Herligt vejr i dag og nybagt rugbrød

Vi har været lidt isoleret siden i tirsdag hvor vi om natten fik 17 cm sne oven i de 15 cm der lå i forvejen. Da BO42 ikke havde ryddet sneen på vores vej, som de skal, kunne vi ikke komme ud med vores bil. Derfor sendte jeg mail til BO42 om at nu SKULLE de rydde vejen, da det er en del af vores husleje den bliver ryddet. De fik 2 timer til at få det gjort i. Vi SKULLE ud da Yulia havde en aftale på hospitalet. Sørme om der ikke kom en traktor med skuffe og ryddede vejen så vi kunne komme ud. At hospitalet så i mellemtiden havde aflyst aftalen er en anden sag.

Fortovet havde BO42 ryddet, sådan nogenlunde i går

Jeg havde naturligvis selv ryddet vores del af grunden, det foregik sådan

Desværre smed jeg vores store sneskovl ud sidste år, den var af træ og slidt helt op. Da det ikke er muligt at opdrive en stor sneskovl på Bornholm, måtte jeg bruge den lille vi havde liggende i bilen, ikke særlig bekvem at bruge, men den virker

Færdigt arbejde

Sådan

Hver eneste morgen kl. 8:45 +- 5 minutter kommer der en solsort og banker på terrassedøren – tid til morgenmad – så den får et ½ æble hver morgen

Spisetid

I går sneede det lidt og var meget overskyet, sådan så haven ud da

Overskyet og kedeligt

Her til morgen i dag fredag, ser det helt anderledes dejligt ud

Nu med sol

Så her før frokost kører vi nok en tur i skoven for at gå en tur. Det bliver formentlig Aborrettet vi kører til, mere om det når vi engang er tilbage og frokosten er spist.

Så har jeg bagt det første brød i bagemaskinen, det blev ikke så godt da vores vægt vejen en del forkert, specielt når der er tale om meget lidt der skal vejes. For eksempler gær og salt m.v. så jeg har været på nettet og fundet en vægt til små mængder. Den kan veje maks. 115 gram med en nøjagtighed på 0.01 gram. Da jeg havde bestilt det, gik det op for mig UPS – det er nok den slags vægte pusher anvender til afvejning af narko, så jeg skyndte mig at skrive til firmaet, at jeg ikke var pusher, men bager.
Det havde de fuld forståelse for – sagde de 😉

Gåturen i dag blev lidt anderledes end vi havde forstilles os, idet der lå så meget sne på skovvejen, at det ikke var til at gå der.

Kun et rådyr havde gået der

Så det blev en tur på vejen op til radaranlægget og tilbage igen

Sådan så turen ud, næsten 3 km

Skoven var usædvanlig smuk i dag, den hvide sne og sol

De nye solbriller blev brugt for første gang
Smuk kone, blå himmel og hvid sne

Hjem til en dejlig frokost, og lidt sofa-hygge-tid inden Yulia gik til lektierne og jeg skulle eksperimentere med den nye bagemaskine, nemlig at lave et rugbrød. Det bages af groft rugmel og sigtemel, spændende hvordan det bliver. Har lige sat det i gang, så resultatet er klar om 3½ time.

Rugbrødet kom til at se sådan ud

Det blev ikke godt. Recepten må justeres

Og så gik solen ned, efter en smuk dag

Solnedgang over Rønne

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *