Селёдка под шубой – Sild i pelskåbe

Jeg syntes at du skal have opskriften, da jeg efterhånden har nævnt denne ret nogle gange. Du får den på skrift og i billeder.

To dage før du skal lave den, skal du sukker salte 3 sildefileter, fjerne ben, finner og skyl dem. Lav en blanding af 1/3 del alt og 2/3 dele sukker. Læg sildene lagvis i en skål eller fad, med sukker/saltblanding over dem. Sæt dem under pres, og sæt dem i køleskabet. Sådan her gør jeg

Sildene ligger i pres i ca 48 timer

Sådan ser hele “samlesættet” ud inden det bliver samlet. Revne eller fint hakket kogte kartofler og gulerødder. Kogte og revne rødbeder. Sildene i små firkanter, hakkede løg og hakkede æg, plus naturligvis hjemmelavet mayonnaise.

Samlesættet klart

Først lægges kartoflerne i et serveringsfad

Dernæst smørres et tyndt lagt mayonnaise på kartoflerne

Så lægges sildene på

Et lag løg

Så lægges gulerødderne på

Endnu et tyndt lag mayonnaise smørres på

Så kommer turen til et godt lag kogte rødbeder

Herpå smørres endnu et tyndt lag mayonnaise

Til sidst lægges de hakkede æg på

Og retten er færdig. Nu skal den bare nogle timer i køleskabet, gerne til næste dag, så den bliver godt kold.
Retten spises med groft brød, øl og en lille(eller flere) små klare til.

Jeg laver min mayonnaise på følgende måde:
Kom 2 æggeblommer i en røreskål, tilsæt en teskefuld hvidvinseddike og en teskefuld almindelig sennep, lidt salt og peber. Rør det godt sammen med en håndmikser. Hæld 200 ml smags neutral olie, jeg bruger rapsolie, i en tynd stråle, samtidigt med at jeg pisker i højeste gear. Bliver det for tykt kan du tilsætte lidt koldt vand.

Så har du verdens bedst mayonnaise– og du ved hvad den indeholder.

Vi fik også tid til en tur i skoven – naturligvis. Her stødte vi på denne meget store myretue

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *