. Men det var væk næste morgen. Så var det vi gjorde et test med en stykke af en kotelet – den var også væk næste morgen. Vi blev så enige om, at det måtte være en af de mange katte vi har i området, der måtte have spist det.

Vi skulle i formiddags handle lidt, og netop som vi svinger ud fra vores del af vejen, løber der en vild sort mink over vejen og ind i haven hos genboen. Se nu ved jeg hvem der spiser maden som Yulia lægger ud.
Jeg har netop anmeldt dette til Naturstyrelsen, som man skal, så nu afventer vi bare svar fra dem.

Modelfoto: Men sådan så den ud

Da vi have spist frokost kørte vi en tur til Kultippen for at plukke havtorn, for at lave lidt gele af dem. Det blev til en bærepose fuld, så nu skal de bare gøre klar til at lave gele af.

I dag var det også tid til at plukke tomater fra Yulias have. Der er 4 forskellige slag tomater, almindelige og små begge røde, gule tomater og bøftomater, som dog ikke er modne endnu

Dagens høst

Der bliver ingen golf i dag søndag, dertil blæser det alt for meget. Den hårde blæst gør, at det ikke er sjovt at spille golf, og det skal det være.

Så efter vores havtorn tur, kørte vi en tur til Almindingen og Lilleborg. Ikke for at besøge borgen, men for at gå en tur mod Rokkestenen. Der er et sted hvor Yulia har fundet blåbær. Vi fandt dem da også, men ak de var meget små og tørre, formentlig på grund af vandmangel.

En lille tur på kun 2 km
Natur fejler ikke noget
Selvom det ligner efterår, med alle de mange blade træerne allerede har smidt

Jeg fandt også alle disse huller, formentlig jordbier, som ikke var blevet færdige. Alle hullerne var ca. 8 cm dybe, så måske har jorden været alt for hård for dem

Jordbier !!

Den kommende uge har lidt forskelligt på programmet. Mandag er der jo en dobbelt fejring vi skal have klaret 🙂
Tirsdag skal jeg have 3 guidninger på museet, det er en meget stor klasse, jeg bliver nødt til at dele op i 3 grupper, så det bliver hårdt for stemmebåndet !! Torsdag er der også en skole guidning og om aftenen er der Generalforsamling i Kastellets Venner, spændende hvordan det forløber. Så ugen kan blive en meget spændende uge, måske lidt for spændende 😉

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi nemlig

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *