Søndags Naturen

Søndags NaTuren var der for en del år siden noget der hed. Det var Naturstyrelsen der arrangerede forskellige guidede gratis gåtur i naturen om søndagene forskellige steder på øen.

Jeg var ansat til at gå disse ture i området omkring Hasle, hvor turen gik forbi broncealder højene, Rubinsøen og Kullatippan m.v. Der var hver eneste søndag mellem 60 og 70 personer, der dukkede op til disse ture. Det var nogle dejlige ture jeg havde, desværre ophørte de efter to år. Det var derfor vi gik i Hasle området i lørdags. For et par år siden gik vi den tur jeg gik dengang, den er ikke egnet til at gå om vinteren

Vores søndags tur gik til Døndalen og det var et godt valg, dels fordi køreturen dertil var smuk i det snedækkede landskab og fordi der var utroligt smukt i det dejlige solskinsvejr i Døndalen. På vejen hjem kørte vi igennem Allinge og forbi Hammershus.

På vej ind i Døndalen
Osse mig

Som du kan se er der masser af sne i Døndalen og vores mål var naturligvis at gå til vandfaldet.

Lige før vandfaldet på en glat trappe

Før vandfaldet løb åen derfra TRYK HER FOR VIDEO

Så kom vi frem til vandfaldet,  vi kunne høre vandet med ikke se det under al isen.

TRYK HER FOR AT SE VIDEON

Efter vandfaldet gik vi over åen og tilbage igennem skoven til bilen

Det blev også lidt forhindringsgang på turen tilbage

Men vi kom tilbage til bilen og så gik turen over Hammershus og Hasle hjem til en rigtig god på Caffe Late og nybagt solsikkebrød. Det var dejligt lunt

Turen så således ud på min telefon tracker

2,47 km i meget vanskeligt og glat terræn, men en pragtfuld tur

Vi var ikke de eneste der havde fået den ide at gå turen i Døndalen, parkeringspladsen var næsten helt fuld.

I morges havde vi den skønneste rimfrost, så Yulia besluttede sig for at gå en tur for at tage nogle billeder. Her får du et par stykker, resten kan du se på hendes FB væg

Smuk morgen
Rim i træerne

På turen gik hun ind til AOF da hun kunne se at Lederen Steen var der. Hun gik ind for at hente hendes bevis for Bestået FVU-dansk, trin 4 (det sidste trin der er i FVU undervisningen)

I formiddags har vi lige været en tur i byen for at hente en pakke, det var dette vi hentede. Hvad tror du den skal bruges til at veje?

Lommevægt, bemærk nøjagtigheden 0.01 gr.

Efter frokost læste Yulia dansk og jeg kæmpede fortsat med et program der kan forbinde min vejrstation med min blog – det giver store problemer.

I eftermiddag har Yulia Skype med Dima kl. 16 og kl. 18 med yoga Tania. Så jeg vil lave aftenmaden klar til klokken 17:30 og efterfølgende bliver det nok til TV-kiggeri.

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *