Minidrivhus og tur til København

Et par dage i København er mere end nok for os. Dels pga af morgentrafikken, da vi skulle til Yulia’s eksamen fra Herstedøster og til Hellerup kl 8:00 om morgenen. Søndag aften tjekkede jeg køretiden dertil, 18 minutter ! Hmm tænkte jeg, det holde nok ikke så vi skal nok regne med 30 minutter. Det tog os 40 minutter pga morgenmylder trafik 🙁

Da jeg hentede Yulia kl. 14:00 kørte vi ad Lyngbyvejen, da vi ville en tur på Fisketorvet. Det tog meget langt tid da trafikken sneglede sig uforståeligt afsted. Der var masser af Politi, og afspærringer ved Københavns Universitet og en masse Politi udrykninger – et eller var der på færde. Senere læste jeg, at det var USA Udenrigsminister, der var på besøg og det var årsagen til al den ståhej i København. Så vi skyndte os at køre mod Ystad efter et kort besøg på Fisketorvet.

Lørdag aften fik vi lavet den obligatoriske kviktest, så vi kunne køre igennem Sverige søndag morgen og tilbage mandag sidst på eftermiddagen.

Køen var meget lang i Rønne, men til kviktesten i Aakirkeby var den meget kort

Stor var vores undrer – for da vi ankom til Ystad så vi ikke en eneste Politikontrol, ej heller ved broen, så en attest havde ikke været nødvendig. Det vil også være mere nødvendigt at svenskerne viste os en negativ attest 🙂

Vi kom til vore sædvanligt værelse i Herstedøster. Tjekkede ind og så gik vi en tur op Herstedhøje, eller affaldsbjerget som det også hedder.

124 trin var der op til halvvejs. Vi måtte ikke gå på dem…..
Så er vi næsten oppe
Yulia helt på toppen
Jeg i færd med at optage nedenstående video

Udsigten var meget smuk heroppe fra, det var dog lidt blæsende, så vi skyndte os ned igen

Her kiggede vi lidt på Herstedøster Naturcenter’s mange flotte træting
En træ sofa
En træ lænestol

Sidste på eftermiddagen kørte vi til Roskilde for at gå en tur i byen, og se på livet på gågaden – det var en spøjs oplevelser – vi var næsten de eneste på gågaden, aldrig har jeg set den så mennesketom, se bare på dette billede

Masser af blomster til Yulia
Vi hilste også lige på Lise Nørgård
Vi måtte også lige en tur rundt om Domkirken, med masser af parkeringspladser

Inden vi gik ind på Restaurant Namaste for at spise Indisk, det var rigtig god mad vi fik

Tikka Masala til mig og noget med grønkål til Yulia plus en masse tilbehør, som altid

På vej hjem mandag eftermiddag blev vi tjekket ved betalingsanlægget i Sverige af en venlig Polis med mundbind på. Vi havde kørekort og negativ covid-19 attest klar, så vi gled hurtigt videre.

Der var ikke ret mange med færgen hjem, og Østersøen var så flad at man skulle tro der nogen der havde strøget den.

I dag har Yulia været på arbejde 7½ time som poder, og jeg har lavet havearbejde. Blandt købte jeg et minidrivhus, i Glostrup til at sætte på et af vores højbede. Jeg blev ikke færdigt med det, da jeg også skiftede al jord i de to af højbedene. Områdets katte tror det er deres lokum, men de er blevet klogere. Desværre lugtede jorden af kattelort og kattepis, så den blev kørt på BOFA, og ny jord samme sted kom med hjem.

Du får billeder, når jeg har samlet drivhuset færdigt. Så er det tid til en tur ned i byen for at handle, køleskabe er lidt tomt.

Så er jeg sikker på at aftenen går med sofahygge

Pas godt på dig selv og hinanden – det gør vi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.